zondag 29 april 2007

Lentekriebels..

De lente is echt aangekomen in het tuintje van Villa Stip! In het leuke, door het tweede kevertje getimmerde vogelhuisje, zit een nestje pimpelmeesjes. Volgens de telling van mamakever zijn het er wel tien.. We mogen wel oppassen als kevertjes zijnde..ze lusten alle insecten.


Ook de roos die in de knop zat is tot bloei gekomen, hij is echt prachtig, en de allereerste deze lente. Nu zitten er nog veel meer knoppen in de rozenstruiken, dus over een week of twee is het hier een prachtige rozentuin. We hebben in het kleine voortuintje een klimroos in het geel en één in het rood. Ook nog een struikroos in het rood, en als alles bloeit is het een prachtig gezicht.
Ook onze druif (lieveheersbeestjes zijn dól op druiven, en deze zit er altijd vol mee) bloeit al. Ik herinner mij van voorgaande jaren dat de druif pas begon uit te lopen met koninginnedag, dus dat is wel veel vroeger dan normaal.


Omdat niet alleen mamalieveheersbeest creatief is, zal ik hier ook wat leuke werkjes van de andere bewonders van onze Villa plaatsen. De Djembé bespelende jongen is gemaakt door het kevertje van 10 jaar en de vogel door het kevertje van 7 jaar. Mama en papa vinden ze supermooi! De hele gang (veel deuren) en de kamerdeuren hangen vol met al de kunstwerken van de kleine kevertjes, daar genieten we echt van. Ook onze wc is voorzien van allerlei creaties, vandaar dat de meeste gasten er niet van af te slaan zijn?!

Geen opmerkingen: