zondag 13 mei 2007

moederdag vandaag, hoera!!

Vanmorgen hebben de kleine kevertjes en papa lieveheersbeestje een heerlijk ontbijtje gemaakt, en dat kreeg mama lieveheersbeest in bed geserveerd. Heerlijk, dank jullie wel stippelschatjes !
Daarna werd ik ook nog verwend door een heleboel mooie kadootjes, vooral zelfgemaakte. Super! Zulke leuke dingen heb ik gekregen!Kijk maar even op deze foto..
Het zijn mooie schatten om nog lang te bewaren...

Omdat je op moederdag als moeder niets hoeft te doen in de huishouding, ben ik maar eens even wat gaan maken. Ik ontdekte op het worldwideweb iets dat ik nog niet kende: REDWORK borduren. En dat leek mij hartstikke leuk en lekker VINTAGE en ook nog eens snel klaar. Onze zieke kleinste heeft een patroontje uitgekozen en ik ging er mee aan de gang. Het wordt geborduurd in de steel steek. Ik ben gisteravond begonnen met één varkentje van het patroon en vanochtend ben ik verder gegaan. Omdat het houten stoeltje van het kleinste lieveheersbeestje nog een kussentje nodig had, bedacht ik mij dat ik dat er van ging maken. Zie hier het resultaat..

Dit is het geborduurde lapje...
En dit kussentje heb ik er van genaaid. Dat is dus het resultaat van één dagje geen huishoudelijk werk, haha!
Op deze site kun je nog veel meer over redwork vinden http://www.redwork.info/free_redwork_patterns.html ,
http://www.ladiesinred.org/peopledesigns.html ,
http://www.knitting-and.com/embroidery/index.html ,
http://www.papirclipzen.dk/papirklip.htm en waarschijnlijk nog wel veel meer... Misschien is het ook een leuk idee om kindertekeningen hiervoor te gebruiken.
Ik zal in iedergeval nog meer antieke patronen hierover opzoeken, en dan zet ik het wel op mijn blog. Fijne Moederdag!!

Geen opmerkingen: