zondag 17 juni 2007

Zaterdag-mee-geniet-dag..


Wij hebben hier in villa stip een rare verzameling van bijelkaar gezocht oud-roze landschaps-serviesonderdelen. Eerst was onze oma met dit verzamelvirus besmet, en hielpen wij haar zoeken en kopen. Maar op een gegeven moment had oma al heel wat bij elkaar gesprokkeld en bedachten wij dat we het zelf ook wel erg leuk vonden. Dus... het begon met een paar borden en nu hebben we er zelfs een speciale kast met glazen deuren voor aangeschaft! Eigenlijk hebben wij de verzameling nu wel compleet, alleen nog wat bijzondere dingen zoals grote schalen, eierdopjes en soep- en sauskommen moeten we nog eens vinden.

Gelukkig hebben we Marktplaats, daar heb ik al heel wat vandaan gehaald. Ook rommelmarkten en de voormalige kringloopwinkel (gelukkig krijgen we binnenkort weer een nieuwe kringloopwinkel, en nog wel heel dichtbij!) zijn goede leveranciers. Zo kocht ik eens leuke borden (op deze onderste foto de linker die rechtopstaat) voor 50 cent en kwam er thuis achter dat het maastrichter aardewerk bleek te zijn. Volgens de prijzen op marktplaats zijn ze heel wat meer waard... maar wij kunnen er met een gerust hart ons boterhammetje op smeren, haha!
Omdat we een beetje in een gat vielen, zijn de mannen lieveheersbeestjes maar blauw landschapsservies gaan sparen. Daar hebben we nu een paar borden en schaaltjes van.....

2 opmerkingen:

Karin zei

Mooi servies zeg! Ik zou zoiets best willen verzamelen maar denk dat manlief dan gek wordt, het staat hie al vol genoeg :-))

gea zei

waw,dat is een mooi servies!!
heb zelf van mijn schoonouders
ook 2 rode theeserviezen
maar het is niet zoveel van wat jij hebt,gewe;dig