vrijdag 6 juli 2007
Dit is het gegoogelde weerbericht voor a.s. maandag van Ethiopie... Ga je naar Africa, regent het! Maar de mensen daar, zijn er natuurlijk erg blij mee, ze hebben deze nattigheid hard nodig voor de landbouw. Wij gaan dus eerst vijf dagen naar Addis Abeba (betekend overigens Nieuwe Bloem, en dat voor de grootste sloppenwijken van heel het continent! Nu weten jullie waarom ik een ethio-man heb; ze zijn super-romantisch, haha!), en daarna naar de stad Mekelle, in het noorden. Dat ligt tussen Gondar en de oostgrens in, nog kouder dus.. We nemen de warme sokken wel mee!Ik wil hierbij al mijn blogvriendinnen (zo kunnen we elkaar wel noemen ondertussen nietwaar) een heel super leuke en mooie vakantie toewensen. En ik hoop dat jullie terugkomen met veel nieuwe blog inspiratie. Ik plaats hier nog wat gegoogelde (leuk werkwoord trouwens) foto's, kunnen jullie nog een beetje een ideetje krijgen van onze bestemming.Hier zie je allerlei Ethiopische kruisjes, elke regio heeft zijn eigen vorm.

Dit is een mand, gemaakt van gras, en hieronder zie je een meisje de mand maken. Mijn doel in deze vakantie is dit ook te leren! Ik ben benieuwd of het gaat lukken.Hier zie je een dorps huisje, en de mensen zien er echt zo uit. Ik vond dit een heel mooie, uit het leven gegrepen foto.

Deze lemen hutjes zie je nog heel veel op het platteland, we zijn nog nooit binnen in één geweest...een ander doel dus, een hut bekijken..

Dit is het traditioneel ethiopische eten; injerra. Het is een gegiste, zure pannenkoek van teff meel die gegeten wordt met een soort haché: wot genoemd. Je eet het met zijn allen uit een schaal met de handjes (vorkjes van God).Het is echt een heel andere cultuur!

2 opmerkingen:

Monique zei

Een hele goede reis en veilig weer terug !!!
Heel veel plezier !!

groetjes
Monique

Hilde zei

Ik ben benieuwd om te horen hoe jullie reis en het weerzien met de familie was en of je ondertussen ook zelf zo'n mooie manden kan vlechten! Ik hou geregeld je blog in de gaten om te kijken of er alweer een teken van leven is, hoor!