zondag 25 november 2007

no more diapers-no more diapers-no more diapersHet is alweer feest in Villa Stip! Na twee weken 'droog' te zijn is ons allerkleinste lieveheersbeestje officieel zindelijk verklaard!
Geen vieze poepluiers meer verschonen, geen naar poepruikend kindje meer in het winkelwagentje door de supermarkt rijden terwijl je net doet of je niets ruikt, alle broekjes die iets te kort waren, passen nu ineens weer en als klap op de vuurpijl; een voor driekwart gevulde kliko!!!! Hieperdepiep hoera! De buurt zal het missen; op maandagavond, ééns in de twee weken, zagen zij de buurvrouw van Villa Stip boven de schutting uit komen met haar hoofd, en weer verdwijnen. Dat was het 'inspringen' (aanstampen) van de vuilcontainer. Moet een leuk gezicht zijn geweest, maar is nu verleden tijd...
Het kevertje zei op een heel goede dag ineens dat hij op de wc wilde poepen, hij vond het vies in zijn luier. Waarop mama lieveheersbeest direct de mini-onderbroekjes uit de kast haalde en vanaf die dag is het nooit meer mis gegaan. Wat een wondertje is dat toch weer; opeens gaat alles in de wc...en hij vindt het zelf heel gewoon!
's Nachts is hij ook direct droog geworden, maar voor de zekerheid doe ik toch nog een luier om, al zit ik er over te denken om ook die maar af te schaffen.

4 opmerkingen:

M. zei

Ah, wat een opluchting (letterlijk en figuurlijk, haha)! Dat gedoe met die luiers is op den duur ook wel lastig. Ik was ook altijd blij als die tijden voorbij waren. Wij wonen trouwens in een heel oud huis, waar nog zoveel moet gerenoveerd worden dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. En we doen ook alles zelf. In onze eetkamer/woonkamer staan 2 gaskachels, maar boven hebben wij geen verwarming. In de winter zetten we daar electrische kacheltjes om het een beetje warm te krijgen. En dit huis heeft niet eens spouwmuren - enkel buitenmuren dus - en daar voel je de kou doorheen, zodat onze enige oplossing die isolatie met houtdelen was. Maar het staat mooi en het lijkt gelijk een paar graden warmer te zijn in die kamer. Mama Lieveheersbeestje, we geven de moed niet op, hè! :D

Elly zei

Hè, dat is weer een mijlpaal! Heerlijk als ze zichzelf weer wat meer kunnen redden! En het scheelt inderdaad weer een berg luiers!

Heidi zei

Oooh, wat leuk, zo'n zindelijk kevertje...onze kevertjes die zijn daar niet zo vlotjes in...dus deze mama heeft nog heel veel wasmasjientjes te vullen EN vuilniszakken op straat te zetten...

Karin zei

Wat een stoer lieveheersbeestje! Fijn he, uit de luiers zijn? Ik hoop er nog een keertje 'in' te komen in de toekomst maar da's een ander verhaal. Geniet maar van je grote kleine kind!