zondag 11 november 2007

Snel en zoet.


Zo, het Sint Maarten festijn is weer geweest! De kleintjes zijn met mij een uurtje gaan lopen met de lampion en ze hadden een zak vol lekkers.. Toen het kleinste kevertje vanochten wakker werd vroeg hij "ik heb eel veel noep, ...toch?" Misschien dacht hij dat hij het gedroomd had, maar het was toch echt waar; een schaal vol snoep. De oudere lieveheersbeestjes zijn met een grote groep kinderen gaan lopen en na anderhalf uur kwamen die thuis met nog meer snoepjes. Het begon toen ook net te regenen, dus wij hebben echt geluk gehad met het weer. Het zingen van de kleinste ging ook heel goed, hij stond te swingen en zong overal dwars door heen, maar mocht ook heel wat complimentjes in ontvangst nemen.


Nu nog even snel een heel leuke tip; doe je graag allerlei huishoudelijke klusjes heeeeeel snel? Kijk dan eens even hier http://www.waitless.org/ echt , sneller kan het niet! Je ziet bijvoorbeeld hoe je in no time een eitje pelt, ketchup uit een fles krijgt of aardappelen schilt.(Die laatste ga ik morgen direct uitproberen..)
Morgen allemaal weer lekker aan het werk en geniet van de zondagavond!

4 opmerkingen:

I. zei

Wat lijkt me dit een leuk feest! Wij kennen het niet in onze streek, maar rond Gent en omstreken is Sint Maarten wel bekend. Hier gaan de kindjes met oudejaar 'zingen' en snoep en koek ophalen. Grappig, hè, hoe dat van streek tot streek verschilt ;-) Jij ook een hele fijne (werk) week. Groetjes van Isabel

Elly zei

Bij mij zijn de kindertjes op dit moment langs de deuren om te "keuvelen" zoals wij dat hier noemen. Ook zij zullen straks wel weer met zakken vol snoep thuiskomen! En ik vind het erg leuk dat je mee wilt doen met "pay it forward", als je mij je adres stuurt, dan krijg jij binnenkort een aardigheidje in de bus!
Mijn mailadres: ellyvantrappen@yahoo.com

corry zei

Hoi, erg leuk voor de kinderen, "st. Maarten". Wij kennen het in Brabant ook niet. Wel drie koningen, dan zingen de kinderen ook voor wat lekkers! Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ik ben al eens eerder hier bij je langs geweest, erg leuk blog! Je bent ook erg creatief en laat leuke dingen zien. Ik kom gauw weer bij je langs (aan).

monique zei

Hoi Manon,

Wat leuk zeg dat Sint maarten leuk was en ze zoveel snoep hebben opgehaald.
De link naar de snelle huishoudelijke klusjes is erg leuk!
Ik ben inderdaad lid van zo'n stitch & bitch groep. We komen 1 keer in de maand bij elkaar. Helaas zitten ze niet in Bergen op Zoom maar in Breda, ongeveer een half uurtje rijden. Het is altijd ontzettend leuk en gezellig.Bij dubbel breien brei je als het ware 2 lagen tegelijkertijd, het was voor mij ook nieuw.
We hebben echt genoten van het concert, we zouden zo weer willen gaan Ü.
Er is trouwens vanmiddag een brief naar jou onderweg gegaan.
Groetjes,
Monique.