zaterdag 1 december 2007

Lekkere hapjes!


Ja, je ziet het goed; heerlijk ouderwetse gevulde eitjes, gemaakt door het oudste lieveheersbeestje! Zij vond het goed dat mama lieveheersbeestje met de camera om haar heen hing als een paparatzie, en ziehier het resultaat. Dit receptje is echt heel geschikt om mét kleine kindertjes te maken, of helemaal alleen dóór grotere kinderen.

Kook tien of meer eieren in ongeveer 15 minuten goed hard. Snij dan de eitjes in de lengte door het midden en haal het eigeel er uit. In een andere schaal doen en lekker fijnprakken met een vork.

De eiwitjes goed leeg halen.
Als je het geel geprakt hebt moet er ongeveer dezelfde hoeveelheid mayonaise of frietsaus bij doen en weer lekker doorprakken..

Nu kunnen er kruiden door geprakt worden, een flinke eetlepel peterselie, bieslook, een snufje peper en zout en als het voor de grote mensen wordt klaargemaakt kan er nog iets bij als kerry, marsala, thaise kruiden of iets anders pittigs. Steeds even proeven en voorzichtig in kleine hoeveelheden toevoegen.

Weer lekker even goed doorprakken!
Ziet er al lekker uit, wij hebben twee aparte schaaltjes eigeel gemaakt, één met pittige kruiden en één zonder, maar mét peterselie en bieslook.
Dan kun je de eiwitjes gaan vullen. Wij hebben een slagroomspuitje gebruikt, maar je kunt het ook met een lepeltje doen natuurlijk, gewoon vullen met eigeel en netjes in de eiwitjes spuiten.
Zo zien de hapjes er nu uit...

...je kunt ze nu serveren óf even een toefje mayonaise, curry en/of tomatenketchup er op doen.

Eet smakelijk!

Ze verdwenen als sneeuw voor de zon...

6 opmerkingen:

Monique zei

Oh, heerlijk die gevulde eitjes. Wat jammer dat manlief en dochterlief het niet zo lekker vinden. Ik at ze vroeger heel graag. Thuis maakte mijn moeder ze vaak met oud en nieuw. dan kwamen er altijd heel veel mensen op bezoek. Soms mis ik die gezelligheid heel erg. Wij zijn altijd maar met z'n viertjes met oud en nieuw. Soms gaan we nog even naar vrienden om 12 uur, maar that is it !!

Heel hartelijk dank voor de goeie tips !! Ik ben vanmiddag eens goed aan de slag gegaan met mijn kasboek en heb alles eens op een rijtje gezet. Ook heb ik wat overbodige dingen afgezegd, dat scheelt weer. Ik ga ook vlug eens op de site van Genoeg kijken. Zelf ben ik ook lid van een MSN groep Consuminderen, daar kan je ook leuke tips vinden.
Met drie mensen in huis met autisme, lijkt het mij sowieso niet verstandig als ik zou gaan werken. Dan ben je weer zo gebonden. Als er iets met de kinderen is, dan kan je niet weg.
Heel hartelijk dank voor de hart onder de riem. Als je nog tips hebt, dan hoor ik het heel graag ; )

groetjes

Elly zei

Dat ziet er zalig uit! Gezellig zo met je oudste kokkerellen! Je foto's zijn trouwens erg mooi gelukt, ze kunnen zo in een kookboek!

Linda zei

Njammie, een leuk ideetje voor de hapjes met oudjaar!

M. zei

Zulke eitjes heb ik al hééél lang niet meer gegeten, maar ze zien er zo smakelijk uit dat me gelijk het water in de mond loopt... Nou, ik heb gelijk mijn lunchideetje voor morgen. Met dank aan het oudste kevertje voor de tip.

Anoniem zei

Dat wordt smullen !! Bedankt.

Jurgen had deze post als eerste gelezen en de eitjes deden als snel hun ronde hier in huis,binnen de korste keren kreeg ik te horen dat er een recept voor gevulde eitjes te lezen was bij mama lieveheersbeestje. ( ja jurgen is namelijk verzot op die dingen)

ik zal hem dit weekend eens lekker verrassen met het receptje.

Ilse zei

dat vorige berichtje was dus van mij, Ilse. en niet anonymous