woensdag 23 april 2008

De Grote Schoonmaak is begonnen in Villa Stip!

Ja, jullie lezen het goed; deze moeder doet nog gewoon aan de grote schoonmaak! Maar het hoeft niet in één week af, we hebben ten slotte ook veel meer spullen, ruimte, kamers en kleding e.d. dan in vroegere tijden. Toch begint er iets in mijn bloed te borrelen bij deze mooie temperaturen. Wat het is?? Het is mij een groot raadsel, maar het komt ieder jaar terug!
Deze dame symboliseerd het schoonmaak gevoel voor mij wel heel goed! Zij komt uit het Parool-archief (1952 geloof ik). Het is vast net zo iets als de maandelijkse hormoontjes, iets met de zon, de maan of de temperatuur wekt de 'poets-hormonen' op en zorgt dat je gewoon zín hebt in kasten opruimen en kelders uitschrobben...

Dus ben ik maandag begonnen met
* klus 1 : de gordijnen uit de woonkamer gewassen,

omdat het zulk lekker zonnig maar toch stevig waaiend weer was en de enorme gordijnen in een uur droog waren. (in totaal zelfs vier wassen gedraaid binnen een paar uur, arme wasmachine..)
Dinsdag ben ik begonnen met
* klus 2: de tuinset onder het zeil vandaan halen en schoonmaken, het terras netjes maken en startklaar voor het buitenleven!!
Vandaag (woensdag) mocht ik een kies trekken en dat gaf dus wat tijd om lekker in de tuin te zitten úitpijnen, al viel de pijn eigenlijk wel mee, ik heb maar één paracetamoltabletje nodig gehad en het bloeden was al gestopt toen ik thuis gekomen was.
Welke klussen moeten er deze week nog meer gebeuren? In elk geval mijn eigen overvolle kast opruimen en uitsoppen. Ook de kleding van papa lieveheersbeest moet eens even nagekeken worden, zit in dezelfde kast natuurlijk, lieveheersbeestjes hebben kleine villaatjes nietwaar.

Verder voor deze week nog het langdurende project van de slaapkamer van kevertje nr.3 opruimen. Vooral de kleine laatjes, bakjes, potjes, doosjes en zakjes met van alles en nog wat! Tsjonge wat verzameld dit jochie toch veel om zich heen!! Maar dit project doen we in fases met z'n tweetjes.
Naast als het gepoets heb ik dit leuke kleed nog op het internet gevonden, ik ben onze jongste letters aan het leren (hij wilde zo graag leren lezen, dus beginnen we met het alfabet en dat gaat vrij vanzelf eigenlijk). Ergens zag ik eens dit plaatje en bewaarde het. Maar welke creatieve dame dit gemaakt heeft, weet ik niet! Ik herinner mij dat het een jufvrouw was en dat ze hiermee spelletjes deed met haar leerlingen om zo de letters te leren lezen. Ik kan niet wachten om het na te maken..maar eerst nog even leuke stof vinden..(en tijd..)

9 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

Het moet in onze genen ingebakken zitten: Voorjaarszon, lekkere temperaturen en opruimen en poetsen maar! En het nog leuk vinden ook :)
Dat kleed met die letters is inderdaad heel leuk! De spelideetjes borrelen spontaan omhoog. (zou dat ook door de hogere temperaturen komen?)
Veel plezier nog de komende dagen, en hopelijk geen naweeën van de kies.

Something White zei

Succes met de grote poets! Eigenlijk is het bij ons vaak zo'n beetje vechten tegen de bierkaai: heb ik net de ramen schoon, begint het weer te regenen en zie je de volgende dag weer vlekken. Of heb ik net de vloeren schoon, komen de kindertjes weer met vieze schoenen binnen; enz.enz. Mijn filosofie is dan ook dat ik altijd schoonmaak, zodat anderen het weer vies kunnen maken, haha! Anders zou ik er moedeloos van worden. Maar van de zon krijg ik blije zin en dan schijnt de wereld rozig te zijn...
Groetjes, Marjolijn

MM zei

Wat een geweldig idee dat kleed,heb t meteen aan mijn dochter laten zien die les geeft aan groep 3!We gaan eens kijken wat we er van kunnen maken.Groetjes..

Anneke zei

Ik heb vorige week al last gehad van de opruim-kriebels. Echte poets-kriebels krijg ik eigenlijk nooit, maar als ik dan toch aan het opruimen ben, wil ik wel de kastjes uitsoppen. Deze week zijn de kriebels alweer verdwenen en hebben ze plaats gemaakt voor enorme zin om te genieten van de natuur en de meiden, kortom; naar buiten met z'n allen!

Elly zei

Ik zou ze eigenlijk ook moeten krijgen, maar helaas! Van elk enigszins schoonmaakkriebeltje ontbreekt hier elk spoor! Straks eerst maar eens 2 weekjes er tussen uit en dan... misschien...wie weet...! Jij succes in ieder geval, vooral kinderkamers en hobbyhokken/kasten zijn een ware crime! (Maar wel héél dankbaar!)

rosabeer zei

Wat een ijver, maar het geeft ook wel een lekker gevoel als daarna alles weer schoon en opgeruimd is.
Ik neem me dan altijd vol om het ook zo te houden maar dat lukt nog steed niet helemaal (of was het nou helemaal niet)
Hartelijke groetjes en een fijne koninginnedag Marja

ilse zei

Hoe staat het ondertussen met de grote lenteschoonmaak !!

Sonnja zei

Wat een leuke foto van de klomp waar een hond in zit.
Groetjes Sonnja
Beertje Zonn

Monique zei

Hallo, zo al een beetje klaar met de schoonmaak ???? Wij zijn bezig in de achtertuin en ik heb net een paar foto's geplaatst.
Heel veel plezier deze mei vakantie !!!