zaterdag 20 september 2008

Herfst... Fall....

Het was me het weekje wel hier in Villa Stip! Afgelopen maandag is het jongste kevertje geopereerd aan zijn oortjes. Er zijn (voor de derde keer alweer) buisjes ingezet en deze keer zijn ook zijn neusamandelen geknipt. Gelukkig is alles weer goed gegaan en waren we om half 11 alweer thuis. Omdat één oor verschrikkelijk ontstoken is, moeten we nog wel even druppelen, maar ook dat doet steeds minder pijn gelukkig!
It was a buzy week overhere in Villa Stip! Last monday, our youngest lieveheersbeestje is operated on both his ears. The specialist placed tubes in his ears (for the thirth time allready) and 'cut' his nose-tonsils. Everything went well and we where home again at 10.30 hrs allready. Because of an severe infection in one ear, we have to give him eardrops now, but that hurts him less and less.

En hier zien jullie mijn vondst van de week! Bij de kringloop; een kandelaartje voor 75 cent. Het zag er niet uit; helemaal zwart uitgeslagen, maar na enig poetswerk kwam dit tevoorschijn. Onder het kaarsvetopvangertje (euh..hoe heet dat ding eigenlijk?) staat; Denmark 90 en een zilvermerkje. En ik maar denken dat het 'nep'-zilver was...
And here is my Finding Of The Week! At the secondhandshop I found this candel for only 0.75 eurocent. It was realy dirty; totaly black, but after some cleaning this came out of the dirt. Underneat there stands; Denmark 90 and a silver mark. And I thought that it was fake-silver....

Omdat de hersft bijna begonnen is deze week, kregen we (ons kleinste kevertje en mama) toch weer zin om een herfsttafel te maken. Ook nog wat dieren van kastanjes en eikeltjes...
The autumn is nearly here this week, and we (the smallest lieveheersbeestje and mama) liked to make an fall-seasons-table. We also created some animals from chesnuts and oaknuts....



De inspiratie voor de spinnen kwam uit het tijdschrift 'Knutselen met kinderen special- natuurmaterialen" dat ik gekocht had.
I bought a magazine that gave us some real inspiration!

Dit is de voor kant van het blad..
This is the front of the magazine...

en hier wat afbeeldingen uit het blad.
and here some pictures from the magazine.

En als bewijs dat de herfst hier écht begonnen is..onze pantoffeltjes die zelfs de kinderen 's avonds maar wat graag weer aandoen (evenals de electrische deken, haha!).
And here the ultimate proof that the fall came overhere...our slipper that even the children like to wear again at night (and the electrical-heating blanket in our beds, haha!).

6 opmerkingen:

Splashes of Pink and Mint zei

Wat een lief kandelaartje! Wat een poetsbeurt al niet kan doen! Je staat er weer bij hoor!
Jullie herfsttafel is prachtig, echt in de herfstkleuren. Al die spulletjes zijn ook zo leuk. Dat boekje ziet er ook grappig uit, dat zullen de kinderen erg leuk vinden om te maken!
Wens je kleinste kevertje nog maar veel succes met z'n oortjes en hopelijk is hij er nu voorlopig vanaf!

Twa zei

Ach, wat sneu voor je kleine mannetje. Wens hem maar beterschap.

Je kandelaartje is schattig. Zo zie je maar, na een poetsbeurtje ziet er al weer heel anders uit(en nog echt zilver ook).

En de herfsttafel is ook gezellig. Iedereen is al erg met de herfst bezig, maar bij mij kriebelt het nog niet zo erg. Het is nog zulk lekker weer. Misschien komt het nog bij me. Je knutselnoekje is leuk, ik vind die varkentjes ook heel schattig.

Marja Rijnsburger zei

Ik hoop dat het weer wat beter gaat met jullie kleinste kevertje.
Leuke vondst de kandelaar, zeker wanneer er zoiets moois onder dat vieze laagje vandaan komt.
Voor mij deze week geen f.o.t.w. we zijn een weekend met de kinderen en kleinkind naar Texel geweest dus geen tijd gehad voor kringloopbezoekjes.
Leuk tijdschrift om samen met de kinderen uit te knutselen, de herfsttafel ziet er zo gezellig uit.
Groetjes en een fijne week.

sanneke zei

Dat kandelaartje komt híer uit de Kringloop?? Wow! Wie weet kan ik binnenkort wel eens proberen of ik een wandelingetje naar de kringloop ook al aan kan. En is je kleine man al een beetje opgeknapt?

Anoniem zei

Hoi,
wat vervelend dat het niet zo lekker gaat met het kleine mannetje. Ik hoop dat hij zich vlug weer wat beter voelt !!

Een prachtige kandelaar zeg, dat is super boffen.

De herfst tafel ziet er echt schattig uit, hartstikke leuk !!

Even een nieuwtje: Ik heb een nieuw web adres. De reden kan je op mijn oude adres jikkemiene.nl lezen en mijn nieuwe adres is:

http://jikkemiene.bramblepatches.com

groetjes vanuit het Zeeuwse.

MariecusBruyn zei

De herfst is niet alleen een prachtig seizoen, het lijkt mensen ook steeds weer creatief aan de slag te laten gaan. Het ziet er prachtig uit!
Hopelijk gaat de ontsteking snel weg en kunnen jullie gezond en wel van de herfstvruchten genieten.