woensdag 17 juni 2009

Kleine update vanuit Villa Stip. Little update from Villa Stip.


Onze kersenboom zit zó vol kersjes, dat hij/zij helemaal uit elkaar is gaan hangen! Nog even en hij knapt gewoon... zoveel kersen hebben we echt nog nooit gehad. Ik kan niet wachten tot ze rijp zijn, dan pluk ik ze er allemaal af om jam van te koken, want ze zijn vreselijk zuur...niet te eten zo rauw. Hopenlijk komen de takken dan ook weer een beetje omhoog..

Our cherrytree is só full cherries, that it almost breaks! For a little while I have to wait and than I will take all fruit out of the tree to make jam from them. They are way to sour to eat fresh..We never ever had this much cherries...


En hier even een onaangenaam plaatje van mama's arm. Ja, zo zat ik er helemaal onder, mijn voetzolen tot mijn gezicht. Helemaal dik, rood, jeukend, brandend en stekend. Toen ik hiermee dinsdagnacht wakker werd wist ik het metteen; allergie. Wat heb ik verkeerd gegeten? Geen idee. Maar dit heb ik normaal alleen als ik bepaalde medicijnen slik. Na een bezoek aan de huisarts ben ik gaan afwachten, dat resulteerde in twee keer buiten bewustzijn raken, en een bezoekje aan de huisartsenpost. Brrr. Ik moest gewoon een uur of twee continu rillen en klappertanden, zo raar! Gelukkig waren hart en bloeddruk goed, en deze arts gaf mij een medicijn mee dat de boel moet onderdrukken (tafegyl). Dat werkte al na een uur! Hoera! Dit mag ik nu tot maandag gebruiken en dan zien we verder...
And this unpleasant picture is made of mama's arm. Yep, this is how I looked all over my body from the sole of my feet upinto my face. All thick, red, pain, atching, burning and painful. When I woke up with this last tuesday night, I knew it rightaway; allergics. But what did I eat that is wrong for me? I still have no idea. Normaly I only have such a heavy reaction when I take antibiotic medicines. I went to see the dockter who told me to wait a few days. But in the evening I passed out twice, so I went to the emercency dockter. I was all shaking and teeth clapping from the cold (but it was very nice weather..)realy weird! My bloodpresure and h
heart where fine, and this docktor gave me a medicine that helped right away in an hour. Now I can repress the allergics until monday and that we will see what happens...

En als laatste berichtje, nog deze kleine lieveheersbeest in de klas van groep 1. Hij mocht deze week komen 'oefenen' op de ochtenden. (Na de zomervakantie gaat hij de basis school). De eerste dag was hij nog wat gespannen, samen met de andere zeven nieuwe kindertjes. Maar daarna was het gesneden koek. Hij gaat zitten alsof hij al jaren op school zit, en dat mama dan nog een knuffel nodig heeft, nou vooruit dan maar....de ochtenden zijn lang, saai en errug still....
And my last update is this little lieveheersbeestje in the first class of school. This week he was allowed to praktice on the mornings to go to school. (after the summer he will attend fully the first class). On the first day he was a bit nervous, but now he is acting like he does this for years already.! And when mama lieveheersbeestje needs a goodbye hugg, well he will do that for her....the mornings are very long, boring and silent....

12 opmerkingen:

Brad zei

Mama Lieveheerstje, I'm sorry to hear about your rash.
Maybe it's harder for the mom when a child goes to school. Still I bet your always on his mind till he gets home :)
Brad
p.s. I like your new background

Julianna zei

Wat jammer, dat die kersen zo zuur zijn.Anders was ik even voorbij gekomen :)))

Ik wens je het beste met de allergie.

Groetjes, Julianna

LiLi M. zei

Hopelijk blijft het de goede kant op gaan met de allergie, zo heb je niets en zo zit je onder de bultjes. Grappig dat je zoveel kersen hebt. Ik was afgelopen weekend bij mijn Brabantse familie. Mijn tante had geen 1 kers aan haar boom, mijn nichtje daarentegen, die notabene maar 3 huizen verder woont, had 2 bomen vol. Die kersen van mijn tante zijn altijd heerlijk, die van mijn nichtje waren bitter. Wij grapten al dat de vogels blijkbaar alleen de lekkere kersen eten, dat lees ik bij jou ook tussen de regels door.
Ach, je jongste gaat de deur uit, wat gaat het toch allemaal snel hè? Voordat je er erg in hebt ben je alweer aan je ochtenden en middagen alleen gewend, hoewel ik moet zeggen, dat ik me zò verheug op de grote vakantie! Groetjes!

English style zei

Wat vervelend dat je buiten bewustzijn bent geweest, en die allergie, daar word je ook niet vrolijker van...ik heb het pas ook gehad, maar weet nog steeds niet waar het van is gekomen ?
tsja en die kersen, dat is wel super jammer zeg dat ze zo zuur zijn, want er is toch niks lekkerder dan een kersje uit eigen boom !
volgens mij doet alles het dit jaar erg goed (aan ons appelboompje zitten meer dan 100 appeltjes, en dat waren er vorig jaar 3 of 4!)
de rozen doen het ook zo goed, de sering heeft nog nooit zo uitbundig gebloeid als dit jaar, dus qua groei en bloei is het een top jaartje !
Kan me je "lege nest syndroom" erg goed voorstellen, ik vond er ook niks aan toen de jongste helemaal naar school ging...
ik hoorde sommige moeders zeggen, ohh eindelijk heb je weer tijd voor jezelf, maar ik miste het gezellige kwebbelbekje thuis hihi
ach het is even wennen, en als je mannetje het maar naar het zin heeft is het voor jou ook vast wat makkelijker
Succes !!
Lieve groet, Yvonne

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
dat is even schrikken zeg van die allergie,en dat je dan ook nog buiten bewustzijn bent geweest,tjee.Hopelijk kom je er nog achter wat het is geweest en dat het snel overgaat.
Jammer dat de kersen zuur zijn maar er een jam van maken is natuurlijk wel heel lekker.En ja, gemengde gevoelens als de jongste ook naar school gaat straks,even wennen.Hier hebben sommige scholen een continu rooster,komen ze dus ook tussen de middag niet thuis eten.Gelukkig heeft de school van mijn dochter dit nog niet,en bij jullie?
Fijne dag,groetjes Ingrid.

jente zei

Hoi mama Lieveheersbeestje, wat een berichtje zeg! Dat is een flinke reactie die je hebt gekregen! Ik hoop dat je medicijnen goed helpen en dat het snel overgaat. Hopelijk kom je erachter waar het van komt, dan kun je het misschien de volgende keer voor zijn.

Jullie kersenboom verzet zwaar werk momenteel. Hopelijk kun je er iets lekkers van maken. Naast jam misschien is een soort kersen-kruimel-taart een idee? Stond een tijdje geleden bij N(euro)otje op de weblog en dat zag er smakelijk uit.

Nou, beterschap! Hopelijk heb je snel weer een gewoon velletje! Jente

Bonnie zei

Jeetje wat zal het nu stil in huis zijn.......dat is wennen.
Tja dan kun je idd wel een knuffel gebruiken.
Enne gelukkig is je allergie weer weg.....toch niet allergisch voor kersen....???
Fijne dag

Mama Monique zei

Jeempie, wat een ellende! Vooral als je niet weet waar het vandaan komt. Lastig!

Die kersen zie ik trouwens wel zitten hoor, wat kun je daar van genieten hé? Jammer alleen dat ze niet uit het vuistje te eten zijn. Maar een jam moet dan maar de oplossing zijn om er tóch van te kunnen smullen. Smakelijk alvast!

Franca zei

Hallo Lieveheersbeestje,
Zijn die kersen soms morellen? Die zijn alleen geschikt om in te maken.
En je allergie.. Wat moet je je naar gevoeld hebben. Ik hoop maar dat het inmiddels over is. Gelukkig vind het jonge lieveheerbeestje groep 1 heel leuk. En dat zijn mama hem gaat missen staat wel vast. Onze jongste is inmiddels 14. Toch kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren hoe stil het in huis was, toen mijn gezellige babbelkous naar school ging.
Sterke met de allergie!
groetjes, Franca.

Purperpolletje zei

Wat zit ie inderdaad mooi op dat stoeltje! En dat moeders er nog niet altijd aan toe zijn, is ook heel normaal... Succes, ik hoop dat de juf ook oog voor jou heeft!

Simple pleasure zei

Brr, dat heb ik ook één keer gehad , maar dan van medicijnen, echt geen pretje hopelijk zakt het snel weer af en voel je je een stuk beter. Jam koken van de besjes lijkt mij een goed idee, echt lekker zo vind ik ze ook niet, met een flinke schep suiker erbij zijn ze te eten:)
Groetjes Jo

sillie zei

jakkie buiten bewustzijn? moet je dan niet zoiets als adrenaline spuiten in huis hebben?