zondag 1 augustus 2010

Zomervakantie bij de lieveheersbeestjes, week 3!

Ja, het is echt waar, we zijn alweer op de helft van de vakantie!En tot nu toe hebben we het wel gezellig hier in Villa Stip...zo gezellig dat er altijd veel aanloop is van buurkinderen, buurtjes, vriendjes en vriendinnetjes, mieren (hordes in de keuken, maar na een mierenlokdoosje binnen vierentwintig uur verdwenen..brr...wat dat voor gif is!) en dan nog....
een duif! Het dier komt ineens iedere dag en is helemaal niet bang. Omdat we hem of haar niet in de vensterbank willen hebben overwinteren (al die poep), moedigen we het niet aan, maar ja, ze hoort er kennelijk helemaal bij. Ons kleinste kevertje heeft al plechtig verklaart dat dit zíjn duifje is! Nou, we laten het maar zo, ik zag het diertje ook al een eind verderop door een steegje scharrelen en zelfs aan het begin van de winkelstraat. Als ik mij niet vergiste...

Wat is dit nu weer? Dit is een constructie van vellen krantenpapier! Op de site van Family Fun zag ik dit http://familyfun.go.com/crafts/extra-extra-709387/5/ en dat leek ons leuk om te doen!
Je hebt nodig; heel veel kranten en een handige dochter met een wiskundeknobbel die dit leuk vindt om te maken. Oh, ook nog een potlood, een schaar, plakband,een nietmachine en een meetlint.
Flink wat rollen en dan...

Tataa! Het gevaarte is klaar! (volgende keer maken we overigens een kleintje hoor, het heeft drie dagen midden in de kamer gestaan en was erruug grooot!!) Deze activiteit zat in ons grabbelbakje met leuke dingen die we doen in de vakantie. We hebben ook nog lekker een kopje thee mét gedronken bij Intratuin, de grap was (en nu komt de zuunigheid van ons allen naar boven..ahem) dat toen we wat af gingen rekenen, op de kassabon stond dat deze bon goed was voor één gratis ontbijtje bij Intratuin, in augustus.. Ha! Geen moment gedraald, direct in alle ingeleverde karren gezocht, zelfs de papierbak bij de inpaktafel kreeg een onopvallende inspectie (bloos). In totaal vonden we vijf kassabonnen. Niet genoeg dus voor ons hele clubje, maar gelukkig lag er nog een natgeregende kassabon in de berm toen we naar huis fietsten (dankje wel kevertje van 10!). Dus binnenkort gaan we nogmaals gezellig naar de Intratuin, maar dan wel vroeg want ontbijtjes zijn te krijgen tot 10.30 uur...

Ook de rommelmarkt en kringloop heb ik nog even bezocht. Onze kinderen hebben deze week niet op de rommelmarkt gestaan om het slechte weer, maar ik kon voor de regen aan nog wat leuke dingen vinden. Hierboven zie je een leuk dienblad(je) dat ik bij de kringloop kocht voor 20 cent, een poosje geleden, en laten ze dat nu gewoon bij intratuin verkopen! Haha, maar natuurlijk niet voor twintig cent...
Dit harten-mandje van ijzer was donkergrijs maar daar heeft mijn spuitbus snel een einde aan gemaakt, wit dus! Leuk ding he? Op de rommelmarkt gekocht (ik geloof dat het ook 20 cent was)
Dan deze klok...echt nodig, twee eurootjes. Niet duur he? Hij loopt uitstekend, maar die kleur...daar gaat dus volgende week iets aan gebeuren haha! Wit...
...net als dit snoezige speelgoedkoetje! (ook 20 cent...ik heb iets met 20 cent geloof ik..) Het is een duur koetje van een speelgoed merk dat ze in dure 'steiner'achtige speelgoedwinkels verkopen. En ik vind het zó leuk...misschien ga ik er een leuke seizoenentafel mee maken.
Natuurlijk kon ook de Action op een bezoekje rekenen (ze hadden de tandpasta in de aanbieding en dan haal ik direct 12 tubes, komt wel op hier in huis!). En ik heb mij beheerst tot ik deze stenen tegenkwam. Echte stenen, met viltjes onderop tegen het krassen en een gat er in voor een waxinelichtje. Zo iets wilde ik zelf altijd nog eens maken, maar hoe doe je zoiets? Gewoon naar de winkel dus! 69 centjes per stuk, daar mocht ik mijzelf wel op tracteren! Overigens hebben we niet alleen spullen aangeschaft hoor, ook de kinderen hebben hun kasten opgeruimd (toen het maandag zo regende) en ja, er zijn maar liefst zeven vuilniszakken kleding en oud beddengoed naar de kledingcontainer gebracht!! Dat ruimde lekker op. Ook vonden we nog wat speelgoed voor de rommelmarkt, dus er is weer wat meer ruimte in huis.
Vandaag was het heerlijk warm en zonnig weer, tot een uur of vijf. En nadat de mannen flink in de moestuin aan het wieden waren geweest en daarna nog 24 kilometer gefietst hadden, waren we wel toe aan een hapje!
Gelukkig hadden we deze activiteit vandaag getrokken; een engelse high tea party 'maken'!
Het kleinste manneke was niet mee met de fiets dus hebben we samen allerlei hapjes gemaakt. Dit zijn een soort pizzabroodjes. Gewoon rondjes wittebrood, wat tomatenpuree met olijfolie en italiaanse kruiden mengen en op het broodje smeren alsof het boter is. Dan wat reepjes kipfilet er op en geraspte kaas. Even in de oven en klaar!
Gisteren had ik nog een tonijnsalade gemaakt en daar hebben we stokbroodjes mee belegd. De vissalade heeft als ingrediënten; een blikje tonijn, drie gekookte eieren, een flinke scheut mayonaise, een uitje, wat augurk en tuinkruiden. Alles gewoon snipperen en snijden en op smaak brengen met wat peper en zout...heerlijk!

Omdat ik geen eieren meer had, hebben we gewoon de aanwezige voorraad lekker in stukjes gesneden, dropjes aan een stokje geprikt en een pakje kant en klaar koekmix gebruikt voor mini cakejes..
Met een beetje fantasie is zelfs nog een glaasje limonade siroop feestelijk te maken.. In een schoteltje doe je wat siroop, en in een ander schoteltje wat suiker. Doop de bovenkant van het glas eerst in de siroop en daarna in de suiker. Klaar! Voorzichtig vullen zonder de rand te raken, een leuk plastic ijsblokje (recyclebaar) er in en wat rietjes.
Wat we morgen gaan doen weet ik nog niet...spannend dus...
Fijne week toegewenst en groetjes van mama lieveheersbeestje.

15 opmerkingen:

wilmi zei

nou zeg, dat verhaal van die kassabonnetjes vind ik echt ge-wel-dig! ik zit nog na te grinniken :-) zou ik dus ook doen hoor, die karren doorzoeken, haha en dat je de laatste in de berm hebt gevonden, echt lachen! Leuk voor later trouwens, zo'n verhaaltje..ik vind al je activiteiten nog steeds erg leuk om te lezen, ben benieuwd wat er nog meer komt!
groetjes,
wilmi

Unknown zei

Je hebt weer een heerlijke blog gemaakt! Ik geniet er elke keer weer van. En creatief hoor jullie high tea. Wat staat dat bordje eng! Het is zo een mooi servies!
Geniet nog maar heerlijk van jullie vakantie want voor je het weet is het weer voorbij!!
lieve groet van Romy

Juud zei

hahaha geweldig leuke dingen heben julle were gedaan! oh ben zo beneiuwd hoe ze reageren als jullie alemaal voor een ontbijtje komen.. daar hebben ze vast niet opgerekend!

Mirella zei

super leuk om te lezen !!!
Je schrijft echt super leuk !!

Splashes of Pink and Mint zei

Zucht.... was even helemaal "verdwaald" op je blog! Ik wordt gewoon helemaal blij van jouw enthousiaste, actieve verhalen. Over jullie knutsels, jullie bezoekjes, je heerlijke hapjes.... ik zou zo m'n vakantie bij jullie willen doorbrengen! Hier ook nog 3 weekjes vakantie, het gaat me veelste snel! Lekker hoor, dat rustige tempo, niets moet...zalig!

Anoniem zei

zo te lezen weer eens een gezellig weekje achter de rug :)

En wat heb je een leuke spulletjes gekocht

groetjes, Lilly

Loveforpiemonte zei

Nou je hebt het er maar druk mee, maar volgens mij een prima vakantie daar bij jullie en al die hapjes ik heb er honger van gekregen.
Groetjes en fijne week,
Madelon

Monique zei

Jeempie... de derde week nog maar? Lekker hoor! Hier nog elf daagjes en dan gaat het "gewone leven" weer beginnen. Wat een verschil hé?

Wat een leuk idee trouwens, die bonnetjes trekken. Dat zal ik eens onthouden voor een volgende vakantie. Maar dan wel zonder die ontzettend wiskundige torens bouwen. Wat een gevaarte! ;o)

Maar die Intratuin-trick is natuurlijk weer helemaal super. Zo hebben wij dat een keer gedaan met bonnetjes van AC-restaurants. Je moet daar tegenwoordig betalen voor je toiletbezoek, maar krijgt daar een reductiebonnetje voor terug. Kijk na je bezoek in de dichtsbijzijnde prullenbakken, op de weg of in de bosjes en je hebt zo een paar bonnetjes te pakken.

Lekker toch?!

Alies zei

Hoi,
Wat een superleuk idee met die grabbelton! Onze kids zijn er nog wat te klein voor, maar ik ga 'm zeker onthouden.
Voor volgend jaar: geen grabbelton, maar een vrolijke (zelfgemaakte) vlaggetjeslijn die de hele vakantie in de kamer kan hangen. Als je op elk vlaggetje een klein envelopje met een briefje plakt, kun je er elke dag één (of meerdere) openmaken. Ziet er meteen heel gezellig uit.
Groetjes Alies

Anoniem zei

Hoi,
je hebt weer een leuke week achter de rug, heel gezellig !!!
De nieuwe button staat op de site hoor en als je wilt bijdragen aan de site, dan heb ik jouw e-mail nodig, om je te kunnen uitnodigen als mede schrijfster. Kun je mij even een mailtje sturen. Mijn mail adres staat bovenaan mijn blog.

Bonjade zei

Goh zeg echt leuk.....jullie vermaken jullie altijd zo leuk en weer boordevol inspiratie......
Je knustseltips, leuk voor mijn jongens, en hapjes tips, leuk voor ons allen;0)
Ben al benieuwd naar week 4.

Trouwens idd leuk om nu je oude knuffels van zolder te halen.....
Ze stralen direct sfeer uit en zo zonde om ze uit het zicht te laten.......
Misschien zie ik ze nog eens voorbij komen op je blog;)
Liefs

Vlijtig Liesje zei

Wat doen jullie toch ontzettend leuke dingen! De hapjes zien er verrukkelijk uit.

Anoniem zei

Hoi,
ik had een fout gemaakt in de code van de button. Hij verwijst nu naar mijn Engelse site. Ik heb de code aangepast nu !!!
Sorry voor het ongemak !!

Lize zei

Hoi Wat een leuke blog weer.
Ik ga je volgen. Heerlijk om jullie belevenissen te lezen, en wat een leuke ideeën heb je.
De klei heb ik ook gemaakt. Onze kids hebben er heerlijk mee gespeeld. Ik vond het zelf ook super. De structuur van de klei vond ik veel fijner, soepeler dan klei die je koopt.
Omdat wij geen voedingsmiddelenkleurstof hebben heb ik het gekleurd met waterverf. Het was even een werk. Maar het lijkt wel heel leuk. 'k Zal binnenkort ff wat foto's plaatsen.
Of we in dezelfde woonplaats wonen? Ik denk het niet. Volgens mij wonen wij verder dan een uur fietsen van Drentse Koe-ijs.
Wat een leuk verhaal van die kassabonnen. Zo heb ik bij de Albertheijn ook wel eens kortingsbonnen uit de karren gevist. :-)

Jente zei

Wat hebben jullie ontzettend leuke dingen gedaan (en dat van die bonnetjes... daar moest ik wel even om lachen... Straks lekker samen ontbijten, gratis "luxe", extra genieten!).

Leuk dat je ons zo laat meegenieten van jullie vakantie! Veel plezier samen verder!