zondag 6 februari 2011


Soms hebben meisjes een beetje chocolade nodig....dus toog dochter lieveheersbeestje aan het werk..op eigen initiatief overigens want ik schrok nogal van het aantal kaloriën in een éénpersoonsportie, maar het pakte heerlijk uit!
Het recept kwam uit de Allerhande van AH, die mijn schat van a-z schijnt te bestuderen sinds je vorig jaar bij Appie is gaan werken als broodmeisje.
Je kunt het recept ook op internet vinden, dit is de link; http://www.ah.nl.recepten/recept?id=689092&rq=chocoladetaart . Dus meisjes; in tijden van crisis, even lekker een taartje bakken! (let even op het detail op deze foto; de nageltjes van mijn meisje, echte pokémon nageltjes..we zien iedere drie dagen een ander ontwerp!)
Na de crisis komt altijd weer zonneschijn en vandaag dus ook! Ik zit zo 's morgens vroeg wat te struinen door allerlei superleuke blogjes en kom ineens een giveaway tegen bij Allemaal Kleurtjes die ikzelf gewonnen heb! (ik had niet op mijn eigen blog gekeken..zo nieuwsgierig ben ik altijd naar jullie blogjes!) Deze mooie foto is dan ook van Irma's blog http://www.allemaalkleurtjes.blogspot.com/ , en hierop zie je de prachtige Pip studio theedoek die ik gewonnen heb! Jippie! Hij zal prachtig staan bij mijn rode keukentje..superlief Irma!

Dan nu wat minder smakelijke foto's...dit is een mini zebravinkje van één week oud. We hebben er twee, een tweeling dus. Toen ze net uit het ei waren, waren ze zo groot als een vingerkootje van je pink, ze groeien dus als kool!
En deze foto heb ik afgelopen vrijdag gemaakt, toen ze 15 dagen oud waren. Het blijft een wonder; in veertien dagen van twee centimeter naar volwassen lichaam! Ze zijn nu al net zo groot als de ouders en hebben het nest al verlaten (ze slapen er wel in, maar dat doen zebravinken altijd). Ik kan nog niet zien of het dames dan wel heren zijn, want dat kun je pas zien wanneer ze de eerste rui hebben gehad, na een week of vier, zes. Maar ze zijn wel wit en ik wilde graag wat witte vogeltjes er bij. Moedertje is ook wit maar vadertje is 'gewoon'. Een goed koppeltje dus om nog eens jonkies mee te krijgen. (begin ik nu te klinken als zo'n sigarenrokende oude man die met een bepoepte stofjas aan in zijn duivenhok staat te bazelen? ...slik.... ). Maar serieus, kweken met deze vogeltjes is gewoon zo leuk! We hebben nog geen naam voor de tweeling, alhoewel, 'de tweeling' is eigenlijk al een naam die we gebruiken..
Zoals jullie wel weten hou ik van tweedehands spulletjes.. en ik zag op veel blogjes leuke koffertjes langs komen. Dus ging ik op jacht naar leuke koffertjes. Mijn zoektocht duurt nu al een jaar of zo, en goedkoper dan dertig euro ben ik ze nog niet tegen gekomen! Maar de volhouder wint...ik fietste afgelopen week eens naar de kringloop en wat stond daar buiten bij het bordje 'gratis meenemen' ? Ja, dit koffertje! Was dat een gelukkertje!
Het koffertje is direct gevuld met lego van de kinderen, zodat ook beneden lego voorhanden is!
Het werkt prima zo, ik hoop nog twee koffertjes te vinden, zodat ik ook de twee andere speelgoedmanden in een koffertje op kan bergen en het er wat leuker uitziet in dat hoekje...
Ik zag op het blog van Songbird http://www.songbirdisnesting.com/ dat ze een koffertje wit geverfd had en dat wil ik ook met dit koffertje doen als het weer wat beter wordt en ik het buiten kan doen. Maar voorlopig gaat de koffer door het leven als grijze legokist! Past ook nog best bij mijn witte interieur toch? (eigenlijk doe ik nog steeds pogingen om alles wit te krijgen, maar als er weer eens iets bijkomt, is het weer niet wit en moet het weer geschilderd worden...)
Ik wens jullie een heel gezellige week toe!
Liefs van Mama Lieveheersbeestje.

7 opmerkingen:

Jolanda zei

Raad eens wat ik vandaag ga bakken?? Juist, chocoladetaart!! Wel volgens een ander recept maar dit recept van AH heb ik ook bewaard. Mjammie!

magriet zei

hoi,

wat een gezellige blog heb je.
ik las net de folders.
vanaf as dinsdag heeft de kruidvat een toyota naaimachine voor 79.99 ik heb er goede recensies over gelezen..

ik ga zelf deze ook halen heb geen naaimachine.

bloggroetjes van magriet

Marianne@Songbird zei

He dank je wel dat je naar mij verwezen hebt. Jouw koffertje lijkt heel erg op degene die ik gebruikt heb. Gaat er vast heel leuk uitzien.
En die taart ziet er echt gevaarlijk lekker uit. Gelukkig kunnen mijn heupen niet breder worden van een virtuele snoeppartij.
Groetjes en fijne week, Marianne

Merytonsfinestcupcakes zei

Wat een aandoenlijke foto´s van die vogeltjes! Erg leuk om te zien hoe ze groeien..

gerrie zei

hoi,wat leuk dat je ook geurrolletjes wilt gaan maken.
het is een heel leuk werkje!
ik ben benieuwd hoe ze er uit gaan zien.
groetjes gerrie.

Saskia zei

Hallo
Ik heb je blog gevonden hoor. Leuk blog en nog een keer gefeliciteerd. Ik gun hem je van harte, maar ben ook wel een beetje jaloers.
Fijne avond
Groetjes Saskia

Anoniem zei

goede morgen,

wat ziet die taart er lekker uit.Maar ik wil niet weten hoeveel kalorien erin zijn :))

We hebben hier ineens voorjaar,wel lekker hoor

nog een gezellig weekje, Lilly