vrijdag 11 maart 2011

Lentekriebels!

De LENTE is in het land! (de tuin in dit geval..)
Maar aangezien het nog wel koud is hier buiten, de wind waait over de landerijen zó de achtertuin in.., knutselde het Lieveheersbeestje van al elf, nog even wat vilten poppetjes.

Grappig he?

In de lente krijg je altijd een beetje de kriebels. Dan wil ik het gewoon een beetje veranderen in huis en tuin.. Op allerlei amerikaanse blogs zie je creatieve, stijlvolle dames zó hun bedden opmaken. Dus ging ik dat ook maar eens proberen. Het is wel leuk, maar eigenlijk past het sprei niet echt bij deze dekbedovertrek. Toch leuk als je de kamer in komt. Al moet dat oude bed toch ook maar eens wit gemaakt worden.
Afgelopen zondag,
een wandelingetje in de omgeving (langs eenkanaal en over weiland en een leeg industrieterrein)
En de állereerste bloesempjes ontdekt!
Op de terugweg de bloeiende berk in het park gefotografeerd....schijnen heel veel mensen van te gaan niezen maar is erg mooi.
Ook zijn 'Jaap en Nel' terug op het nest in het achter ons huis liggende park. Ze waren begin februari al terug en lopen regelmatig in de buurt rond om heel deftig hier en daar een hapje op te pikken. Ze zijn heel erg tam geworden en je kunt er best dicht bij komen...groot dat ze zijn!
Hebben jullie de site http://www.volgdevos.nl/ al bekeken? Het Staatsbosbeheer heeft een vossenhol gemaakt (ja, door mensen dus) met cameraatjes er in. En laat er nu een vossenpaartje in zijn gaan wonen! Je kunt 24 uur per dag het hol zien, drie camera's van de binnenkant van het hol en één aan de buitenkant. We zijn er al behoorlijk aan verslaafd geraakt! Vanochtend meteen de computer aangezet (die gaat meestal pas achter op de middag aan voor huiswerkklantjes) en ja hoor; een edelhert, ganzen en...een vos! Het vosje snuffelde wat rond, ging het hol in en je zag hem daar wat rond lopen. Daarna krulde hij zich op en ging slapen. Toen er later wat ganzen bovenop het hol gingen zitten, zag je de vos even bewegen, vast een onbewuste reactie op het gegak van de ganzen... Je kunt zien wie het mannetje is aan een witte vlek op zijn rechterteen en een grote witte punt aan zijn staart. Hij is ook groter dan het vrouwtje. Neem er maar eens een kijkje, leuk ook voor de kinderen!
Prettig weekeind en groetjes uit een koude maar lenteachtige Villa Stip.

3 opmerkingen:

'Natuurlijk Zuinig' zei

Hi Lieveheersbeestje,
Heel erg bedankt voor je lieve reactie op mijn receptenblog. Ik voel me vereerd.

Je maakt trouwens prachtige foto's!
Echt een genot om naar te kijken.

Groetjes,
NZ

Merytonsfinestcupcakes zei

Wat een leuke foto´s weer..ik krijg er ook helemaal een lentegevoel van! Ik heb de link al onder mijn favorieten staan, wat bijzonder!

scrappy jen d zei

Hoi, hoi,
Wat een heerlijke lente-foto's heb je gemaakt! Prachtig, he?
Ik vind die ontluikende natuur ook zo aandoenlijk! Het is nog zo koud, maar de natuur trekt zich er niets van aan en gaat lekker zijn gang! Ik heb al weer de violen en de primula's aan de bloei! Prachtige al die kleuren en geuren!
Groetjes, Jen.