zondag 14 augustus 2011

Raadseltje.

Een raadseltje; Waarom....WAAROM...staan er in het dorpje staphorst DRIE brievenbussen naast elkaar bij het marktpleintje???? Tweede Raadsel; waarom is EEN van de drie veel lager dan de andere???
Dat laatste raadsel werd opgelost door mijn zoontje. Hij zag een heel klein vrouwtje en vertelde ons dat de brievenbus speciaal voor haar in het dorp was neergezet...Tja, het is wel logisch dat deze lagere brievenbus voor gehandicapten is gemaakt, als je in een rolstoel zit kun je er ook bij. Maar waarom zie ik dat dan enkel in dit dorp? In de stad waar ik woon kun je als gehandicapte dus nooit bij een brievenbus! Dat is toch wel gek! Hoe zit dit nu?


Maar er zijn nog meer wonderlijke dingen in Staphorst hoor! Kijk maar eens; zulke grote banden er op deze trekker zitten! Zoonlief was ook deze week weer onder de indruk van de trekkers die met de gezellige staphorst-dag tentoongesteld werden. Het zijn oude tractoren die opgeknapt zijn door mannen die er al hun vrije tijd in stoppen (net zo iets als handwerken voor mij!) Zie je het schattige huis op de achtergrond? Dat is een echt staphorster boerderij, in traditionele kleuren, er wonen gewoon mensen in. Mooi he?! Toch leuk om zo dicht bij een heel speciaal dorpje te wonen! Er was natuurlijk ook weer een enveloppe-trek kraampje en ziehier de mooie prijs die mijn zoon won;


Het zijn twee herenzakdoeken en een vaatdoekje. (zoonlief heeft uiteindelijk de zakdoekjes ingepikt en zelfs het vaatdoekje ligt op zijn bureautje, voor het geval hij iets morst of smeert...hmm...


Bij een kraampje over bijen houden, stond een soort glazen kast met een bijenraat er in. Ze konden er niet uit en zouden 's avonds weer in de bijenkast gehangen worden..


Wel kriebelig,maar je kon ze heel goed zien zo! Ongeveer rechtsboven zie je de koningin zitten die continu eitjes legt in de holletjes. Mooi...(achter glas..).

5 opmerkingen:

Judith zei

oh ja hier ook een lagere bus hoor en ik heb t vaker gezien.en drie bussen naast elkaar vast doordat hij sneller vol is op die plek.op drukke plekken zie je er ook vaker ene paar naast elkaar staan.
leuk zo'n markt!

Annemiek zei

Hier bij ons staat er bij een verpleegtehuis ook zo'n lage ivm de rolstoelpatienten ..
En inderdaad zetten waarschijnelijk meerdere bussen neer als het een druk punt is .
Tot mijn verbazing zag ik laatst dat ze in Limburg nog steeds rode bussen hebben .
Leuk blog !

Anoniem zei

dat vind ik echt een heel goed idee zo een lage brievenbus. Heb ik bij ons ook nog nooit gezien.

Ik ben ook alvast voor de kerst begonnen :))

groetjes, Lilly

Anoniem zei

Ik had het ook nog nooit gezien, het zal hier in de omgeving dan wel niet zo ingeburgerd zijn...

En een paar naast elkaar...hier nog niet opgemerkt.

Wel leuk, dat je dan in een dorp als Staphorst zoiets tegenkomt, je blijft je verbazen daar...

Liefs Inge

Crea Annemieke zei

Grappige dingen in Staphorst dus....dat zien wij hier niet hoor!!Leuke prijs had je zoontje....
Jij kijkt je ogen uit in zo'n dorp, mooie kleurtjes allemaal. Daar houden ze wel van.....
Fijne dag nog met de groetjes van annemieke