donderdag 17 mei 2012

Weer een kadootje...

 Afgelopen week is het haakweek geweest bij de lieveheersbeestjes thuis. Ik heb een kadootje gehaakt voor mijn schilderdocente... Gemaakt van Royal acryl van Zeeman (1 euro per bol) en ik heb bijna tien bollen gebruikt. Deze kleur was mij nooit opgevallen, een soort poederroze..Best een elegante kleur vond ik zelf!
 Het patroon is van Lionbrand, en heel gemakkelijk. Je haakt 80 lossen met drie draden (drie verschillende bollen tegelijk) op haaknaald 12 (ook van de zeeman; twee stuks voor 1 euro) en dan het werk keren. Drie lossen, een stokje in de eerste losse van de vorige rij. Dan twee lossen overslaan en een stokje in de derde losse. Dan weer één losse haken, een stokje in dezelfde losse als het vorige stokje en weer twee losse overslaan. Dan weer opnieuw. Als je het opnieuw keert kun je de stokjes haken in de opening van de vorige losse tussen de twee stokjes. In totaal heb ik 51 rijen gehaakt en ik deed er vier dagen over, zo tussen de bedrijven door.
 Op het laatst heb ik nog de kwastjes gemaakt..
Dit is zo'n beetje de echte kleur. Op de foto ziet het er soms toch anders uit dan in het echt!
Oh ja, ik heb het ook nog met een etiket verpakt, zag het er wat leuker uit...

5 opmerkingen:

" me " zei

zeer geslaagd!

franca zei

In een woord?
Prachtig!

Grietje zei

Bijna 10 bollen? Dat had ik toch niet gedacht!
Ik vind hem erg mooi geworden, je hebt mooi regelmatig gehaakt. De kleur spreekt mij ook wel aan. het is dat ik hier nog zoveel heb liggen....anders ging ik toch even kijken.
Of misschien toch...ik heb vorige week mijn dikke plastic haaknaald overmidden gebroken met zpagetti haken (ik heb een wijnfles omhaakt). Een van bamboe of hout vind ik niet fijn. Die haaknaalden kosten vast geen drol bij de zeeman en dan heb ik gelijk een reserve;-)

Groetjes,
Grietje

Anoniem zei

Mooi zeg. Wat aardig van je dat je dit hebt gemaakt om weg te geven!

Ik dacht je blog te volgen via Ravelry maar het verschijnt helemaal niet bij de blogs van mijn vrienden. Ik ga je blog dan ook maar gauw in mijn google reader zetten, mis ik geen blogje meer van je!

Anoniem zei

Ik vind dit werkelijk een heel mooie en - zoals je ook zegt - elegante kleur. Het etiket maakt het werkelijk helemaal af. Mag ik vragen hoe je het etiket gemaakt hebt?