vrijdag 27 april 2007

Zomer, gordijnen en een paddenstoeltje.



De roos, niet zo scherp, maar wel goed te zien, is nu alweer een heel stuk verder. Ik denk nog een dag of twee, drie en dan komt hij uit... Is dat nu normaal of toch te vroeg voor de tijd van het jaar? Ik dacht dat het normaal was, maar misschien ook niet, het is toch wel erg warm voor de tijd van het jaar en droog. Helaas slepen de lieveheersbeestje de ene na de andere gieter elke avond weer de tuin in. Onze spierballen groeien zienderogen! Maar ons gras is dan ook groen en de rest van de straat heeft geel gras, hahaha!
Het meest creatieve dat hier in Villa Stip gebeurd is, is het ophangen van grote gordijnrails (4 meter, kun je nagaan) door papa en opa lieveheersbeest en het afspelden en met de hand op maat zoomen van 4 kollosale beige katoenen gordijnen. Elk gordijn kost een uur of 3, dus er komt weinig anders leuk uit de pootjes van mama lieveheersbeest. Ik ben begonnen met het breien van sokken, en dat ging prima, tot dat ik bij de hiel kwam. Ik begrijp er echt niets meer van. Drie keer heb ik het uitgehaald en ben ik opnieuw begonnen, maar ik snap die breibeschrijvingen echt niet! Mijn keversprieten zitten gewoonweg in de knoop! Is er iemand die mij kan uitleggen hoe dit moet? Een poosje geleden heb ik deze paddenstoel gehaakt, zonder patroontje, gewoon nagemaakt van iemand op de sit craftster.com . In de paddenstoel woont een klein egeltje, het paddenstoeltje heeft een dekseltje dat open en dicht kan.



Voorlopig ben ik nog even gordijnen aan het vermaken... maar dan wil ik weer iets leuks breien of haken. Eerst nog maar even genieten van het zomerse weer..

1 opmerking:

Anoniem zei

wat een snoezig paddestoeltje ! leuk is dat om zo'n ontwerpjes na te maken.