vrijdag 20 april 2007

sock-monkey's...
Vandaag is het erg koud in de Sprietlaan (9 graden en winderig, brr) en dus tijd voor een
leuk en creatief knutseltje in Villa Stip! Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van sokken-aapjes, de zgn. sockmonkey's. Deze groengebloemde was de allereerste. Daarna volgden er nog heel veel en ook nog kleintjes. Voor een aap heb je een nieuw paar sokken nodig. Het leukst zijn sokken met een ander kleur hieltje, dan krijg je een gekleurd kontje en mondje. Voor een heel duidelijke uitleg moet je even kijken op de volgende site (engelstalig) www.craftsbit.com en kijken bij sockmonkey. Hier is stap voor stap uitgelegd hoe je de aap naait, knipt en in elkaar zet. Ik naai altijd eerst, voor ik de delen uitknip, dat voorkomt het opkrullen van de stof. Vullen kun je met gewoon opvulspul voor kussens en zo, maar het kan ook met schapenwol. Deze aap heb ik zwarte oogjes gegeven, maar anderen hebben wit met zwarte ogen, ook kan je knopen of poppenogen gebruiken. Gewoon lekker creatief zijn hoor!

Kijk ook maar eens op www.sockmonkeyfun voor nog meer inspiratie. Ik heb ook nog sokaapjes gemaakt van hele kleine sokjes, dan krijg je ook heel snoeperige aapjes, vonden de oudste kevertjes erg leuk... Nu probeer ik de aap in de sneeuw onder deze tekst te plaatsen, maar het
lukt niet, deze gelukkig wel!
Vanavond gaat mamalieveheersbeestje naar de bingo van de plaatselijke speeltuinvereniging.. klinkt heel oubollig, ik weet het, maar het is erg leuk. Deze keer hoop ik ook nog eens iets te winnen... Ik hou jullie op de hoogte!

2 opmerkingen:

gea zei

wat grappig aapjes van sokken!!
maar ligt er sneeuw bij jullie????????????

het lieveheersbeestje zei

hallo gea,

Nee hoor, geen sneeuw gelukkig! Maar deze foto is van een paar maanden geleden..

groetjes van mama-lieveheersbeestje