maandag 21 mei 2007

Snoepen...

Vandaag gaan we muffins bakken! Muffins zijn "lekker-bij-de-thee-dingetjes", het zijn geen cakejes (niet zoet) maar ook geen broodjes. Je kunt er nog allerlei dingen aan toevoegen, bijvoorbeeld stukjes fruit of chocolade. Of er glazuur overheen doen. De kinder-lieveheersbeestjes helpen ook heel graag muffins maken.


Dit zijn de ingrediënten:

310 ml bloem
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels suiker
1 losgeklopt eitje
2 dl. melk
80 gram boter
papieren cake vormpjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet in de bodem van muffin vorm allemaal papieren vormpjes klaar. Je kunt ze ook op een bakplaat zetten.

Smelt zachtjes 80 gram boter.

310 ml bloem, of zelfrijzend bakmeel (dan hoef je de bakpoeder niet toe te voegen) en een zakje bakpoeder luchtig doorroeren.

Voeg aan het bloem twee eetlepels suiker toe en roer het weer luchtig door. Dan 2 dl melk afmeten...

Roer in een andere kom één eitje los, en dan de melk en de boter er door. Je krijgt nu allerlei kleine klontjes boter, maar dat is de bedoeling. Dan vul je de (ongeveer 12, ik had voor de foto de dubbele hoeveelheid gemaakt) papieren vormpjes met anderhalf eetlepel beslag/deeg.

Bak de muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Let op, een hetelucht oven bakt het in 12 minuten al gaar! (hier kwam men in Villa Stip dus te laat achter..)

Geen opmerkingen: