donderdag 17 mei 2007

Uitgevlogen op Hemelvaartsdag...

Vanochtend zag ik ineens een klein kopje uit het nestjkastje steken, wat was dat....ja hoor! Er stak een nieuwsgierig kopje naar buiten dat zich vast hield met één pootje.

Even later zagen wij (inmiddels waren alle lieveheersbeestjes geallarmeerd..) een kleintje op een takje van de druivestruik voor het kastje en een nieuw meesje voor de opening.

Ik heb nog geprobeerd om ze al vliegend te fotograferen, maar dat mislukte, ze zijn razendsnel en kunnen natuurlijk nog niet zo goed vliegen. Nu horen we ze piepen in de grote eikebomen achter ons huis. En het kastje is leeg...jammer! Maar gelukkig waren alle vogeltjes gezond uitgevlogen en het was lekker weer, dus geen enge hagelbuien en dergelijke..Gelukkig gaat het ook heel goed met onze merels. Moedermerel zit stevig te broeden en toen ze even wegvloog om te eten, heb ik deze foto gemaakt. Wel 4 eitjes !! We wisten wel dat we op vruchtbare aardstralen wonen ( in onze drie huizen wonen 10 kindertjes..) maar ook voor de vogeltjes gaat dit dus op. Twee jaar geleden hebben we al eens drie keer een nestje met de kanaries gehad in huis en ook de merels hebben al eens twee jongen groot gebracht in onze voortuin. Ook de buren hebben elk jaar een pimpelmees-nestje. Het komt misschien doordat we achter Villa Stip een prachtig bosje hebben en een park, waardoor er heel veel insecten/voedsel voor de vogels te vinden is. In ieder geval genieten we er van dat er zoveel vogeltjes rond vliegen en in de winter hangen we ook allerlei vetbollen, pindanetjes en dergelijke op, zodat we ze vlak voor de ramen kunnen zien..

3 opmerkingen:

ilse zei

Heerlijk is dit om mee te volgen, bedankt, we genieten allen mee.

annewithane65 (Kim) zei

Sweet pictures!

mama Heidi zei

Zo mooi om met al die fotootjes alles mee te kunnen volgen.