dinsdag 15 mei 2007

Vandaag was het een stil dagje in Villa Stip. Papa lieveheersbeest en het 10-jarige kevertje zijn op schoolreisje gegaan naar het dolfinarium, met de trein. En het 7-jarige kevertje is met de bus op schoolreisje naar een pretpark in Drouwenerzand. Het oudste keverkindje is de hele dag naar school en dus hebben de kleinste kever en ikzelf het rijk alleen. Omdat ik vóór acht uur de was al gestreken had, konden we, na het uitzwaaien van de reizigers bij school en op het station, lekker rommelen. Eerst maar eens het gras gemaaid, voor en achter. Daarna nog even wat takken opgebonden en opgeruimd. Gelukkig, ook voor paps en de kevertjes, was het vandaag heerlijk zonnig weer. Ook wij genoten daarvan en hebben samen (water heeft grote aantrekkingskracht op ons kleinste kevertje) de ramen gelapt. Binnen en buiten. Daarna nog even de Villa schoongemaakt, de afwas gedaan en gezogen. En toen zijn we lekker even op de bank geploft. Even de vleugeltjes gestrekt en de pootjes omhoog..
"Onze" pimpelmezen hebben het ook nog steeds zo druk, elke twee minuten komt er een ouder de kleintjes voeren met een rups of (slik) ander insekt. Het zal niet lang meer duren, want zoals je ziet, begint het veel te krap te worden in het nestkastje. Je zou er als vogel toch claustrofobisch van worden..

Ook de merels zijn druk bezig met hun gezinsopbouw. Zaterdag was er opeens een nestje, maandag een hemelsblauw eitje en vandaag weer een eitje erbij.

Over vogeltjes gesproken...de uiltjes heb ik ook afgemaakt. Hier zie je ze even poseren. Het was een grote familie, maar nu zijn ze verdeeld onder de liefhebbertjes, dus heb ikzelf nog vier uiltjes over. Gelukkig komen ze altijd in grote aantallen aanvliegen..

Deze twee zijn door het meisjes-lieveheersbeestje geadopteerd.

3 opmerkingen:

ilse zei

ik vind je uiltjes echt subliem !!

het verbaasd me soms echt waar je al die tijd vandaan haalt ( met 4 kevertjes om je heen)
ik heb er maar 3 en kom zelfs niet aan zo'n gevuld dagschema als dat van jou van vandaag. Wauw voor achten de was gedaan, hoe laat sta je dan op? Met blozende kaakjes kan ik zeggen dat ik al die jobkes die gij vandaag verwezenlijkte hier de hele week in beslag nemen, euh euh.

Sharon zei

I wish I could read Dutch! I love your pictures of the little birds. Also, I'm assuming that you made those lovely crafts.

Stop by my blog today and see pictures of the baby bunnies we found.

Alex zei

Oh my! This is fabulous!!!
Oh, I am so happy you are enjoying making the owls so much. What a pleasure to see your colourful bunch of owls!