donderdag 7 juni 2007

Een echte juni-dag.


Is dit geen heerlijk juni-gevoel-plaatje ? Mama en het jongste lieveheersbeestje moesten vandaag naar het plaatselijke ziekenhuis fietsen (ongeveer 5 km), omdat het kleintje nog twee injecties moest hebben in verband met onze aanstaande vakantie. Dat zijn gele koorts en hepatitus a, dit zit niet in het rijksvaccinatie programma. Gelukkig vertrok onze dappere kleine kever geen spier en showde hij trots zijn mooie "kinderpleisters"! Waarschijnlijk wordt hij er ook niet ziek van, dus verder verwachten we ook geen problemen. Maar onderweg zagen wij deze lieve ponys..heerlijk liggend in de schaduw. Omdat mama lieveheersbeest (helemaal nu ik blog) áltijd haar digi-fototoestelletje bij zich heeft kon zij ook dit bijzondere fenomeen op de foto vastleggen...


Heeft deze pony een zonnesteek (het was best warm vandaag..) of is dit echt een sprekende pony ??

Hij vertelde ons dat hij eigenlijk wel verwacht had dat wij een oud boterhammetje voor hem mee zouden nemen, en dat een suikerklontje ook prima was geweest. Wij vertelde hem dat wij niet wisten dat hij en zijn makkers daar liepen. Waarop de pony's ons direct de kont toekeerden en wegwaggelden..

In het merelnest heeft zich een drama afgespeeld...er worden twee merels vermist! Zagen wij gisteren toch echt nog vier vogeltjes, nu zitten er nog maar twee in, snik! We hebben overal rond het nest gezocht, maar nergens nog vogeltjes gevonden. Zouden ze de twee kleinsten gewoon verdrukt hebben, of zitten ze onder deze twee ? Het is een raadsel met een zwart randje. Gelukkig groeien deze twee vogeltjes als kool en piepen ze luid als ik in de buurt mijn wasje ophang, het gaat met hen heel goed !
Op mijn weerbericht-poppetje staat dat het regent, maar dat klopt helemaal niet. Het is hier heel zonnig en warm. Misschien komt die bui nog ? Dan toch maar de tuinstoelkussens en de parasol in de schuur opbergen...hopenlijk is het morgen weer zulk heerlijk weer!Geen opmerkingen: