woensdag 13 juni 2007

Het "graag-zorgen-voor-iets" hormoon..

Hier zie je de zwanebloem (langs het slootje) en de lavendel (in de tuin) en hieronder de spontaan opgekomen teunisbloem en een vast plantje (kokarde geloof ik..weet ik niet zeker).
Zijn het geen plaatjes ? Ik maak werkelijk van alle plantjes fotootjes. Lieveheersbeestjes zijn natuurlijk dól op planten, maar ik ben wel een beetje 'plantengek' volgens de kleine kevertjes..
De huiskamer in Villa Stip staat vol met kamerplanten. En één keer in de twee weken gaan ze allemaal de tuin in, onder de douche of in de regen. Zo blijven ze stofvrij. Het is eigenlijk best een heel karwei maar ze doen het er goed bij. Ik heb zowel voor als achter in de kamer, drie hangplanten hangen en die geven echt sfeer in huis. Verder staan er nog 2 ficussen (niet zo groot ongeveer 50 cm hoog), een grote plant met sprietig blad, een klein palmachtig plantje, en nog wat kleintjes. Ook ben ik altijd aan het stekken, gewoon in een mooie vaas met water, ik kan het niet laten.. Voor de ramen staan er voor 4 en achter 2 planten en dus is er weinig ruimte over... Maar , soms kom ik ineens bij een supermarkt en zijn daar de plantjes voor een habbekrats te koop, dan moeten ze mee natuurlijk, en mopperen de kleine kevertjes weer. Gelukkig vindt papa lieveheersbeest planten ook heel leuk, hij had er al heel veel toen ik hem 22 jaar geleden leerde kennen!
Als klein meisje had ik deze tik al. Ik bedelde bij allerlei tantes, buurvrouwen, oma's en vriendinnetjes om stekjes. Hiermee had ik een behoorlijk groen kamertje opgebouwd. Het rare is, dat ik dat als enige heb. Opa en oma lieveheersbeest hebben wel veel lol in tuinieren, maar planten in huis... dat wil niet bij hun en ze vinden het ook niet zo leuk. De overige familie leden zijn precies zo. Dus ik kreeg ellenlange sinterklaas gedichten over het "stekjes-gekje" bij een nieuw bloempotje, zakje zand of cactusje.
Maar volgens mij weet ik nu wat het is. Het is gewoon iets hormonaals ! Ik ben gezegend met het "graag zorgen voor iets"-hormoon! Ik zorg graag voor de kinderen (we hebben er natuurlijk niet voor niets vier), dieren en plantjes. En ik denk dat dit ook nooit meer overgaat, het zit gewoon ingebouwd in mij. Of de kleine lieveheersbeestjes ook dit hormoon met zich meedragen zal de toekomst uitwijzen, ze zijn allemaal wel erg zorgzaam voor kleine kindertjes. Maar omdat wij boven geen verwarming hebben kunnen er op hun kamertjes geen plantjes groeien, dus zie ik niet of de kindertjes groene vingers hebben. .. De toekomst zal het uitwijzen!
Hier zie je nog even de sloot achter ons huis, waar een parkje is. Ik stond op een bruggetje toen ik deze foto's maakte.
Is het niet mooi?! Ik kan hier toch echt van genieten.. Er zitten heel veel groene en bruine kikkers in de sloot, maar ook veel bloedzuigers, slakken, kevertjes en allerlei mede-insecten waar ik de naam niet eens van ken. Maar als je een doorzichtig emmertje er uit schept, krioelt het van het leven.Een echt juni-plaatje...
Behalve vliegen, koken, rennen, en afwassen en heen en weer racen naar de avondvierdaagse doe ik momenteel niet zoveel. Ik ben soms gewoon moe. Maar toch wil ik morgen proberen om een beginnetje te maken met een rokje van een burda patroon dat al wekenlang geknipt in de kast licht te wachten. Hopenlijk lukt het me! Hieronder zie je een plaatje van de rok en het patroon. Helaas is mama Lieveheersbeestje maar een klein rond kevertje, dus zal het rokje iets minder zwierig en afkledend staan, maar ik doe mijn best.. Ik maak het van twee lagen stof, één laag helblauwe,effen stof en de bovenste laag een doorzichtig stofje, een beetje oosters of zo, heel mooi net als een sjaaltje. Er zit lekker elastiek in, dus geen gedoe met een rits innaaien en als ik de kortste rok neem, hangt hij net zo lang als de rok bij de dame op het plaatje.
Mama lieveheersbeest gaat morgen haar best hierop doen!

3 opmerkingen:

Monique zei

Wat een mooie plaatjes, ik ben ook zo gek op bloemen !!
Heel veel succes met het rok project, ik hoop dat het prachtig wordt !!

Heidi zei

Hallo mama lieveheersbeestje,
Dank je wel voor de reactie op je blog.
Tja, ik heb ook het gevoel dat het dit keer wel goed zit voor Soetkin. Vanmorgen stond ze naast ons bed: "Mama, ik voel me vandaag nog sterker!" Ze is al een pak vrolijker (en dat na één behandeling!).
Knuffelen is hier zowat onze hobbie, dus die rug zal ook wel goed verzorgd worden (hihi). Ik heb misschien ook dat hormoon. Alleen ben ik niet zo dapper om ons planten onder de douche te zwieren: ben wel een beetje jaloers...;)

Linda zei

Hoi, ik ben zelf ook zo'n grote fan van kamerplanten, alle vensterbanken staan er vol van! Veel succes met de rok, ik wou dat ik zo kon naaien!