maandag 11 juni 2007

eieren van oma, papa is jarig en de avondvierdaagse

Deze prachtige (paas-) eieren zijn gemaakt door oma Lieveheersbeestje.Zoals je ziet is het creatief-virus erg besmettelijk en zijn opa en de kinderen en kleinkinderen ook al ongeneselijk besmet.. Gelukkig maar! Wat moet je anders doen met je tijd..

Dit is het ei van een (ik geloof,) emoe. Oma maakt ze schoon door ze uit te blazen en te spoelen met water en chloor. Als de eieren dan droog en schoon zijn, maakt ze met klei, heel kleine bloemenornamentjes op de eitjes. Deze klei is zelfdrogend.

Daarna worden ze eventueel geverfd en van een laklaagje voorzien. Ze gebruikt allerlei soorten eieren. Zwaneneieren, kippeneieren in diverse maten, ganzeneieren en zelf emoe en struisvogel eieren passeren de revue. (Allemaal van een vogelkweker, dus opa hoeft geen zielige zwaantjes van het nest te verjagen.) Zelf vind mama lieveheersbeest de ganzeneieren de mooiste maat
Omdat oma de eitjes soms naar exposities brengt en ze dan verkoopt, moest ik met mijn digi-toestelletje even wat foto's maken en doorsturen naar de expositi-organisatie. Ik vond het heel leuk om te doen, met dit toestelletje lukken alle foto's!
Verder is het een erg warme en drukke dag. Het allerkleinste lieveheersbeestje is aan het trainen om zonder luier door het leven te gaan, en dat heeft nogal wat oplettendheid nodig. We hebben maarliefst 9 piepkleine onderbroekjes voor hem gekocht, dus als het mis gaat, geen probleem. Hij is nu 2jaar en 4 maanden en het gaat eigenlijk heel goed. Drie missers vandaag, en ongeveer 7 keer in de pot of wc. Zelfs het dutje op de bank (wel op een dik badlaken) ging heel goed, hij plaste na het wakker worden netjes op zijn potje.

Vandaag hadden wij ook nog een feestje, Papa Lieveheersbeest is jarig! Helaas moest hij de dagdienst in en daarna begon al snel de avondvierdaagse, waarbij papa de begeleider is voor de tien kilometer. Ook het kevertje van tien doet mee met de 10 kilometer en het kevertje van 7 wandelt de vijf. Dit is een groot evenement, dus ieder jaar weer leuk. Na vier avonden ontvangen ze zelfs een echte medaille..

2 opmerkingen:

Heidi zei

Wat een leuke lieveheersbeestjes-oma...mag ik die even lenen rond de paastijd? :))
Ik vind de eieren die ze maakt echt mooi!!! Maar hoe doet ze dat, zodat de klei er niet afvalt bij het drogen???

ilse zei

Proficiat aan papa lieveheersbeest !! Krijg je dan ook een stipje bij????

En vee lsucces met de avondvierdaagse, klinkt spannend en leuk !

Oh ja en succes met de droge broeken training. dat staat er hier ook nog aan te komen, binnen enkele maanden.