donderdag 21 juni 2007

vakantie, tasje naaien en koopjes, kortom een potpourrie vandaag!

Goed zo Monique! Jij hebt het goed geraden!! Wij gaan met z'n allen naar Ethiopïe ! Ver weg he? We zijn er 12 en 6 jaar geleden ook geweest en we zijn supernieuwsgierig hoe het daar nu uitziet.. De reden dat we zo ver weg gaan is dat papa Lieveheersbeestje daar geboren is en de familie ons (altijd) vraagt wanneer we weer eens komen logeren. Ook moet ons jongste kevertje nog gedoopt worden en dat hebben we altijd in de kerk van oma gedaan. Zo heeft zij ook nog eens een familiefeestje, ze mist eigenlijk alles al van haar kleinkindertjes. Ik zal eens wat info over Ethiopïe zoeken en dan zet ik dat wel op ons blogje. Kunnen jullie ook een idee krijgen van onze vakantiebestemming. Het zal echter wel betekenen dat ik vanaf de tweede week van juli, zo'n 6 weken niet kan bloggen, tenzij we ergens een internetcafé kunnen vinden, maar dat zal wel niet. Oma was al zo blij dat ze een kraantje in haar tuin kreeg, en een electrisch peertje aan het plafont..kun je nagaan hoe primitief de meeste mensen nog leven, op acht uur vliegen hier vandaan!
Maar genoeg over de vakantie, mama lieveheersbeestje vond een leuk patroontje voor een tasje bij crealind http://crealinda.blogspot.com/ . Via haar link kwam ik uit op deze http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=32204.0 site. Dus meteen de lapjestas uit de kelder gehaald en aan de slag.. Zie hier het resultaat...
Hier zie je de geknipte stof...

Deze figuurtjes heb ik uit de voeringstof geknipt en ga ik op de tas naaien met de stikkendezigzagsteek.

De voeringstof (van origine een kinderkussensloop..).

De buitenste stof (van origine een lapje gordijnstof uit een behangstalenboek).

En ziehier het resultaat na een uurtje prutsen.

De binnenkant, mét zakje.

De buitenkant.
Mama lieveheersbeest is erg verbaast dat het zo gemakkelijk is om een tasje te maken! Bedankt Crealinda! Je moet echt eens op haar blogje kijken, heel leuk!
Vandaag heb ik ook nog wat leuke koopjes gehad, tweedehands natuurlijk. Een éénpersoonsdekbed van zuiver wol, voor 2 euro, een witte linnen rok, ook twee euro, een leuke blauw-witte zomertrui, ook 2 euro, een blauw broekje voor het kleinste kevertje, 50 cent en ... nog drie leuke schortjes voor mijn collectie. Ik plaats ze naast mijn blog, in de verzamelingslijst. Er is echt een stokoud jaren-50 schortje bij, dat heerlijk zit maar wel erg dun verwassen is. Misschien kan ik het wel namaken in een nieuw stofje.. (niet te veel hooi op de vork nemen, mama lieveheersbeestje!)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai Zus lieveheersbeest! Wat een super leuke tas!
Tot zondag xxx
zusje krekel

Karin zei

Woe, Ethiopie, mooi lijkt me dat, ook zeker voor je kindjes!!
En wat een leuke tas zeg! Ik ga (zodra ik de lopende projectjes af heb) ook eens zien of dat mij lukt!

Heidi zei

Amai! Ethiopië....!
Lijkt me heel boeiend.
Carolyn (uit Kenia) woont sinds november bij ons in huis...
Ze vertrekt volgende maand terug naar huis.
De cultuurverschillen waren niet altijd evident, maar zijn uiteindelijk tot een rijke uitwisseling uitgegroeid! Geniet er van!

Linda zei

Hey, leuk dat je mijn blogje gevonden hebt! En dat je het tasje meteen hebt uigeprobeerd! Bedankt dat je naar mij verwezen hebt!

Linda