zaterdag 9 juni 2007

zaterdag-mee-geniet-dag.Eén van onze mereltjes is vandaag uit zijn/haar nestje gekomen..maar volgens mij veel te klein om te vliegen. Hij belande op de grond in onze steeg en later kroop hij in het groentetuintje, onder de klimop. We hopen maar dat hij het overleefd... Nu is er dus nog één vogeltje in het nest.

Mama Lieveheersbeestje ziet veel engelstalige blogs, meestal van mede-mama's met een 'show-and-tell" dag. Dan kun je bijvoorbeeld op zaterdag een foto van een bijzonder, dierbaar of mooi voorwerp dat je bezit, op je blog zetten. Degene die de show-and-tell beheerd maakt dan een lijst met links naar alle anderen. Maar mama Lieveheersbeest is nog niet zó technisch dat ze dat kan maken... Dus hierbij begin ik gewoon mijn eigen "zaterdag -mee-geniet-dag"! Dus op zaterdag kun je iets leuks zien uit de collectie van Villa Stip. Niet alle lieveheersbeestjes hebben dezelfde smaak, dus ik zoek mijn eigen dingen uit.

Hier zie je een heel mooi glazen vaasje. Het is al heel erg oud, ik denk rond de jaren twintig of dertig gemaakt, en was in het bezit van mijn oma. Misschien komt het nog wel uit het huis van háár moeder en vader, dat weet ik niet zeker. Het is heel mooi rood met "gedrupt" zwart. Bovenop zit een versiert roostertje, daar kun je heel handig de steeltjes doorheen steken.

Ik ben eigenlijk nog nooit zo'n vaasje tegengekomen op een rommelmarkt, antiekmarkt of tweedehandswinkel. Kennen jullie het misschien ? We hebben ook geen idee of het veel geld waard is, maar we gebruiken het gewoon. Het is behoorlijk dik glas, dus het kan wel wat hebben, en als het in de kast staat, tsja, dan geniet niemand er van, dus gewoon op de tafel gezet.
Zie je trouwens die pleister op mijn linkerduim ? Ik ging wat woest tekeer met de kaasschaaf, afgelopen vrijdag, en schoot dwars door mijn duimnagel heen... Nu maar hopen dat het snel groeit, want met pleisters werken is heel erg lastig voor lieveheersbeestmoeders..


Als je iets heel leuks wilt zien, moet je even naar de site van mama Ilse :http://mama-ilse.typepad.com/mamailse/2007/06/index.html .Ze heeft met haar handy-man een supermooi fornuisje voor haar dochter gemaakt, .... van een oud nachtkastje! Ik vind het een grandioos idee!

1 opmerking:

Monique zei

Wat zonde van je duimnagel. Ik hoop dat het meevalt. Wat een ontzettend mooi vaasje. Het loijkt wel art deco !!
Een heel mooie herinnering en het ziet er prachtig uit met bloemetjes !!!