zondag 24 juni 2007

Zaterdag-mee-geniet-dag..op zondagmorgen..

Afbeelding toevoegenWij,vooral de kleinste lieveheersbeestjes en mama, zijn allemaal dol op Gouden Boekjes. Ken je die? Ooit kreeg mama ze zelf, toen ze nog een klein kevertje was, en nu verzamel ik ze fanatiek..


Het zijn niet de verhaaltjes op zich, al zijn "Wim is weg", 'Sambo' en 'pietepaf' heel erg leuk, sommige verhaaltjes zijn echt vertaald en lopen niet helemaal lekker. Maar.. het zijn de illustraties die de aantrekkingskracht hebben!!

Echt jaren-vijftig tekeningen, daar ben ik dol op. Is het de nostalgie, of mijn vroege jeugdherinneringen die deze aantrekkingskracht veroorzaakt? Misschien gewoon omdat ik eigenlijk altijd een klein lieveheersbeestje gebleven ben..

Er zijn nu een hele boel boekjes weer uitgegeven in het Nederlands, en zelfs wat nieuwe titels. Maar via Marktplaats heb ik ook een aantal australische en amerikaanse titels op de kop getikt. De australische is erg, heel erg, oud en meer een woordjes-leren-boekje voor de engelse taal. Maar de amerikaanse zijn moderner en daar zijn zelf boekjes van Sesamstraat, Barbie en Disney bij. Al moet ik zeggen; geef mij maar de ouderwetse tekeningen. Maar voor de kinderen zijn de nieuwere boekjes ook leuk, leren ze ook nog eens engels.
De verzameling staat in een oud boekenkastje naast mijn bed, en regelmatig gaat er een stapel mee ín bed, bij één van de kleine lieveheersbeestjes, om lekker te kijken en te lezen..
Ik ben benieuwd, of jullie deze boekjes ook kennen of misschien zelfs wel verzamelen..
Voor meer info kun je kijken op de site van de uitgeverij http://www.rubinstein.nl/goudenboekjes/ Ook hier kun je iets vinden over de geschiedenis van de boekjes http://www.kkunst.com/kk/20030930823.php
Veel leesplezier en een gezellige zondag toegewenst door de Lieveheersbeestjes!


1 opmerking:

kathy's blog zei

Dag lieveheersbeestje,
dank u wel voor de steun, ik was echt ontroerd!het probleem is jammergenoeg nog niet van de baan maar je hebt gelijk, tijd brengt raad.Intussen probeer ik te genietjen van onze spruiten.
Onze kindjes zijn ook zo verzot op boeken. We hebben ook een paar oude sprookjesboekjes van hun papa en ze zijn er dol op.Nu ook onze zolderhoekje klaar is wordt er steevast op de buik een verhaaltje verteld,een echt genietersmomentje!

nog veel leesplezier
groetjes Kathy