zondag 28 oktober 2007

mee-geniet-zondag.

Het is deze keer geen mee-geniet-zaterdag, maar een zondag want zaterdag had mama lieveheersbeestje het druk-druk-druk..
Dit parmantige manneke is al een paar jaar in mijn bezit, en ik heb hem, samen met een wat kleiner olifantje, gekocht op een rommelmarkt. (Naar ik mij meen te herinneren, voor fl. 0,50 cent per stuk.) Ondertussen hebben we uitgevogeld dat het chocolade vormpjes zijn om een soort chocolade-ei te gieten, maar dan in de vorm van een jongentje. Het bestaat uit twee delen, ik denk dat ze met een soort klemmen aan elkaar zaten tijdens het gieten. Nu heb ik ze met buddies aan elkaar geplakt. Het popje is gemerkt met 57 en het olifantje is gemerkt met Keuter Amsterdam - ges,gesch - canalin Reiche DRFSDFN en op de achterkant staat nog 17488 en een 6 of een 9 (alle merken zitten er kriskras en op de kop op..)


Hebben jullie dit wel eens eerder gezien? En heeft iemand een idee hoe dit precies gebruikt werd, of wat het waard is? Misschien heeft iemand er zelf wel één..? Op Marktplaats vond ik dithttp://www.marktplaats.nl/index.php?sref=http%3A//www.google.nl/search%3Fhl%3Dnl%26sa%3DX%26oi%3Dspell%26resnum%3D1%26ct%3Dresult%26cd%3D1%26q%3Dchocoladevorm%26spell%3D1&url=http%3A//kopen.marktplaats.nl/search.php%3Fq%3Dchocoladevorm%26xref%3D1 , maar het lijkt een moderner popje en de onze is ook anders gemerkt.Laat het ons even weten.

De pimpelmezen (zie deze site http://www.vogelvisie.nl/soort/pimpelmees.php om alles over de pimpelmees te weten te komen) rondom Villa Stip zijn wel heel erg tam, vinden jullie niet?! Dit exemplaar kwam zowaar op mijn hand zitten....nadat hij zich bijna te pletter had gevlogen tegen ons raam. Hij was zo dizzy, dat we hem gewoon op konden pakken. Na een tijdje in een bloempot te hebben gezeten, vloog hij weer weg.
En hier nog wat mooie plaatjes van vanmiddag. We zijn met de drie kleinste kevertjes nog eventjes gaan wandelen in het Reestdal. Bij het landgoed Dickninge, gemeente De Wijk. Het is een heel supermooi landgoed, niet zo groot , maar het geeft echt het idee van een middeleeuws bos.

Hier zie je een zijslootje van het riviertje De Reest, een soort beekje eigenlijk. Heel romantisch om te zien.

Ook paddenstoelen waren er in overvloed, maar geen rood-met-witte-stippen helaas, wel heel veel elfenbankjes en bruintjes. De bosrand was zo mooi, het was iets mistig, dus de foto is niet zo duidelijk, maar al die mooie herfsttinten waren prachtig om te zien. Ook zie je hier nog even het grote huis van het landgoed, dit is gerestaureerd en in appartementen verdeeld, die je dus kunt huren...als we de lotto nog eens winnen..

Dit is de rivier zelf, zoals je kunt zien stroomt het hier stevig, het gebied is ook een beetje heuvelachtig. Op deze site http://www.hetreestdal.nl/ kun je nog meer over het Reestdal lezen.
Langs deze kant van de rivier staan heel dikke beukebomen, en daar maken we elke herfst een foto. Zo staan we altijd op dezelfde plek op de foto, zie je de kevertjes zo leuk groeien. We zijn daar mee begonnen toen ik zwanger was van het oudste kevertje. Grappige traditie nietwaar?
Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekje toe.

1 opmerking:

monique zei

Hoi Manon,

Wat ontzettend leuk zeg, dat het pimpelmeesje zo bleef zitten. gelukkig mankeerde hij niks.
Ik heb je leuke brief trouwens zaterdag ontvangen. En wat heb je weer wat leuks meegestuurd. Hartstikke bedankt.
Groetjes,
Monique.