vrijdag 23 november 2007

Hoor wie klopt daar kinderen..
Er zijn van die creatievelingen.. zie het plaatje hier boven.. (is dus niet van mij), vindt je de boterhammetjes niet snoezig?
En dit plaatje is gewoon voor de grap, omdat ik zo van lekkere wolletjes hou!
Bij de 'Action' kun je echt heel leuke frutsel-dingen vinden. Omdat ik vandaag even in de buurt was, bezweek ik weer eens voor allerlei spotgoedkope leukigheden die ik eventueel in de toekomst nog ga gebruiken... Het is een winkel met van alles en nog wat; speelgoed, papierwaren, fotolijstjes, schoonmaakmiddelen, servies, huishoudelijke dingen, kleding, koek, snoep, zeep, shampoo, wol, batterijen, haarspullen, decoratieve dingen en nog veel meer. Alles heel goedkoop, maar als je een pakje batterijen wilt kopen kom je om de één of andere reden altijd met een volle tas naar buiten..Om een prijsindicatie te geven: de zakjes met kralen-voetjes e.d. en de kleine stoffen bloempjes waren (geloof ik, de bon heb ik niet mee genomen) 69 cent en de embellishment sneeuwman was ook nog geen euro. De verjaardagskaarten (2 stuks) kosten 1,02 euro. Als je ergens deze winkel tegenkomt dan ben je gewaarschuwd!(Neem een winkelwagentje mee)

Omdat ik bij de leuke, creatieve mama Ilse ( dit is haar blogsite; http://mama-ilse.typepad.com/mamailse/ ) een mooie sinterklaas-seizoenstafel zag met bestaande hema-poppen, ben ik ook eens op zoek gegaan naar vergeten poppetjes. En deze groot uitgevallen vingerpoppetjes wist ons allerkleinste kevertje ineens uit zijn grote speelgoedmand op te vissen. Oké, het idee kon tot uitvoering gebracht worden! Rolletjes karton onder in de sint en piet en wat kartonnen doosjes inpakken.

Al doende bedacht mama lieveheersbeest zich ineens dat er bij het oude papier in de schuur (ja, recyclen doen we ook nog!) nog een mooie donkerblauwe nivea geschenkdoos lag. Daar kan ik wel een leuk oud-hollands huisje van maken. Dus, snel een mesje er bij en hier is het dan. Je ziet het niet op de foto, maar achter de ramen zie je de silouetten van gordijntjes en kamerplantjes.
Nog even het allergrootste dienblad, een blauwe sjaal, wat pepernoten en een leuk sint-boekje, en klaar is onze seizoenen tafel. Het allerkleinste kevertje kon er niet afblijven en heeft nog heel lang met de piet zitten spelen. . Nu wil ik ook nog een mooie tak zoeken om in de hoek achter het boekje te zetten. Er is overigens ook nog een heel leuke site waar je patronen voor "echte' seizoenstafel-poppetjes kunt kopen. Dit is hun link http://www.septemberspring.nl/index.html
ik zag er heel leuke dingen en er blijkt in de buurt van Villa Stip ook nog een winkeltje te zijn waar je de patronen kunt kopen.

4 opmerkingen:

Elly zei

Wat gezellig je sinterklaastafel! Zijn jouw lieveheersbeestjes ook zo druk en licht ontvlambaar??? De spanning loopt aardig op hier, gelukkig nog "maar" 11 nachtjes slapen!
Die boterhammetjes.... wat zijn die geweldig!!! Ik wou dat ik een boek wist waar dit soort dingen in staan, lijkt me zo leuk om te maken!
Heel fijn weekend gewenst!

Gera zei

Dag Lieveheersbeestje!

Dankjewel voor je compliment en de link op je blog naar mijn website!!!!

groetjes, Gera
www.septemberspring.nl

Elly zei

Nou vergeet ik toch helemaal je toilet-tegeltjes-probleem! Tja, ik denk dat er eigenlijk geen andere optie is dan óf schilderen (maar ik vraag me altijd af hoelang dit mooi blijft en of het überhaupt wel mooi is) óf er een goedkoop tegeltje eroverheen plakken (als het tenminste niet al een paar lagen dik is!). Succes in ieder geval!

M. zei

Wat een grappige schapenrace hierboven!!