vrijdag 7 december 2007

Kerstkaartjes en kikkers..

Op de site http://kidscraftweekly.com/ vroeg de schrijfster of er kinderen waren die mee wilden doen met kerstkaarten maken, ontvangen en versturen (heet dat geen swap?). Nou dat vonden mama en grote zus Lieveheersbeestje wel een heel leuk idee, dus hebben wij ons kleinste kevertje opgegeven. Nadat wij vorige week een lijst met tien adressen hadden gekregen, moest hij aan het werk!
We gaven hem vingerverf met glitter er door, en daar mocht hij handafdrukjes mee maken. Daarna nog gekleurde vingertopjes er op...
wat aardappelstempels en heeeeel veeel lijm en glitter (dat overigens op wonderbaarlijke wijze zijn weg vond door het hele huis..).
En het resultaat kun je hier zien! Voor een twee-jarige kever, best goed , vonden wij.
Nu mogen wij ze versturen naar allerlei landen; de Dominicaanse Republiek, Canada, Australie, USA, Puerto Rico, enz... Als het allemaal lukt krijgt ons mannetje ook tien kaartjes van andere kinderen vanuit de hele wereld. We houden jullie op de hoogte! Als je kleintjes thuis hebt, dan moet je zeker eens op deze site http://kidscraftweekly.com/ kijken, het is een heel leuke creatieve site met allerlei knutsel ideetjes voor peuters, kleuters en schoolkinderen tot een jaar of acht. Vaak kun je de knutselwerkjes zelf wel aanpassen aan de leeftijd en interesses van je kind(eren) en je kunt ook een nieuwsbrief abonnement nemen (kost niets) zodat je regelmatig nieuwe werkjes in je mailbox ontvangt. Ik vindt het een handig idee, je kunt zo gewoon niet vergeten dat de kleintjes ook iets willen maken en niet alleen de groten.

Hier zien jullie het allerkleinste bewonertje van de achtertuin van Villa Stip, Kid de Kikker! Mama lieveheersbeest had een aantal glazen potjes naast de vuiniskliko staan, om naar de glasbak te brengen en plots zat Kid in één van de potjes. Gelukkig zagen we hem, hij kon er namelijk zelf niet uit klimmen, arme zielepoot...

3 opmerkingen:

Celeste zei

Wat een verassing in mijn brievenbus gister toen ik nat terug kwam! Dankjewel!!!

Ik zet er zo meteen een foto van op mijn blogje!!

(de gummetjes zijn meteen ingepikt door Quinten trouwens hihi)

Elly zei

Wat een ontzettend leuke kaartjes zeg! Die heeft vast het talent van mama-lieveheersbeestje! En dat wordt vanaf nu natuurlijk elke dag de brievenbus in de gaten houden!
Je vroeg trouwens nog naar het schilderen van de kast. Nou ik begin dus gewoon, hahaha!!! Wel eerst geschuurd (daar hebben we tegenwoordig zo'n geweldige "muis" voor!)en afgenomen met amoniak. Ik moet wel zeggen dat onze kast niet in de was stond, dat kleine kastje dat ernaast staat wel, en dat heb ik (buiten!) afgenomen met thinner.
En een geheimpje: ik verf de binnenkanten nooit! (Fout hè!)Alleen de binnenkanten van de deurtjes.
Nou, ik wens je nog een héél fijn weekend!

Monique @ http://jikkemiene.nl zei

Wat zijn dat prachtige kaarten. De mensen die die kaarten gaan ontvangen zullen er beslist heel blij mee zijn !!!
Die kid toch, wat een soepkip !!! Een beetje in een fles klimmen. Wat een geluk dat jullie hem gevonden hebben. Heeft hij ook weer een goede kerst !!!
Ik hoop dat hij lekker warm in de modder van een vijver is gekropen.
Een hele fijne zondag !!