donderdag 27 december 2007

Over lieve mensen.


Als jullie kerstfeest net zo gezellig was als het onze, dan weten jullie hoe het voelt om weer een heel jaar op kerst te moeten wachten... een beetje een katerachtig gevoel. Maar gelukkig zijn er nog wel de foto's ! Hier zien je de prachtig berijpte bomen van afgelopen zaterdag.

Over de sloot liep doodgemoederd een katje, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Het is ondertussen al wel zes jaar geleden dat de kinderen op dit slootje geschaatst hebben... Nu is het ijs ook al weer helemaal weg gesmolten en volgens de weersvooruitzichten zit er voorlopig ook geen vorst aan te komen. ( Gelukkig hebben we de foto's nog..haha!)

Vlak voor kerst heb ik nog even een kadootje in elkaar geflanst voor een lieve mevrouw die altijd aan onze kindertjes denkt. Het is de moeder van onze buurvrouw, die weer een mooi snoep en kado pakketje voor alle lieveheersbeestkindertjes had gemaakt.. Dit soort mensen maakt de wereld weer een beetje mooier, nietwaar?!

In een vintage theekopje heb ik kaarsstompjes gesmolten, op de gaskachel. (Dit kan ook au-bain-marie op het gas in een oud blikje.) Toen het kaarsvet een beetje afgekoeld was, heb ik een lontje er in gezet, waarna het prima afkoelde.

Ook nog even een leuk speldekussentje en tissuehoudertje erbij gemaakt en samen met een schaal kaneelcakjes (had het oudste lieveheersbeestkind gebakken) heeft het oudste jongentjeskevertje het pakketje afgeleverd.

Het oudste lieveheersbeestkindje kan nu ook al leuk breien. Hier zie je één van haar buitenaardse breiwezentjes.

En hier nog iets heel lekkers, dat heb ik van een vriendin gekregen. Zij is echt supergoed in koekjes bakken en legt hier heel haar creatieviteit in. Voor het offerfeest (vorige week woensdag) bakte ze een heleboel soorten en dan krijgen haar vriendinnen ook een bordje. Heerlijk! Ze hebben de kerst niet gehaald.. (gelukkig hebben we de foto's nog, grinnik!)

5 opmerkingen:

Celeste zei

ooh wat een lief kadootje zo samen..
echt een superleuk idee. ik ga het onthouden..
en laat volgend jaar kerst maar komen hoor.. was het elke dag maar kerst is het toch??

Elly zei

Wat een leuke kadootjes, die kaars in dat kopje is ook zo schattig!

Elly zei

Oeps, vergeet ik helemaal je oudste te complimenteren met haar super geweldige breisel! Ik vind 'em echt prachtig!!!!

I. zei

Mjamie, dat zien er lekkere koekjes uit :-) Maar ze zijn al opperdepop!!! Ja, zo gaat dat, hè...ook de tijd gaat zo snel voorbij, het nieuwe 2008 is er weeral bijna.
Wij wensen de fam.Stip een super gezond en heel gezellig nieuw jaar toe!

Monique zei

Wat ziet dat er allemaal gezellig uit zeg en wat een leuke cadeautjes heb je gemaakt, heel lief !!!
Die koekjes zien er echt heel erg lekker uit, je zou er zo aan beginnen, dat hebben jullie dan ook gedaan ; )