vrijdag 21 december 2007

winter (?! ) in Drenthe...

Vandaag leek het even écht winter hier in Drenthe!
De bomen achter Villa Stip, zaten vol met rijp en het was koud.. twee graden onder nul toen ik vanmorgen deze foto's maakte.

Hier zie je het slootje achter ons huis in de zomer en in de winter.


Het is maar een eenvoudig slootje, aan de rand van een parkje, maar best mooi. Er leeft ook van alles in, als de kinderen een emmertje water opvissen zitten er allerlei diertjes en plantjes in. Vooral de bloedzuigers vinden ze erg eng!

Ik heb een verwoede poging gedaan om een glitter huisje te maken, maar ik heb de ondergrond nog niet klaar. Eerst heb ik de helft van een theedoosje uitgevouwen en er raampjes en een deur in gesneden. Toen weer in elkaar gelijmd. Daarna van een toastjes doosje een dak en schoorsteen gefabriceerd. Toen alles bedekt met reepjes krantenpapier die in behanglijm waren gedrenkt. En als laatste een laagje keukenrol-papier om het mooi glad af te werken. Toen even drogen op de gaskachel (ging lekker snel) en er een leuk kleurtje op gezet met acryl verf.
Toen de verf droog was, de raampjes van een plastic verpakking er achter geplakt. Daarna het hele huisje voorzichtig in de lijm gezet en bestrooid met glittertjes..

Natuurlijk nog wat bandjes en bloempjes er op en met crepe-papier nog wat sneeuw er aangeplakt.
En ziehier het resultaat...

4 opmerkingen:

Elly zei

En wat super dat je er al eentje af hebt ook! Hij is echt helemaal geweldig! Ik denk niet dat ik het nog ga redden deze kerst (er liggen nog wat projektjes op me te wachten), maar ik onthoud het zeker!

M. zei

Wat een prachtige natuurfoto's heb je gemaakt! Jullie wonen daar wel fantastisch. Ik vind de winter - als het een echte winter is - een mooi seizoen. Vooral dat stralend witte van het vriezen met de zon erop is echt prachtig. Zalig Kerstfeest en fijne feestdagen voor jullie allen. Hartelijke groet

ilse zei

Hier in België ( althans een stukje van België) ook echte winter, het is nu nog steeds aan het vriezen hier, en vanmiddag is er zelfs nog een beetje sneeuw bijgekomen. Of we het zullen houden tot kerstmis, dat is een andere vraag hoor.

Ik vind je glitterhuisje echt geweldig !!

I. zei

Hier is het nu een beetje aan het dooien, maar achteraan in de wei (achter ons huis) is alles nog lekker wit. Heerlijk, hè! Ik reed gisteren naar een winkel verderop en dacht heel de tijd 'oh, hier moet ik een foto van nemen... en hiervan ook... en dit!!!!', maar mijn toestel lag thuis ;-))
Mooi glitterhuisje! Ga ik ook eens proberen, samen met zusje.
Fijne Kerstdagen!