dinsdag 29 januari 2008

dinsdag-rommeldag


Dit is papa Lieveheersbeestje .... van klei! Gemaakt door ons lieveheersbeestje van 8 jaar. Hij zit samen met zijn broer op het 'winterkleiclubje" van de speeltuinvereniging alhier. Ze maken de leukste dingen, van echte klei die in de oven gaat en met echt glazuur!

Is dit geen prachtige vaas ? Gescoord bij de kringloop, voor maar twee euro! Mama lieveheersbeestje is zo blij hiermee.. ik heb er nu een bosje zelfgemaakte rozen instaan en het staat prachtig. Wat voor materiaal het is, weet ik niet, maar er staat onder dat het in Hoorn gemaakt is.

Gewoon een lief plaatje, gevonden op het net.. Ik heb niet veel gedaan vandaag; de benedenverdieping uitgesopt en gezogen, de ramen buiten gelapt buiten, kinderen overhoord, eten gekookt, de was, de strijk, voorgelezen, gespeeld en nog veel meer. Het enige creatieve was het koken en de vier papieren rozen maken.. tsja, het kan niet altijd feest zijn nietwaar?

Er is wel een leuk nieuw blog op het net: www.verwonderland.blogspot.com ! Anneke, een heel creative moeder zo te zien, is een leuk blog begonnen, en ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Neem er maar eens een kijkje..
Een ander blog dat mij direct aansprak was www.koekjevaneigendeeg.blogspot.com , hier een heel getalenteerde mevrouw die allerlei aparte koekjes, broden en cakes maakt. Vergezeld van héérlijke fotootjes...het water loopt je in de mond...

5 opmerkingen:

Monique zei

Wat een mooi portret van klei, daar heeft hij echt goed zijn best op gedaan. De vaas is prachtig !! Hele mooie vorm, Naar de linkjes ga ik meteen even kijken. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe blogjes !!!
Een hele fijne dag !!

Celeste zei

en ook hier wordt al ijverig doorgeklikt..

leuk die vaas..
Ik heb wat met fotolijstjes.. daar zoek ik altijd naar bij de kringloop.. en boeken.. iedere keer kom ik er met een stapel weg.. hihi

Elly zei

Hè, zet ik net een heel verhaal neer, stopt blogger ermee! Nou jqa, nog maar een keertje proberen! Wat ik in ieder geval zeggen wilde is dat ik het creatieve talent van je kinderen bewonder! Of het gelijkend is weet ik natuurlijk niet, maar het is een beeldig beeldje geworden! En dan zeg je "dat je niet zoveel gedaan hebt", lieve hemel, wat een lijst van activiteiten, noem dat maar niets! En tot slot ook nog een mooie vaas op de kop getikt, soms heb je dat geluk!

ilse zei

de vaas is denk ik messing, althans zo ziet ze eruit, ze noemen dat ook wel eens geel koper.

Als je die ooit zou willen opblinken, ga niet van de chemische poetsmiddeltjes kopen want het kan ook gewoon met producten uit je keuken, gewoon een mengseltje 50/50 van citroensap en zout en wrijven maar, dit is ook zo voor koper trouwens. Het blinkt weer als een spiegel.

succes

Gea zei

Jeetje, ik moest bijna blozen van deze lieve woorden over mijn blog.

De labels 'taart' en 'bakken' spraken mij op jouw blog het eerst aan (kan er ook niets aan doen ;-D) en moet zeggen dat je een allerschattigst pepernotenpietje in huis hebt.
En ik weet zeker dat wanneer ik mijn prin6 de papieren prinsessenjurkjesslinger zou laten zien, zij er ook een wilt.