zaterdag 5 januari 2008

Voor 't eerst een blogje in 2008!Hopenlijk hebben jullie allemaal net zo'n gezellige oud en nieuw-viering achter de rug als ons...in elk geval voor iedereen nogmaals alle goeds toegewenst voor het nieuwe jaar! Om het nieuwe jaar creatief te beginnen heb ik hier de kadootjes neergezet die ik voor ons allerliefste neefje krekel gemaakt heb. Hij heeft ze ondertussen al gekregen en vond ze erg leuk. Zelfs voor een kindje van twee is het moeilijk om iets te verzinnen dat ze nog niet hebben... ons jongst lieveheersbeestje wordt binnenkort ook jarig (drie alweer), en wat moeten we daar nou nog eens voor kopen.. Misschien ook maar eens iets maken...


Dit is een soort zakje in de vorm van een bloempje. Ik vond een beschrijving op een franse site: http://400coups.canalblog.com/archives/2007/12/09/7181960.html#comments . Nu heb ik flanel en katoen gebruikt, maar eigenlijk was dat iets te dik om het koortje goed aan te trekken. Ik heb een doosje rozijntjes in het zakje gestopt. (misschien ook leuk als tractatie op school?


Natuurlijk kon ook de beroemde potloden-rol niet ontbreken, gevuld met echte dikke peuterpotloden.Tenslotte nog een zakdoekenhoudertje-voor-echte-grote-jongens..


En een klein tasje om alles in te stoppen..


Ook nog een boekje van de alom geliefde Bob de Bouwer, en neefje krekel was zeer in zijn sas!


Omdat de krekeltjes ver van ons weg wonen, en we een paar dagen geleden in de buurt waren, heeft ons neefje zijn kadootjes al gehad. Maar eigenlijk, heel grappig, is hij ook op 13 januari jarig. Net als ons jongste kevertje! De neefjes schelen dus precies één jaar, al zijn ze ongeveer even lang (de lieveheersbeestjes zijn kort van stuk). En ze kunnen samen heel leuk spelen. Jammer dat ze elkaar zo weinig zien!

Gezellig weekeinde!
9 opmerkingen:

Hilde zei

Wat een mooie kadootjes heb je gemaakt! Ik denk dat het een heel goed idee is om voor de verjaardag van je jongste ook zelf iets te maken, ik vind dat zoveel meer waardevol dan iets uit de winkel! Alleen heb je niet meer zoveel tijd over...
Groetjes en voor morgen een fijne zondag toegewenst!

Karin zei

Wat een mooie cadeautjes zeg! Kan me voorstellen dat je neefje daar blij mee was!

Celeste zei

Ooh leuk zeg!
Dat zijn inderdaad leuke kadootjes..
Zelfgemaakte kadootjes zijn zo leuk.. Ik probeer het ook altijd te doen voor vriendinnen om mij heen. Voor Quinten eigenlijk nog nooit gedaan.. Misschien eens over gaan denken..

Maud... zei

Wat mooi gemaakt!
Dat zal jullie neefje zeker een leuk cadeau vinden.
Zo'n potloodmapje staat ook nog op mijn nog-te-maken-lijstje....

Ook voor jullie een fijn, vredig, liefdevol en creatief 2008 gewenst!

Elly zei

Wat een prachtige kadootjes!!!!! Zoiets is toch het mooiste dat je kunt krijgen! En het stofje vind ik zo ontzettend lief! Gelukkig vinden mijn kindertjes het ook nog steeds heel leuk om iets te krijgen dat "mama zelfgemaakt heeft".
Fijn dat je weer terug bent!

Monique zei

Wat een leuke spulletjes zeg !! wat heb je dat ontzettend leuk gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het kleine krekeltje er erg mee in zijn sas was. Het is al leuk om naar te kijken, dus spelen er mee is helemaal fantastisch !!!

I. zei

Wat heb je weer je best gedaan! Ik wou dat ik het ook kon, hoor. Geniet nog van deze zonnige maandag...

Heleen zei

Heerlijk, ik kan echt genieten van zulke mooie zelfgemaakte kadootjes.

M. zei

Is toch veel mooier en waardevoller om iets 'zelfgemaakts' te krijgen! Ik persoonlijk vind het altijd fijn als iemand zo veel tijd erin steekt om me plezier te doen. En de kinderen leren zo ook de dingen veel meer naar waarde te schatten, hetgeen nooit het geval is als ze van die dure en nutteloze (in mijn ogen) cadeau's uit de winkel krijgen. Goed gedaan!