maandag 7 januari 2008

GoeieMoggol allemaal !

Maandag 7 januari...de eerste echte werkdag voor ons allemaal in het Nieuwe Jaar...

Er was een hele hoop te doen in Villa Stip; eerst de planten naar buiten om af te sproeien, daarna de hele benedenverdieping gesopt en gezogen.

Pfuu!! Gelukkig begon de dag grappiger! Ons oudste lieveheersbeestje wilde vanochtend gezellig met papa mee rijden naar school (paps was nog wel een daggie vrij, grrr..). Toen zij haar vriendin belde om te vragen of zij ook met de auto mee wilden, was deze net uit bed. Bleken de dames het eerste uur lekker vrij te zijn!! Hahaha!!


Hier zie je ongeveer hoe ik mij vandaag voel, je werkt soms tegen de klippen op om het huis schoon te maken, maar de rotzooi blijft je de baas..

Dan maar een lekker slokje genomen. Hierna kunnen we er weer met frisse moed tegenaan. Aan iets creatiefs kom ik vandaag niet meer toe helaas, maar dat zal bij jullie wel hetzelfde zijn. Je valt in een leeg en ongezellig gat als alle kindertjes weer naar school gaan..

Gelukkig had ik vanmiddag nog een schone taak; ik mocht weer optreden als 'luizenmoeder'. Ja, mama lieveheersbeestje heeft er tegenwoordig een chique carrière bij! Ik 'luis' de hele school, samen met drie andere moeders, en hoe het kan weet ik niet , maar ik heb altijd 'beet'. Of misschien is het mijn geoefende oog? (we hebben meerdere malen met luizen de strijd aan moeten binden in het verleden...)

3 opmerkingen:

Elly zei

Bij ons is het ook weer stil in huis. Het normale leven begint weer op gang te komen. En alhoewel ik de vakanties heerlijk vind, toch vind ik de regelmaat van alledag toch ook wel weer prettig!
Bij ons worden ze ook na elke vakantie "geluist". Petje af hoor, voor de luizen-moeders!

Monique zei

Oei, ik krijg al jeuk als ik naar het plaatje kijk.Bij ons is het gelukkig nooit voorgekomen. Mijn kinderen waren weer gevoeliger voor wormpjes, jakkie !!! Wat kan ik zeggen, ze liepen altijd te rommelen in de grond en met takjes en steentjes te sjouwen, dan heb je er eerder kans op !!
bij mij is de rust ook weer weergekeerd, alleen komt mijn zoon zo weer thuis, want hij moet vanmiddag naar de dokter, een slapende zere voet, waar hij veel last van heeft !!
Ik wens je een rustige tweede dag in een leeg huis toe !!!

M. zei

Veel schoonmaakplezier toegewenst! Eigenlijk is het toch altijd fijn als je resultaten boekt en het huis er weer helemaal schoon bij ligt. :D