dinsdag 5 februari 2008

love is in the air....


Overal op het internet zijn leuke knutsel-de-frutsels te vinden die je voor valentijnsdag kunt maken. Waneer zijn we eigenlijk begonnen met het 'vieren' van valentijnsdag? Ik denk een jaar of 12 geleden, aangestoken door de commercie waarschijnlijk... Maar dure kadootjes heb ik nooit gekocht. Meer het huis volstrooien met papieren hartjes, een tompouce bij de koffie en een extra knuffel. Maar nu is er het internet, ha! Een heleboel inspiratie! En ergens vond ik deze leuke
vlinderknutseltjes.
Je begint met het beschilderen van houten wasknijpers met witte verf (hier zie je wat andere kleurtjes, die heeft ons kleinste lieveheersbeestje gemaakt, en hij wilde geel en roze..)
Laat ze even goed drogen..
knip de vleugeltjes van rood karton (stevig papier) en schrijf er met witte gelpen een leuke wens op of versier ze met tekeningetjes... Later heb ik ook nog één groot vleugeltje gemaakt, dus in het midden aan elkaar vast, werkte eigenlijk beter, maar staat niet op de foto.

Teken een gezichtje op de knijper, met zwarte gelpen, en klem de vleugeltjes tussen de knijpers

Om het helemaal af te maken, klem je nog een stukje spriet van pijperagger (of een kartonnen sprietje, kan ook natuurlijk) tussen de knijper, en klaar!

6 opmerkingen:

MariecusBruyn zei

Ze zijn mooi :) Mijn dochter ging helemaal van ooooooh, en waaaauuuuwwww toen ze ze zag. Volgens mij voelde ze de valentijnkriebels al en zijn haar vingers aan't jeuken om de vlindertjes uit te proberen. Ik vermoed dat Villa Stip rond de Valentijnsperiode eventjes de naam mag veranderen in Villa Valentijn ;) Nog veel knutselplezier!

Elly zei

Wat is dit LEUK!!!!!!! Echt heel schattig! Ik vind het wel leuk hoor, dat Valentijn steeds meer in komt, vooral om zelf dingetjes te maken. Ik heb ook het voornemen om voor alle 4 m'n schatten (man en kindertjes) een doosje te maken met wat lekkers er in, gewoon omdat ze zo lief zijn! (Nou ja, meestal dan hè!)

gea zei

wat leuk!!!!!

Elly zei

Kom eens gauw op m'n blog kijken, ik heb een verrassing voor je!

maaike zei

dat is een leuk idee, op welke site heb je die gevonden?? als juf ben ik gek op nieuwe knutsels

Noreen zei

Very cute idea.. and the pictures are easy to follow. Thanks.