maandag 11 februari 2008

maandag.


Wat is het toch heerlijk lenteweer vandaag! De crocussen staan hier in volle bloei (zie hier een close-upje)! En bij het geitenweitje in het park zijn een poosje geleden al drie (een drieling) kleine geitjes geboren. Ze springen vrolijk in het rond, met vier pootjes tegelijk de lucht in.


Hieronder zie je een baby-geitje met haar mama...


Maar het aller bijzonderst vindt ik toch wel de twee ooievaren die vorige week op het nest achter ons huis (ook in het parkje) zijn gaan zitten. Zouden het dezelfde zijn als vorig jaar? (die noemden wij Jaap en Nel) Of zijn het overwinteraars uit een nabij gelegen ooievaarsstation? Ze klepperen er in ieder geval luidruchtig op los, dat is echt heel lawaaiig.


Als je op de foto klikt, vergroot je hem uit.

Ik heb van Elly een mooie onderscheiding gekregen:

Wat een eer ! Nu is het de bedoeling dat ik ook tien mooie blogs van jullie ga onderscheiden, maar ik heb nog niet zo veel tijd om dat uit te zoeken.. Er ligt hier een koortsige, hangerige peuter op de bank die verkouden gaat worden, dus veel tijd voor 'de blog' is er voorlopig niet, maar het komt er wel aan hoor!

6 opmerkingen:

Linda zei

Leuk, he! Overal die eerste tekens van lente! Geniet er nog maar van vandaag, want 't gaat vlug weer kouder worden! Proficiat met je award trouwens!

MariecusBruyn zei

De lente laat van zich horen, hè, een seizoen met overvloeden alom: zowel jong leven als verkoudheden! Hopelijk overwint je jonge kevertje dit snel zodat jullie snel weer kunnen genieten van de bloempjes en jonge geitjes.
Proficiat met je prijs! Ik denk dat, als je die foto uitvergroot, zelfs een kevertje op het bloempje ziet zitten ;) (grinnik)

M. zei

Mooie lentefoto's zijn dat. Vooral die bovenste foto van dat geitje in de zon is prachtig. Proficiat met je award; is altijd leuk om zoiets te ontvangen. Veel beterschap voor jullie kleine zieke!

Elly zei

Je hebt 'em dubbel en dwars verdiend hoor! En is het bij jullie ook zulk heerlijk weer? Wat zal het toch tegenvallen als er alsnog een winters staartje aankomt! En wat bijzonder die ooievaars bijna in jullie achtertuin!
Hopelijk wordt je kleine kevertje weer heel gauw beter, het is zo akelig als ze zo ziek zijn. Maar het heerst alom, als ik het zo hoor om me heen. Geef het kleine kevertje maar een dikke knuffel!

monique zei

hoi manon,
nog hartstikke bedankt voor je lieve brief en het mooie zakdoekje!
Ook ontzettend bedankt voor de lieve kaart voor Marco z'n verjaardag. Hij was zeer verbaasd dat hij een kaart kreeg van iemand die hij niet kon en vond het hartstikke leuk.
Ik wilde eerder reageren mar ik had de griep.
Groetjes,
Monique.

Elly zei

Lieve mama lieveheersbeestje, ik begin me nu toch wel wat zorgen te maken hoor, je bent (voor jouw doen) al zo lang niet meer te horen en te zien in blogland. Elke dag kijk ik of je weer een gezellig praatje of leuke plaatjes geplaatst hebt, maar nee hoor, het is zo stil hier! Ik hoop dat jullie niet allemaal geveld zijn door de griep (en als dat wel zo is, natuurlijk van harte beterschap!) en ik hoop gauw weer iets van je te horen, liefs Elly