donderdag 20 maart 2008


Het is bijna pasen en ook in Villa Stip staat een paastafel. Eigenlijk een computerkast met daarop de paas versieringen. Wat takjes, geknipt in het park, ... lopen al prachtig uit. En een heleboel leuke dingetjes die we in de afgelopen jaren verzamelden.
De roze vaas heb ik nota bene gratis gekregen, ik stond bij de inpaktafel van Leen Bakker en zag een paar dingen in een mandje op de kassaband staan. Denkend dat dit een speciale aanbieding was, vroeg ik wat het vaasje moest kosten. Neem maar mee hoor, zei het kassameisje. Dat laat mama lieveheersbeestje zich natuurlijk geen twee keer zeggen! En de takjes passen er prima in.
Eens kregen wij een levensgrote kip, waar alle peuters bang voor waren..

Echte en onechte eitjes hangen vrolijk door elkaar..

Dit eitje heb ik ongeveer 10 jaar geleden getekend (met viltstift, daarna met nagellak gelakt) en het is nog steeds heel! Het is een kriel-eitje, dus heel klein.

Hier nog even een leuk "uitbeeldversje voor de peuters en kleuter:
Eerst zat je in een eitje,
Daarbinnen was het kaal.
Toen groeide je een tijdje,
En brak de eierschaal.
Je stapte uit het dopje,
En keek eens om je heen.
Je schudde met je kopje.
Daar stond je nu..alleen!
Je hebt een zachtgeel lijfje,
Dat is helemaal van dons.
En als je wilt, dan blijf je
Voorlopig maar bij ons!
Het is allemaal erg gezellig en vrolijk, dit lentefeest, maar laten wij niet vergeten wat de aanleiding voor het paasfeest is: de dood en wederopstanding van Jezus!

(foto uit de Rembrandt Bijbel)
Wij lieveheersbeestjes wensen jullie een gezegend en gezellig paasfeest toe!

2 opmerkingen:

Monique zei

Een hele fijne Pasen van mijn familie aan de jouwe !!!!

Elly zei

Het is weer een gezellige boel bij jou thuis! Dat zelfbeschilderde ei is echt prachtig, dat verdient toch navolging!Ik wens je hele fijne paasdagen, met hopelijk toch nog wat zon!