donderdag 10 april 2008

Vandaag een ratjetoe aan plaatjes en verhaaltjes..

Yakkes! Wat is dit nu?!


We beginnen vandaag met een raadseltje: Wat is dit??...waag een gokje! Volgende keer geef ik het antwoord.


Na een heerlijke wandeling in het park kwamen het kleinste kevertje en ik met een lente gevoel thuis, al hadden we onze winterjas nog aan, de vogels zongen, de zon scheen en de sommige boompjes stonden al in bloei...

Op het blog van Anja ( http://newclassichome.blogspot.com/ ) , een mooi blog, doen de lieveheersbeestjes mee met een challange.. Wat heb je deze week bij de kringloop gekocht?! Nou dat is natuurlijk een heerlijk excuus om eens uitgebreid te gaan snuffelen! En hier kwamen we mee thuis:


Als eerste een leuk puzzeltje van hout, mooi vintage, en nuttig want onze jongste is dol op puzzeltjes. (er staan er nog meer op dit blog, gewoon even de oudere berichten bekijken)


En daarna deze houten speelgoed bank. Lekker stevig en ruim. Ze vroegen er tien euro voor, maar ik leer eindelijk eens goed afdingen en kreeg het bankje voor vijf euro mee. De puzzel was één euro. Mijn plan is om het bankje wit te schilderen en er een mooi kussentje op te maken.. Je kent dit soort plannen vast wel; wegens ruimtegebrek moeten we wachten op stabiel mooi weer en hoe schilder je een (ongelakt) houten bankje eigenlijk wit?


En omdat ik zoveel van bloemen houdt, mocht ons kleintje even poseren tussen de narcissen. Zo lekker spontaan, mama had eerst voorgedaan hoe hij moest zitten zodat hij ook een 'foto' van mama kon maken. Hij neemt tegenwoordig zijn speelgoedfototoestel ook mee, dan kan hij ook alles op de foto zetten.. Goed voorbeeld doet goed volgen!


In de tuin van Villa Stip bloeien de tulpen. Deze heb ik pas in februari geplant (opruiminkje -100 stuks voor vijf euro- wij bint zuunig nietwaar) en toch doen ze het prima!


Afgelopen zondag was ons jongste buurmeisje jarig, ze werd zes, en daarom had mama lieveheersbeest een konijntje gebreid..naar een voorbeeld op het blog van Elly http://myeverydaythings.blogspot.com/search?updated-max=2008-01-12T07%3A45%3A00-08%3A00&max-results=7 dit is de link er naar toe. .


Dit is de achterkant van konijntje Pinkie, met curieus staartje..


En dit is de voorkant, met de zondagse strikken in haar oren. Ze heeft een vintage rokje gekregen van een ouderwets schortje..

Ik ga morgen ook nog even naar onze kringloop, dus wie weet vindt ik nog iets leuks...

7 opmerkingen:

Anja zei

Hihi, leuke 'ratjetoe' hoor! Die speelgoedbank is leuk en zal wit nóg leuker zijn! Gewoon een mooie kleur witte acryl of alkyd kopen, even opschuren en klaar! (nou ja, t gaat niet zo snel als een stukje bloggen, ben ik bang, haha)

Elly zei

Wat een heerlijk post weer! Je nieuwste aanwinsten zijn echte koopjes hoor! En heb je alweer zo'n lief puzzeltje! Helaas niet voor mij afgelopen keer, maar wel een enorme speelgoed garage voor m'n middelste, ook leuk! En je konijntje is absoluut geweldig geworden!!!! Dikke complimenten!

Lien zei

Wat een leuk bankje heb je gescoord en voor zo'n leuk prijsje. En die puzzel is ook leuk. Maar ik vind je konijntje helemaal een snoeppie.

ilse zei

Wat is het? een vogelkaaaakaaaa, een rochel,......

kzou het nie weten, in elke geval iets vies, toch.

Maar gelukkig zijn die ander foto's niet zo vies, hihi.

Het bankje is geweldig en 5 euro wauw, bij ons in de kringloop kan je niet afbieden hoor, ik kom eens naar nederland denk ik hihi.
Wat dat wit betreft, ik zou het niet schilderen en zo laten, gewoon even in de bijenwas zetten, maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen smaak, succes met het project !

ooh en je konijntje is om op te snoepen, wat een leuk jurkje heb je erbij gedaan.

succes met je volgend kringloopbezoek !!

Liefs

Anneke zei

Volgens mij is het een klodder yoghurt op het aanrechtblad... Ik zit me al de hele week in te houden om niet naar de kringloop te gaan, want eigenlijk heb ik niks nodig en we hebben al zoveel spullen en ik geef al genoeg uit aan knutselspullen en en en... Excuses genoeg, misschien dat ik een doel kan bedenken???
Fijn weekend!

M. zei

Hm, ik zit te denken aan zeepsop op de vloer bij die witte vlek. Hoewel, ik zie eigenlijk geen bubbeltjes... ? Prachtige witte bloem helemaal onderaan je fotoreeks! Zo'n speelgoedbankje komt altijd van pas en heeft ook best een nostalgisch tintje. Goeie vondst die puzzels; bij het speelgoed in onze kringloop ga ik ook regelmatig kijken, maar het is daar toch altijd een zaak van net echt geluk hebben. Vaak is het alleen plastic wat daar te vinden is. Groetjes, Marjolijn

monique zei

Wat een ontzettend leuke speelgoedbank zeg!
En dat konijntje is ook echt geweldig! Heb je heel erg leuk gedaan.
groetjes,
Monique.