maandag 7 april 2008

Kijkdag in groep 4!

Mama lieveheersbeestje is vandaag naar de kijkochtend in de klas van ons 8-jarig kevertje geweest! Wat een herkenning en ook verwondering.. Veel dingen zijn nog steeds precies het zelfde als 'vroeger' bij ons op school. Maar er zijn ook veel dingen veranderd. Zo hebben ze tegenwoordig prachtige digitale schoolborden, maar schrijven ze nog steeds keurig tussen de lijntjes.. Het is een rustig klasje (of kwam dat door de aanwezige moeders en vader?) met 19 kinderen . De ouders mochten naast hun kind zitten en kregen een paar werkbladen. We begonnen met sommen maken, gewoon rijtjes. Maar het officiële rekenboek is wel veel leuker dan vroeger hoor, met heel veel verschillende reken en wiskunde opdrachten en heel veel leuke illustraties. Net als het taalboek overigens.. Na deze rekenles kregen we schrijfles. Keurig schuin schrijven (wij leerden vroeger rechtop schrijven..) tussen de lijntjes. En daarna nog een spellingslesje. Als laatste mocht mama lieveheersbeestje nog een potje 'galgje' spelen met de kindertjes en was het pauze. De ouders kregen een kopje thee of koffie en de kindertjes gingen op het plein spelen. Het was een heel gezellige ochtend! Ik vindt het erg leuk dat de school dit nu organiseerd voor iedere klas, vroeger deden ze alleen kijkochtenden voor de eerste drie groepen.

Thuisgekomen was het geweldig mooi lenteweer geworden, en kon de was lekker naar buiten!
Volgens de weermannen en -vrouwen wordt het morgen ook heerlijk weer, eens denken of ik niet iets nuttigs in de tuin kan doen...

Oh ja! Er klom ineens een grote spreeuw uit ons vogelhuisje...

4 opmerkingen:

M. zei

Dat is leuk, hè, om weer terug naar school te mogen voor een dagje. Aan het begin van het 1e leerjaar van onze oudste dochter (6 jaar), mochten de ouders naar een oudervoordracht in de avond, waar alles nauwkeurig werd uitgelegd. Ik waande me echt weer als klein meisje in zo'n zelfde schoolklasje, nu alweer meer dan 30 jaar geleden! Wij gebruikten toen ook blokjes om te leren rekenen en we leerden ook boom, roos, vis... (ik ken trouwens nog die hele rij uit m'n hoofd :D ) Ah, goeie ouwe tijd...
Groetjes, Marjolijn

Anneke zei

Volgens mij heb ik je nog niet eens bedankt voor de prijs die je me gestuurd had (of had ik dat al wel gedaan? Ik weet het niet meer; ben een beetje warrig de laatste tijd...) Ach, anders doe ik het gewoon nog maar een keer: Dank je wel! Ik ben heeeel blij met m'n prijs!
't Lijkt me inderdaad erg leuk om een keer een kijkje te nemen in de klas, ik heb al wel eens gefantaseerd over een geheime camera in de klas, zodat wij, nieuwsgierige pappa's en mamma's eens ongezien mee zouden kunnen kijken met onze kroost...!

Monique zei

Hoi, wat een weertje hè, het is zo heerlijk. Ik ga het er vandaag weer van nemen. Lekker naar buiten !!!!
Wat leuk, kijken op school. Dat is voor mij al weer een hele tijd geleden. Mijn kinderen zijn al weer 14 en bijna 17 ; )
Een hele fijne zonnige dag !!!
Gefeliciteerd met je award !!!!!

MM zei

hallo,om maar met de deur in huis te vallen,ik vind je blog TOP.Ga vaak eens bij je op bezoek...