woensdag 18 juni 2008

"kringloopjes"Deze schattige puzzels hebben we gevonden bij de kringloopwinkel! Is het geen heerlijk zomers puzzeltje?Dit puzzeltje hadden wij al, maar dan met 'hans en grietje' op de achterkant. Hier staan twee plaatjes van het sprookje van 'de wolf en de zeven geitjes' op.

En de Sint heeft dit mee gebracht uit het verre Spanje, in 1960!

Dit is de voorkant van de puzzel. Wat is dat toch dat ik oude puzzeltjes zo leuk vindt? Ik denk, de nostalgische plaatjes en de kwaliteit van de houten puzzel. Ons kleinste kevertje is zo dol op puzzelen en met een houten puzzel gaat het gewoon beter. Deze puzzels zijn overigens wel moeilijker, want soms zitten er wel rechte stukken tussen..
Omdat de zomervakantie in zicht komt, heb ik de seizoenentafel (seizoenen-dienblad, want het moet ook opgetild kunnen worden omdat we met zes lieveheersbeesten aan de tafel zitten..) helemaal veranderd.

Dit is het geworden. Niet erg antroposofisch ben ik bang, maar de kinderen vonden het heel leuk!

Toevallig hadden we een stuk of 10 Plop-poppetjes gekocht, op de rommelmarkt vorige week, voor maar 35 cent. En daar waren er twee bij die net een duik wilden nemen in onze lekkere zee!

De vuurtoren en het vissersbootje stonden in de boekenkast bij ons één na oudste kevertje, die heb ik dus ook even ingepikt..(voor het goede doel nietwaar), verder wat folie en vogelzand, schelpjes uit de schelpenpot en last but not least, de toren van stenen die opa lieveheersbeest vorig jaar heeft gemaakt voor ons.

Wat vinden jullie er van?

8 opmerkingen:

Elly zei

Antroposofisch of niet, ik vind je seizoenstafel superleuk!!! En het is toch de bedoeling om de seizoenen uit te beelden? Nou, dat is je prima gelukt, en nog belangrijker: je kindertjes zijn er helemaal gelukkig mee! Bij mij is de seizoenstafel een beetje in het vergetelhoekje geraakt (schaam!).
Je puzzeltjes zijn weer geweldig, vooral die tekst achterop! En leuk dat je kindertjes ze ook echt gebruiken (gebeurt hier ook hoor!).
Nog een fijne avond!

monique zei

Wat een ontzettend leuke puzzeltjes heb je weer gevonden zeg!
En wat een leuke seizoenstafel heb je er weer van gemaakt.

I. zei

Mmm, ik weet eigenlijk niet goed wat antroposofisch wil zeggen... Het woord heb ik al meer gehoord, en volgens mij is het een manier van leven... Maar is dat zo ?
Graag wat uitleg ;-)
Enne, ik maak ook wel eens een soort van 'seizoenstafereeltje', vooral ook voor onze kids, die vinden zo van die tafereeltjes (bijvoorbeeld met Kerstmis) heel mooi!
Een fijne dag gewenst, I.

MariecusBruyn zei

Ik dat ook al klaar in mijn badpak met een zwembandje rond, klaar om erin te duiken! Mag ik?
het ziet er prachtig uit, werkelijk!

mamaHeidi zei

Niet antroposofisch??? Hihi,...volgens mij is kabouter Plop wel degelijk een kabouter, hè...ne commercïele, dat wel, maar WEL een kabouter (gniffel gniffel). Ik vind jullie strandtafereel echt wel geslaagd. Mijn seizoenstafel ziet er momenteel meer een ravage uit! Dus dan maar jullie supermoderne...
Liefs

Anja zei

Geweldig leuk, of moet ik zeggen
Plopperdeplop :)

Die seizoenstafereeltjes vind ik juist prachtig, ik wou dat ze daar op school weer wat meer mee deden. Maar goed: jou ploppetjes :) hihi hebben het er iig naar hun zin!

ilse zei

de vakantiekriebels voel ik al komen, leuk seizoentafeltje !!!

Twa zei

Wat zijn ze leuk he, die oude puzzels. Lekker nostalgisch. Vooral dat die ene uit 1960 komt. dat is al een hele tijd geleden.
Leuk zo'n seizoenstafel.