donderdag 12 juni 2008

Judogrepen, bijen, slagroom en zere voeten. Judo, bees, cream and painful feet.Het mooie weer is nu even voorbij, dus hebben wij even tijd voor wat andere activiteiten! Ons kevertje van 8 mocht een judo-examen doen. (Zie boven een actie-opname!) Dit resulteerde in een mooie BRUINE SLIP voor op zijn gele band. Over een half jaar mag hij weer examen doen en hij kan dan de oranje band halen....

The beautiful weater is over for the moment, so we do have time for some other activities! Our little eightyears old ladybird had to do his judo-exam. (see the action-picture above!) This resulted in a wonderfull BROUWN SLIP on his yellow belt. In about half a year, he can do exam again and he can get the orange belt by than....


Het seizoenen-tafeltje heeft een paar bijtjes op bezoek. Ze zijn op zoek naar lekkere nectar..

The seasons-table has some bee-vissitors. They are looking for some lovely nectar..Ze zijn heel gemakkelijk te maken; neem een elzenpropje, een draadje gele wol of kantoen en een doorzichtig papiertje. Van het papiertje knip je de vleugels (aan één stukje) en door de draad er omheen te draaien in spiraalvorm, klem je de vleugeltjes er aan vast. Nog een garentje voor het ophangen en klaar is kees!

These are very simple to make; take an alder-bowl, a treath of yellow wool or cotton and a piece of light paper. The wings are cut from the paper in one piece and by turning the treath in circles arround the alder-blowl, you just click the wings into the bowl. Than a little treath for the hanging, and ready you are!


En als klap op de vuurpijl hadden we ook nog een leuk verjaardagsfeestje van papa lieveheersbeest! Het kleinste kevertje en mama lieveheersbeest hebben deze taart voor hem gemaakt.

And we also celibrated the party of daddy ladybird! The most little ladybird and mama ladybird made this birthdaycake for him.

We gaan weer snel op de fiets om de lopers van de avond-vierdaagse aan te moedigen en, omdat het de laatste avond is, wat lekkers om de nek te hangen! Maar daarover later meer....
Now we will jump on our bikes to go to the walkers of the walking-evening fourday-event and, as it is the last evening, hang some candy arround their necks! More about this I will write later...

3 opmerkingen:

rosabeer zei

Bij ons was het op de sportschool ook slipexamen deze week. Dat brengt toch altijd wat meer spanning bij de judoleerlingen teweeg. Maar wanneer ze hun slip dan gehaald hebben en ze hem trots komen laten zien dan zie je die blije gezichtjes dat blijft een mooi moment. En ik heb er al wat zien komen, en al heelwat judodiploma's geschreven. Feliciteer je zoon ermee goed gedaan. Ook was hier de avondvierdaagse deze week en wat hebben ze het getroffen met het weer, dat is wel eens anders geweest. Wij vinden het zelf ook leuk om mee te lopen maar dit jaar kwam het er niet van we hadden deze week wat andere afspraken waar we niet onderuit konden volgend jaar maar weer.
Leuk die bijtjes en zo weinig materiaal voor nodig dit ga ik onthouden voor als mijn kleinzoon iets groter is. Kijk er nu al naar uit om straks met hem te knutselen.
Hartelijk groetjes Marja

Elly zei

Gefeliciteerd met man en judo-kind!!! Bij ons begint de 4-daagse volgende week, dus ik ben bang dat ik ook 4 avonden mee "mag" lopen!
Wat een kunstige bijtjes weer, verzin het maar! Je hebt er eigenlijk bijna niets voor nodig en het effect is superschattig! Bedankt weer voor de tip!

MariecusBruyn zei

Waar slecht weer al niet goed voor is :)
Zo'n judoexamen lijkt me toch best wel spannend voor een achtjarig kevertje! Maar zo'n bruine "sjaal" is dan toch weer een prachtige beloning, zeker als er ook nog taart in de aanslag staat en bijen de heerlijkste honing vergaren op je seizoenstafeltje.
Is een tijd geleden dat ik hier was... was blij er weer te zijn.