maandag 9 februari 2009

Maandag. Monday.

Vandaag is het maandag...oef! Maar gelukkig, gisteren heb ik de Nemo-vissen-muts afgekregen en vanochtend de oogjes er op gezet. Ook papa lieveheersbeestje is aan het werk gegaan en hij heeft twee sjaaltjes gebreid; één voor bij de vorige muts en één in Nemo kleurtjes. Ik vind het samen echt een superleuk setje geworden!


Today it's monday....uf! But, to my happyness, I finnished the Nemo-fish-hat yesterday and this morning I sew up the eyes. Papa lieveheersbeestje worked his way trough two small sjawls; one to match the fish hat of last week and one to go with Nemo. I love the set, it looks so cute on my boy!

Ons kleine manneke had wel een echte rotdag hoor. Nadat hij drie weken geleden een piepklein gaatje moest boren tussen twee kiezen in, heeft hij continu kiespijn gehad... De vullingen hadden toch de zenuw geraakt. Vorige week heeft de tandarts er al een kiesje uitgetrokken (je wil niet weten hoe lang de wortels nog zijn van een melkkiesje dat nog niet klaar is om er uit te vallen!!). Maar helaas bleef de pijn... Dus maar weer naar de tandarts en de laatste kies moest er dus vandaag ook uit. Wat een slachting, brrr. Gelukkig was hij goed verdoofd maar je zou er een trauma aan overhouden. Nu heeft het kleine manneke geen kiezen meer onderin links...


Our little man had a terrible day today. After three weeks of toothache, (he had a small filling between two elements), the dentist pulled out one of them last week. But the pain stayed there... So today we had to go there again and the other element also was pulled out. What a slaughter it was, although painfree. I almost got a trauma from it! Now my sweet little man has no more teeth under left....

Gelukkig hadden we nog wat afleiding van alle narigheid (als hij een zetpil had gehad, was hij weer de oude), we hebben een hoop valentijnspullen geknutseld. Maar die zien jullie natuurlijk nog niet, dat moet een verrassing blijven! Dus hier nog even een update van alle letters die we de afgelopen dagen gemaakt hebben. De J van Jas (stof plakken en stempelen).


We did had some fun things to do (when he took a medicine)and we crafted a lot of valentines. But that has to stay a secret, so I wil not show it on this blog by now! Here is an updat of the letters that we made the last days. The J of Jas = coat (glue textile and stamping)

De K van krant. (kranten scheuren en plakken)
The K of Krant = newspaper (ripping and glue newspapers)

De L van Laars (verfen en stempelen)
The L of Laars = boot (painting and stamping)

De M van Mais (plakken en opvullen).
De M van Mais (glue and filing a form).

Dit is een lekkere vieze hoor! De N van Neus (verfen van glad en ribbel papier).
This is a dirty one! The N of Neus = nose (painting of flat and ribbed paper).

De O van Olifant (weer ribbelpapier verfen, dat was zo leuk).
The O of olifant = elephant (painting of ribbed paper again, it was so funny!).

En ik had in gedachten om voor de P een zakje met patat te maken, maar dat moest beslist een puppy worden!
For the P, I thought of making some patat (= fried fries), but he loved it to be a puppy, so I came up with this!

11 opmerkingen:

franca zei

Zowel de mutsen als de sjaals en de letters zijn geweldig!
Het tandartsverhaal is minder. Heel veel sterkte voor het kleine mannetje. Ik vind hem een held!
groetjes, Franca.

Miriam zei

Die muts met sjaal: WOW! Dat met die letters ga ik onthouden totdat m'n kleine oud genoeg is, het ziet er gezellig uit om te doen. En wat een drama met de kiesjes. Ik had zelf als kind ook veel problemen met m'n melkgebit (veel vullingen en getrokken kiezen/tanden voor ruimte) M'n blijvend gebit is gelukkig erg sterk, ik heb vrijwel nooit wat bij de tandarts. Moed houden dus!

Groetjes,
Miriam

Mylene zei

Die muts en sjaals ziet erg schattig uit. Knap werk!

Dat is zeker niet fijn over de tanden, ik hoop dat hij geen pijn meer heb.

rosabeer zei

Wat zijn ze leuk geworden de vissenmutsen. Ik hoop dat het met het kleine lieveheersbeestje na zijn tandarts bezoek weer wat beter gaat. Geen leuke ervaring voor zo'n klein mannetje.
groetjes Marja

Elly zei

Wauw..... wat een gave mutsen en wat een prachtige sjaals!!!! Ik vind het echt een geweldig leuk gezicht, jullie kevertje met die muts op! En ik vind ze allebei even leuk, de Nemo, maar ook die andere. En jullie alfabet begint al aardig op te schieten, ook al zo leuk gedaan! Wel sneu dat jullie manneke zo'n pijn heeft gehad en nu al 2 kiezen moet missen. Maar ja, pijn is ook niks. Nou maar hopen dait ie geen trauma voor de tandarts er aan over heeft gehouden (zoals ik vroeger, brrr....!!!!)

Maureen zei

Die muts.....is echt SUPER!!!

Thea zei

Wat een prachtige mutsen heb je gebreid . Ik hoop dat het kleine lieverheersbeesthe inmiddels wat opgeknapt is.
Groet Thea

janine zei

Beste Lieveheersbeestje-moeder,

de vissenmuts is superleuk geworden! Ik zou er graag één voor mijn zoon willen maken, maar ik kan niet breien. Oma kan dat wel, maar we komen er niet uit met het Engelse patroon. Heb jij misschien Nederlandse aanwijzingen voor ons?

Groetjes,

Janine, kever-spotter

MariecusBruyn zei

het is weer een tijdje geleden, maar heb lekker bijgelezen nu.
Wat een prachtige mutsen!!!!
Die ga ik maken voor mijn neefjes... prachtig!

D@nielle zei

wat een superleuke mutsen !!

Hadasse zei

Oh wat gaaf die oranje vissenmuts!! Mijn zoontje heeft er een van een haai, maar zelfgebreid is natuurlijk wel leuker ;-)