zaterdag 21 maart 2009

Deze week, van Paashaas tot Fruitschaal... This week; from the easterbunny till the fruitbasket..

Kijk nou eens! Er zitten paashaasje in de geraniums...
Look at that! The easterbunny clumb into the geraniums...

Misschien ken je dit boek wel; Tilda's Winterwonderland - van Tilda Finnenger? Ik heb het bij de bibliotheek geleend en het was erg inspirerend.. Dus ben ik direct aan de slag gegaan! Van een snoezig beren patroontje heb ik een paashaas patroontje gemaakt door zelf lange oren te tekenen...
Perhaps you know this book; Tilda's winterwonderland - by Tilda Finnenger? I borrowed it at the library and it is so inspiring... I inmedeatly stardet to make something out of it! I found this cute bearpattern, drew some long bunny ears myself and made it into an easterbunny pattern...
Daar krijg ik nou echt een paasgevoel van.. er staan ook nog prachtige gebakjes in en die wil ik ook nog even gaan proberen te maken.
This gives me a lovely easter-feeling.. there are also some lovely muffin patterns inside and I love to try these too.

Ja, de lente is dan toch echt begonnen...dus heb ik deze 'stamroos in wording' gekocht (gamma nota bene), ik ben heel benieuwd of er ook zoveel mooie gele rozen in gaan komen deze zomer als er op de doos stonden... ik hou je op de hoogte en zal af en toe een fotootje plaatsen van dit 'stokkie".
Yes, the spring did finaly stardet...so I bought this rose-on-a-stick. I am anxious if it will give so much lovely yellow roses as it shows on his box... I will place some pictures now and than of this 'stick'.
Zoals iedereen wel weet, met Pasen komen er veel kuikentjes uit het ei, en dus hebben het jongste lieveheersbeestje en ik er ook een paar geknutseld!
As we all know, during Easter there are many chickens born, so we made some too! The smallest lieveheersbeestje and mum where buzy with this egg-parade.Natuurlijk hebben we de eitjes een beetje opgeleukt met wat bloempjes en diertjes. Dit was een makkelijke knutsel, om vier eitjes te maken hadden we ongeveer 15 minuutjes nodig...
We did some decoration on the eggs, so much more collorful. This was a lovely craft to make, not difficult and it did not take longer than 15 minutes for four eggs to make..
We zijn ook weer eens geslaagd bij de kringloopwinkel, deze keer geen mooie vintage dingen, oude kaartjes of mooi servies, maar het hele alfabeth en 10 cijfers van rubber! En dat voor maar twee euro.. Omdat we momenteel erg in de letters bezig zijn was dit een leuk verrassings kado voor het jongste mannetje! Hij kon er mee puzzelen, een hut mee bouwen én letters mee leren! Het was nog wel een probleem dat er van elke letter twee zijn; een hoofdletter en een kleine letter (hoe leg ik dat nou weer uit?)...
We bought the whole alfabeth at the trifth shop, and even 10 numbers, for only two euro's. This time no lovly vintage, old cards of nice plates, but just rubber! Our smallest lieveheersbeestje loved it, he made a floorpuzzel and even a smal house from them. It was a problem though about the letters, as there are capitals and small letters (how am I going to explain this again?)

Dit is onze fruitschaal (wel aan het eind van de week, het fruit is bijna op), en wat vindt ik altijd onder in? Juist..VAN ALLES EN NOG WAT DAT NIET IN EEN FRUITSCHAAL THUISHOORT! Het lijkt altijd wel een magneet te zijn voor rondslingerende dingen die érgens opgeborgen moeten worden..
This is our fruitbasket (at the end of the week, the fruit is nearly finnished), and what do I always find at the bottom?~Right...ALL KIND OF EVERYTHING THAT DOES NOT BELONG IN A FRUITBASKET! It seems to be a magnet for lost items that need to be put away somewhere...

Hoe ziet jullie fruitschaal er uit ? ( niet smokkelen) Ik ben erg benieuwd...
P.S. Ik heb de layout van mijn blog even veranderd in een lente-pasen layout!
How does your fruitbasket looks like? (the real picture) I am anxious to see it...
P.S. I changed my blog-layout into an spring-eastertime layout!

21 opmerkingen:

jennwa zei

I love the eggs with the chicks. Super cute.

Thanks for linking, have a great weekend.

Bonnie zei

De knutsels van je eigen kids....tja daar kan echt niets tegen op. Hebben ze mooi gemaakt zeg.
Enne mijn schaal.....tja daar zitten ook uien en tomaten en knoflook tussen. Beetje vreemd.
Fijn weekend

Thea zei

Wat een leuke paashazen heb je gemaakt !
Ik heb even gekeken wat er in onze fruitschaal lag behalve appels en bananen, nou dat is lachen hoor. Diverse haarelastiekjes, een knikker, een klein houten wasknijpertje, een horloge, een veiligheidsspeld, een vilten balletje, een klein lapje vilt met een kraal erop, een gebreid poppensokje, spook- en pomoenbelletjes. Ik had de fruitschaal er even bij gepakt en volgens mij heb ik nu alles gehad.
Ik vraag me af waarom heet het een fruitschaal ????
Fijne zondag, groet Thea

Julianna zei

Oh, die paashazen zien er zo leuk uit en die kuikentjes :)).Daar hebben jullie weer heel veel gedaan deze week.
Ja, nu heb ik ook eens gekeken wat in mijn fruitschaal ligt....2 haaknaalden en een breiboekje!!wat dat met fruit te doen heeft???

groetjes, Julianna
ben al weer benieuwd, wat jullie deze week knutselen

franca zei

Hallo lieveheersbeestje,
Mijn fruitschaal? Behalve fruit, 2 wasknijpers, een potlood, een pen, een bolletje knoflook, een prei,en een rode ui.
Lijkt me tijd om op te ruimen!
groetjes, Franca.

LiLi M. zei

Leuke dingen hebben jullie weer gemaakt. Wat kun je toch tevreden zijn hè met zo'n aanschaf bij de kringloop. Hahaha dat van die fruitschaal komt mij erg bekend voor, inmiddels zijn de onze redelijk 'schoon' op een verdwaalde reclame folder na, maar dat komt omdat wij een mangelbak in de keuken hebben en die ligt nu altijd vol met: sleutels, een usb stick, een ipod, wat zegels van de Spar, een kassabon, een vergeten M&M, nou ja, ik hoef niet meer door te gaan zeker?
Fijne zondag!

Creamama zei

Ik heb niet eens een fruitschaal. Alle rondslingerende spullen worden hier in de boekenkast neergelegd.

Je haasjes zijn super leuk geworden! Ik vond het nog en hele opgafe om knuffeltjes te maken. Dat ik de naaimachine niet kon gebruiken en alles dus met de hand moest doen zal er misschien wel wat mee te maken hebbne...

cannadutch zei

Wat een enige blog is dit zeg, ik heb 'm nu pas ontdekt via via. Heel erg leuk. Jullie maken leuke dingen hoor! Ik ben zelf net een blog begonnen, maar dan wel helemaal in t engels, maar ja, wij wonen dan ook in Canada... de meeste van mijn lezers zijn waarschijnlijk engels...

Erg leuk. Leuk om ook al die Nederlandse boeken weer eens te zien (Dagmar Stam enzo... smullen!) haha.
Fijn weekend!

sunnymama zei

The bunnies you made are so cute!

I left you an award at my blog. Please do come and collect it if you would like it :)

Mummy and Me (Book Sharing Monday) and an award

my day zei

Hallo thuisblijf lieveheersbeestje in villa stip aan de sprietjeslaan.
Wat heb je dat leuk opgeschreven en wat een leuke blog heb je.
Vond het heel leuk dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog en vind dat jullie super creatief zijn.Ga hier vaker op bezoek komen in villa stip.
Fijne week, groetjes Ingrid.

Elly zei

Wat ziet je blog er supergezellig uit! Ik krijg er gelijk een heel blij gevoel van (dat krijg ik nu niet bepaald als ik naar buiten kijk!)! Wat zijn je paashaasjes schattig geworden zeg! Ik moet ook nodig eens dit soort dingen gaan maken. Vind het zóóó leuk!
Je eieren slinger is ook schattig, wat een creatief mannetje heb je toch! Nou ja, komt natuurlijk vast door de genen van mama!
Nog bedankt voor je tip over Brocades! Ik heb gelijk gekeken en vond het erg leuk om die oude foto's te zien en natuurlijk wat over de geschiedenis te lezen. Toevallig dat dat nou net uit de buurt van jullie komt!

Mylene zei

I love the layout of your blog!!

Such cute bunnies you've made.

Maureen zei

Wat een gezellige spulletjes hebben jullie weer gemaakt.
Ik vind de paassfeer zelf zo heerlijk. Komt vast door de kleurtjes....
Onze fruitschaal, is eigenlijk geen fruitschaal, maar een dienblad.
Waar ook een theepot opstaat.
Deze staat op onze groene kast, waar ook vaak de gemaakte spulletjes op uitgestalt staan.
Maar tevens is die hele kast een soort van leg-daar-al-je-rommetjes-maar-neer-kast.....

anna zei

leuk dat je mijn blog wilt volgen!
zo heb ik jou ook weer gevonden!
Ik hou ook van knutselen, knippen en plakken..en (kinder)boeken lezen en verzamelen is 1 van mijn grootste hobbies.
heb je mijn boekenblog al ontdekt?
http://loverforbooks.blogspot.com/
groetjes, Anna

Something White zei

Hallo mama Lieveheersbeestje, ik zie net dat je blog een frisse lente-look heeft gekregen! :)
Je hebt altijd heel leuke knutselwerkjes op je blog staan en ik ga deze paasslinger als ideetje opslagen voor onze dochters. Vorige week was ik al eens bij het postkantoor geweest, maar toen stond ik voor gesloten deuren vanwege stakingen bij onze Post (hebben die nou niets beters te doen?) en daarom kon ik vandaag pas teruggaan. Je verrassing is nu dus ECHT de deur uit en zou deze week nog moeten toekomen... :D
Pas op, breekbaar!! Al een ideetje?? Ik zeg verder niets, haha.
Lieve groeten en tot gauw, Marjolijn

tons zei

Je bent weer lekker kreatief bezig geweest en met succes, Goed idee om de beren in konijnen te veranderen, hartstikke leuk, ook de calimero`s! Het Letterspel van je jongste komt me erg bekend voor. Ik heb het al jaren voor de kleinkinderen en omdat ik ze niet zoveel om me heen heb, is het iedere keer weer nieuw.En een nieuwe layout, heel Pasig. Goed gedaan. Nu even over de fruitschaal. Dit kwam ik tegen:
boodschappenbriefje, potlood, elastiekjes, centen(worden bij ons nog gebruikt), schroeven, spijkers en een plastic dingetje, waarvan ik nog steeds niet weet wat het is. gr. Tons

karenjane zei

hi, yes my mums family are from holland, they came to australia when she was 11. i hope your apple crumble was nice:) i realy love the easter bunnies you sewed

tantehilde zei

hahahahah, mijn fruitschaal ziet er EXACT hetezlfde uit als ze leeggegeten is! Daar kruipt vanalles in wat nergens anders een plaats heeft denk ik...

stipje zei

ik snap er niets van ik snuffel toch altijd zo goed op zoek naar leuke en gezellige blogs maar dat ik DEZE nog niet eerder ben tegen gekomen.ik vind het super hier ik ga je volgen.en die eitjes met die kuikentjes ik ga meteen met de kindjes aan de slag ze zijn zo lief.een heel fijn weekend Stip

Twa zei

Wat een ontzettende leuke paarhaasjes! En de slinger is ook erg lief. En je foampuzzel, wat een vondst, leuk en educatief. En wat er in mijn fruitschaal ligt? Nou, gewoon fruit. Niets anders hoor. Komt denk dat het een opengewerkte schaal is, daar blijven geen kleine dingetjes in liggen. En ik heb je getagged. Kijk maar even op mijn blog. Zie maar of je eraan mee doe. Prettig weekend!

Nicole zei

Wat een geweldig fruitschaal heb jij! Ik moest er erg om lachen. Hij ziet er uit als mijn 'hot spot' een term van Flylady voor plekken waar zich allemaal rommeltjes verzamelen.

Mijn fruitschaal is warempel alleen gevuld met fruit op het moment.
Waarschijnlijk dankzij mijn hotspot!