woensdag 1 juli 2009

De Metermafose...


Welkom in Villa Stip, waar een metermafose heeft plaatsgevonden...
Welcome in Villa Stip, where a metermafose took place...
Hier kun je je jas en schoenen kwijt, loop maar verder door het gangetje.
Here you can put your coat or shoes, come on into the hallway.

Deze 'wens-spiegel' heeft mama Lieveheersbeestje eens op de rommelmarkt gevonden, 't is Marokaans.
Mama Lieveheersbeestje found the Maroccian 'wish-mirror' on a flea market long ago.

Het lange kastje hebben we gevonden bij de vuilnisbak en het past precies hier. Ik heb de cd's er in en heel veel speelgoed en kinderboekjes. Natuurlijk heb ik mijn boekenplank ook weer gevuld met allerlei knutsel en handwerkboekjes.
The long cabinet is used for lots of toys, childrenbooks and cd's. We found it at the trashcontainer ones. Of cource I filled my bookshelf again with my craft books.
En dit is dan onze woonkamer. Nog niet klaar hoor, we willen nog eens een ander bankstel kopen, maar voorlopig voldoet deze nog prima.
And this is our living room. We are not yet finnished and we want to buy another sofa ones, but for now it looks good, I think.

Deze teakhouten kast zie je als je op de bank zit. We gaan hem nog wit verfen, maar dat is ook nog zo'n klus voor de vakantie..
This teakwood cabin is what you see when you sit on the sofa. We want to paint it white, but that will happen later, maybe in the hollydays...

Tja, deze foto lijkt wat te donker, maar je ziet het hier wel goed.
Well, this picture looks a to dark, but you get the idea.

Zo was het dus, hier een foto die met pasen is gemaakt tijdens het eitjes zoeken.
This is how it was, this picture was taken during egghunting at eastertime.

En nu ziet het er dus zó uit. Wel veel hout, maar ja, ik ga die antieke kasten niet verfen, dat vind ik zonde. De grote eettafel is hier altijd in gebruik, mijn ouders hebben hem laten maken toen ik 14 was en later kregen wij deze tafel.
And this is how it looks now. A lot of wood, but I don't want to paint my antique cabbins. The big dinnertable was made for my parents when I was 14 years old, and now it is ours. It is always used for dinners, homework, sewing, craft, reading the paper, etc..


Het kinderhoekje ga ik ook nog wat witter maken. Het zijn twee kleuterschool tafeltjes, ik wil het blad beplakken met wit plakplastic en de poten wit schilderen.
This childrenscorner will become more white too. This are two schooltables and I want to put white plastic on the top and paint the legs white.

De zwart-gouden lamp (ooit in de uitverkoop gekocht bij Leen Bakker voor 25 gulden), heeft papa Lieveheersbeestje veranderd in een echte prinsessenlamp!
This lamp used to be black and gold collored. But papa Lieveheersbeestje turned it into a lovely girly lamp!

Mama's hoekje...
Onze bedoeling was om de kamer meer licht te geven, frisser en gezelliger te maken. Ik kijk graag op de Picasa website waar http://www.picasa.pimpstart.nl/ heel veel witte interieurs te zien zijn en ook de site van Elly http://myeverydaythings.blogspot.com/heeft ons geinspireerd tot het gebruiken van de witkwast. Wat vinden jullie er van?
Mama's corner... We wanted to give the room more light, make it more fresh and cozy. I love to look at the picasa site http://www.picasa.pimpstart.nl/ where many white interiors are shown and also the site of Elly http://myeverydaythings.blogspot.com/give us a lot of inspiration to use the white paint! What do you think about this change?

18 opmerkingen:

jente zei

Wow, dat is vast veel genieten om hier nu rond te lopen of nog liever... te zitten met een lekkere kop thee en rondkijken :-) Het ziet er mooi uit! Je gang vind ik ook erg gezellig geworden, met dat kastje en dat boekenplankje.

En die kasten... ik vind het juist erg mooi die antieke houten kleur tegen zo'n witte muur. Dat geeft gelijk een stuk sfeer aan je kamer.

Je mag je man m'n complimenten doorgeven, want het is vast erg veel werk geweest!

groetjes Jente

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
het is echt een super metamorfose,vind het heel erg mooi geworden bij je.En wat een gezellig hoekje ook voor jezelf,zou ik ook wel willen alleen hebben we er geen ruimte voor.Misschien als ooit de piano de deur uit gaat want er word toch nauwelijks op gespeeld,maar toch kan ik er nog geen afstand van doen.Nou,geniet maar lekker van je "nieuwe" huisje, echt heel mooi.
Groetjes, Ingrid.

Julianna zei

Het is allemaal erg mooi en gezellig geworden.
Ik ben helemaal weg van die lamp,die ziet er geweldig uit.
Heel veel pelzier in de nieuwe omgeving.

Groetjes, Julianna

Franca zei

Hallo Lieveheersbeestje,
Dat is helemaal geslaagd! Juist gezellig dat hout. Ik zou bang zijn dat als ik alles wit zou maken, het later te saai zou worden. Waarschijnlijk zou ik erg veel spijt krijgen. Zoals het nu is vind ik het geweldig! Lichter , maar nog steeds veel warm hout. Nou lekker genieten en uitrusten van deze flinke klus.
groetjes, Franca.

Something White zei

Hallo mama Lieveheersbeestje,
ik zou antieke kasten ook niet zomaar verven, want dan verliezen ze toch wel aan waarde, lijkt me. Jullie zitten wel heerlijk ruim beneden en die tafel is ideaal voor een groot gezin! Je hebt nog heel wat kluswerk voor de boeg als je verschillende meubels nog wit wilt verven, maar nu al ziet het er prima uit! Die smalle kastjes - zoals in jullie gang - zijn echt ideaal voor lange, smalle ruimtes. In onze gang staat zo´n kast waarbij je buik bijna moet intrekken als je er langs wil, bij wijze van spreken :D
Ik wens jullie allen een fijne zomertijd toe en ook een goede vakantie, maar daar moeten jullie nog even op wachten, klopt dat?
Veel liefs, Marjolijn

Mama Monique zei

Nou... het mag er zijn hoor! Het is super opgeknapt. Ben benieuwd naar je overige witwaspraktijken ;o)

Elly zei

Tjééééétje!!!!!! Wat een verandering(en)! Alsof jullie een ander huis hebben! Heerlijk licht en ruim! Wat hebben jullie een eer van jullie werk! Alhoewel ik het hiervoor ook heel erg gezellig vond bij jullie, is dit toch wel heel erg mooi geworden hoor! En natuurlijk hoeven niet alle meubels wit, dat hout staat er juist mooi bij! Complimenten voor jullie beidjes!

Annemieke zei

Hallo ,

Nou het ziet er weer gezellig uit.Al met al een heel werk geweest.Ik vind die donkere kasten er juist leuk bij.

veel plezier en groetjes van Annemieke

English style zei

Wat een prachtige metamorfose !!!
en die antieke kasten zijn juist mooi zo !!!
knap werk hebben jullie geleverd !!
zit jij ook met een album op picasa of niet ??
ik wel, maar ik doe er eerlijk gezegd niet zoveel meer mee...
wens jullie een fijn weekend toe !!
groetjes Yvonne

muchodinero zei

Heel mooi geworden zeg, jullie hebben echt eer van jullie werk

Bonnie zei

Wat leuk dat ik even bij je mocht binnenkijken.
En komen je wensen uit als je even in die mooie spiegel kijkt?
En dat smalle kastje is echt een vondst zeg...en nog voor noppes ook.
Ik heb echt even genoten van je gezellige huis.
Fijn weekend

Twa zei

Meid, wat is het ongelovelijk mooi geworden zeg! Wat een metamorfose. Het lijkt wel van zo'n t.v programma. Jullie kunnen trots zijn op jezelf. Geniet van je mooie kamer.

LiLi M. zei

Ooh wat hebben jullie hard gewerkt en wat een resultaat! Ik vind dat laminaat wel veel ruimer staan, klinkt het nog hol nu je de gordijnen hebt hangen? Ik vind de mooie antieke kasten juist warm staan met dat wit, dit zijn echte mahonie biedemeyer kasten, die moet je niet verven hoor!
Is het misschien een idee om ipv plakplastic tafelzeil om de kleutertafels heen te nieten? Plakplastic vind ik persoonlijk een crime, eerst krijg je het er niet goed op en vervolgens niet meer goed af. Je hebt van dat vrolijke zeil van Kitch Kitchen, maar als je per se wit wilt is dat natuurlijk ook te krijgen. Ik wens jullie een heel fijn en zonnig weekend!

Gea zei

Wat heerlijk dat het nu helemaal af is.
Door deze metamorfose heb je een heel ander huis gekregen: mijn complimenten!
Je had gerust mee kunnen doen aan zo'n klusprogramma op TV. Ik denk dat je een goede kans had gemaakt om te winnen.

Goeie tip overigens van Lili M. over tafelzeil i.p.v. plakplastic. Dit zou ook mijn voorkeur hebben.

Mylene zei

The new look sure looks great. Great job to both of you. And thanks for sharing the pictures.

Now, hope you are all enjoying the summer, don't know if it's already summer break at your place as it is here in the northern part and we are leaving this coming week to Asia.

Anoniem zei

Hoi hoi !! Het ziet er hier prachtig uit, wat een verandering zeg, je kunt er echt trots op zijn. Ik vind de kussens op de bank ook heel mooi !! Gefeliciteerd met jou mooie nieuwe interieur !!

lut zei

Wat wonen jullie heerlijk gezellig!

Anoniem zei

Hoi !!
Onze wekkers komen bij de Marskramer vandaan. Ik hoop dat onze zoon er wel van wakker wordt ; ) Mijn man in ieder geval wel en je kunt er twee wektijden op instellen, wat ook erg makkelijk is.
Mij lukt het ook niet om een hele week niets uit te geven hoor. Zij gaat er vanuit dat je de boodschappen voor de hele week in huis haalt en dan niets meer uitgeeft. Het is mij wel eens gelukt hoor, maar deze week niet, vooral niet na het tripje naar de kringloop deze morgen ; )
Een hele fijne dag !!!