woensdag 8 juli 2009

consuminderen - frugal living


Herinneren jullie dit kersenboompje nog? Het bloeide mooi dit voorjaar..en daarna..
Do you remember this cherrytree? It was in bloom very good in spring..and afterwards...

...hadden we een enorme oogst! Omdat het hele zure kersjes zijn, heb ik er gewoon jam van gemaakt. Volgend jaar moet ik er aan denken dat ik lege jampotjes ga sparen...!
Ondertussen gaan de tuinklusjes hier gewoon door. Op het laatste nippertje hebben we nog boontjes gezaaid, volgens het pakje kan dat tot half juli. Ik hoop dat we nog kunnen oogsten! Omdat we de kinderen er bij betrekken, is het voor hun extra leuk. Hier zijn er twee bezig de boontjes te zaaien.
...we had a big harvest! As the cherrish are so sour, I made loads of marmelade from them. I must remember that I have to collect empty glasspots next year.
In the meantime the gardenwork continiues. We did the beans in the ground and we hope that it's not too late!

Ook in onze tuin, maar dan in de achtertuin, woont een merel met zijn vrouwtje. Eerst hadden ze een nest met wel vijf merels groot gebracht. Die zaten gewoon boven op elkaar in het veel te kleine nest. Maar deze keer hebben ze er ook nog eens vier gekregen! Het lijkt er op dat ze nu achter de schutting aan het nestelen zijn..
Also in our garden, but than in the backyard, lives a blackbird copple. First they had a nest with five babies. The where so big that they had to sit on top of eachother in the much too little nest. But this time they had antother four children! And now it looks like they are making a thirth nest at the back of the garden...

Sorry, de foto is wat vaag, maar als je goed kijkt, zie je de kindertjes zitten.
Ik ben erg geinterresseerd in het consuminderen, en ga dan ook graag naar de tweedehands winkels. Hier heb ik nog wat leuke kleding gevonden.
Sorry, this picture is a bit vage, but when you look carefully, you can see the babies.
I am very intrested in frugal living, so I often vissit secondhand shops. And I found some nice clothing.

Een echt wollen omslagvestje en een langer vest, beiden €1,50 en drie t-shirts voor onze oudste zoon voor €0,50 cent elk. Hij vond er twee leuk, o wonder, óndanks dat ze tweedehands zijn...haha!
A real woolen vest and a long vest, both €1.50 and three t-shirts for our oldest son for € 0,50 cents each. He even liked two of them, o wonder, athough he is in the stage that he does not like seccond hand things...haha!

Dit linnen bloesje is natuurlijk voor mij, sorry voor de kreukels want de was kwam net van de lijn.. De bloesjes kosten €2,00.
This linnen blouse is mine and I paid only €2,00 for each of them.
En als laatste nog twee nachtjaponnetjes voor mama, die ook graag elegant gaat slapen, voor € 1,00 per stuk.
And mama lieveheersbeestje even sleeps in elegant nightdresses, €1,00 each.

11 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Wat een leuke 'opbrengsten'! Hoeveel jampotjes kon je vullen?
En op de een of andere manier voel ik altijd veel meer voldoening bij gekochte tweedehands kleding, heb jij dat ook?

Mama Monique zei

Oohh... héérlijk hé? Dat struinen voor weinig? Heb het ook vrij recent weer gedaan.

Ben benieuwd hoeveel potjes je volgend jaar zou moeten kunnen vullen. De opbrengst zal vast weer meer zijn dan nu. En de bonen? Die gaan het nog wel doen hoor! ;o)

LiLi M. zei

Er gaat toch niets boven 'eigen' jam of appelmoes oid? Wij hadden een kersenboom maar nooit 1 rijpe kers, vanwege de vogels hier. Nu zijn ze er ook alweer met de krenten van de krentenboom vandoor! Wel ga ik voor het eerst vijgen eten dit jaar. Ik denk dat we er wel 6 krijgen en 5 noten en misschien nog 5 appels, het begin is er! Mmmm nu moet ik nog eens naar de pruimenboom kijken. Je bent weer leuk geslaagd met je vestjes en je nachtponnetjes, veel plezier ermee!

Julianna zei

Daar zijn behoorlijk veel kersen van die boom gekomen.
Zelf gemaakte jam smaakt ja veellekkerder als die je in de winkel koopt.
Lekker goedkoop heb je weer kleertjes gekocht.Leuk hoor.

Groetjes, Julianna

lut zei

Wat een leuke kledij voor wel een heel zacht prijsje!

Elly zei

Tjeetje, wat een kersen! Héérlijk zelfgemaakte jam!
Enne.... jullie kledingkast is weer aardig aangevuld! En ja, natuurlijk.... een (2e hands)shirt van O'Neil is altijd goed! Zelfs voor een opgroeiende zoon! Je nachtponnetjes zijn schattig, héél romantisch! Wat zal je voldaan geweest zijn, om met tassen vol thuis te komen, voor dit luttele bedrag!

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
wauw,wat een hoop kersen zeg,echt een superoogst.Jullie kunnen voorlopig vooruit met zoveel jam.Je tweedehandskleding vind ik ook helemaal leuk,het eerste wat mijn dochter doet als we naar de kring gaan is eerst bij de kleding kijken.Ze vind er altijd wel iets leuks tussen en ik vind het natuurlijk ontzettend leuk dat ze ook meedoet met het consuminderen.
Vind je nachtjaponnen ook erg mooi en zo goedkoop!! super hoor.
groetjes, Ingrid.

Anoniem zei

Zo dat zijn veel kersjes !! De jam zal wel fantastisch smaken.
De kleding die je gevonden hebt is heel erg leuk. Ik heb van de week nog bij ons gekeken, maar dat is niet veel hoor !!
Een hele fijne dag !!

Twa zei

Wat een boel kersen!!! Nou, daar kun je wel een heel jaar jam van eten! En wat leuk om met de kids groenten te zaaien. Dat wil ik volgend jaar ook doen. Ik heb al geinformeerd voor een volkstuintje en volgend jaar komt er waarschijnlijk ééntje vrij. Dus dat word volgend jaar genieten van onze eigen oogst.
En wat een kleding vondsten heb je gedaan zeg. Ik zelf koop eigenlijk geen kleding bij de kring, maar ik heb ze wel 2e hands. Ik krijg ze veel van mijn zussen. Ook van Elly, die heeft ook jongens en die zijn ouder als die van mij, en dat schuift mooi door naar mij. En als ze kleding van hun zelf wegdoen, grut ik ook altijd even in de zak om er nog mooie spullen uit te vissen. Zonde om weg te gooien toch? Prettig weekend!

English style zei

Lekkerrrr Jam van eigen boom ! en straks boontjes uit eigen tuin, heerlijk (jammer genoeg heb ik er de ruimte niet voor) maar we hebben wel tomaatjes, komkommer, en rode ui op verloren plekjes gezet en niet te vergeten onze elstar appelboom die meer dan 100 appeltjes draagt (lekker appelmoes maken)
je bent met de kleding ook goed geslaagd !!
groetjes en een fijn weekend gewenst!!
Yvonne

jente zei

Wat een leuke dingen heb je weer op de kop getikt!

En er gaat niets boven zelfgemaakte jam, het maken vind ik alleen al leuk. En dan nog weken (of maanden...) nagenieten van dat blije gevoel en de lekkere, verse smaak!

Een fijn weekend, groetjes Jente