zondag 6 september 2009

Huiselijk blogpostje.

Vandaag even wat kijkjes in ons huisje Villa Stip..hier zie je wat ik zie als ik de kamer inkom en naar de voorramen kijk. Heerlijk he?
En dit tafereeltje is de achterkamer (gedeeltelijk). Ik had witte geraniums gekocht, maar ze vallen mij tegen. Als de bloemen uitgebloeid zijn, worden ze snel bruin en ik vindt roze bloemen veel fleuriger. Ik ben dan ook van plan om veel van de tuingeraniums over te houden in huis. Sommige in de voorkamer en ook wat boven in de vensterbank. Vorig jaar is dat ook gelukt dus ik ga het nog eens proberen! Het zijn zulke heerlijke bloeiers, we zitten hier letterlijk 'achter de geraniums' maar het voelt heerlijk, haha!

Opa en oma Lieveheersbeestje zijn op vakantie geweest naar Normandië en natuurlijk zijn ze door mama Lieveheersbeest op speurtocht gestuurd, al waren het natuurlijk al fanatieke rommelmarkt-gangers. Zo erg vonden ze het dus niet om voor mij op 'Maria'-speurtocht te gaan. Omdat wij hier in Drenthe nergens dergelijke beeldje kunnen vinden...Deze porseleinen Maria hebben ze voor mij meegenomen! Is ze niet lievelijk? Ik heb haar op onze slaapkamer neergezet omdat er wat lichtblauwe accenten in geschilderd zijn en deze muur ook lichtblauw is. Nu is het echt supermooi, maar wankel! Dus heeft opa haar verzwaard en staat ze op 'buddies'; dit moet afdoende zijn. Natuurlijk ga ik naarstig op zoek naar een leuke stolp om over haar heen te zetten, maar tot die tijd houdt ze het wel vol...
Dan hebben we dit beeldje nog gekregen, met een marmeren voetje. Het is gemaakt van een soort zanderig-poederig steen. Op de achterkant staat M. Angeli (Maria Angeli?).

Ik zoek hier ook een stolpje voor, omdat de steen zo zacht is... Het Jezus kindje straalt heel veel liefde uit, hij knuffelt echt zijn moeder! Zo schattig..
En als laatste namen ze dit beeldje nog voor ons mee. Het lijkt op het vorige en is ook van hetzelfde materiaal, maar heel klein. Op de onderkant staat dit;
Leuk he?! Wie zou deze Jan zijn? Als er iemand is die meer over deze beeldjes kan vertellen hoor ik het graag! Omdat ze hier niet te koop zijn, weet ik er niet veel van, anders dan dat ik ze zo mooi vind...

Na al deze mooie kadootjes, ook nog even wat leuke vondsten die ik zelf op de kop heb getikt. Een paar kaapse violen (bij Intratuin waren de kamerplanten in de aanbieding; twee halen één betalen, nou dan ben ik niet meer te houden natuurlijk..), één in een gewone roodstenen pot die ik met grondverf en een droge kwast geverfd heb en de andere in een suikerpot van de Kringloopwinkel.

Dit blikje vond ik op de rommelmarkt en deze plant in de gang staat in een mooie planten bak die ik eens van Marjolein (http://www.somethingwhite.blogspot.com/ ) kreeg!
Hier ook nog twee blikjes, één voor 0,50 cent en de ander voor 0,20 centjes (kinderrommelmarkt). Heerlijk voor kanten zakdoekjes en potjes ecoline. (Die laatsten moeten heel goed weggeborgen zijn en dit blikje gaat niet zomaar open voor kleine vingertjes!)

Het weer is hier nogal stormig de laatste dagen, maar de zon zal er volgende week weer bijkomen, dus als laatste een foto die ik hier in de buurt maakte tijdens een bui. Geniet volgende week nog maar even van de laatste restjes van de zomer!
Groetjes Mama Lieveheersbeestje.

15 opmerkingen:

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Nog bedankt voor je kaartje!
Toevallig heb ik er sinds deze week ook een mariabeeldje bij. Het stond bij mijn vader in het verzorgingshuis. In eerste instantie op zijn kasje in zijn slaapkamer, later op een hoge kast in de huiskamer, en laatst zomaar op een laag kastje. Iedereen kon daar bij, en omdat er daar nogal eens met spullen rondgesjouwd wordt door bewoners, heb ik besloten om het toch maar mee naar huis te nemen. Het is het beeldje dat vroeger bij ons thuis op een consooltje stond, wat tegen de muur hing. Mijn vader maakte dagelijks het kaarsje aan. Een dierbare herinnering dus, waardoor ik het zonde zou vinden als het kapotvalt.
groetjes,
Franca.

Brad zei

Good afternoon,
Mamma Lieveheersbeestje. Your statues of St Mary are lovely, especially on a Sunday afternoon.
Have a great week :)
Brad

Twa zei

Wat een ontzettende leuke en toepasselijke achtergrond heb je! En wat een mooie mariabeeldjes heb je gehad. Vooral die met die text onderop is heel uniek. De blikjes zijn ook heel erg schattig, en voor dat geld! Natuurlijk gelijk meenemen.

LiLi M. zei

Wat een heerlijke aanwinsten weer! Een gezellige blogpost! Fijne week, hopelijk met nog wat zonneschijn. We hebben vaak een prachtig najaar, maar we mogen nu al niet meer klagen over 2009!

creagirl zei

Leuke koopjes allemaal zeg helemaal niet door ook super.

Julianna zei

Een genot om de ramen aan te zien,heel gezellig.
Nou, je hebt weer heel wat nieuwe spulletjes. Erg leuk hoor

Groetjes, Julianna

Crea Annemieke zei

Je hebt weer genoeg nieuwe spulletjes.En overal nog een verhaaltje bij ook.Heel erg leuk om te lezen.Nou het weer is vandaag wel echt zomers.Pluk de dag!

Dag met de vriendelijke groetjes van Annemieke

Mylene zei

Stopping by to say Hi!! Enjoyed catching up on all your post, have a good week!

Mirelle zei

Wat een leuke spulletjes, de blikjes en je mariabeelden, prachtig hoor! Heerlijk om zo verwend te worden!
Ieder voorjaar koop ik roze of rode geraniums voor in de vensterbank in de keuken en tot eind oktober/begin november bloeien ze,ik vindt ze zo heerlijk romantisch!

groetjes,
Mirelle

p.s. wat een prachtige foto van het Drentse landschap!

Mama Monique zei

Nou, ben wel een beetje nieuwsgierig van waar die foto dan gemaakt is hoor ;o)

Wat een lief, leuk blauw blikje (die eerste). Zou er eentje zijn die ik ook niet zou hebben kunnen laten staan.

En nog een tipje: in een brocantewinkeltje in Orvelte hadden ze wel e.e.a. aan beelden/beeldjes van Jezus. Misschien ben je eens in de buurt en kun je er een kijkje nemen?

Chars zei

I am thinking that the inscription on your statue means that the person named "JAN" had her communion on that date in June 1959

Hugs xxx

Tineke zei

Mama lieveheersbeestje, ik zit hier met een grote mok ochtendthee wakker te worden en zie jouw heerlijk bericht. Wat had je veel te laten zien en wat genoot ik ervan,heerlijk! Ik ben er klaar voor. De dag kan beginnen. Dankjewel!

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
eindelijk even tijd om hier te zijn en te reageren.Het ziet er zo gezellig uit bij je,het kaaps viooltje vind ik ook altijd leuk om in huis te hebben,herrinnerd me aan mijn oma,die had haar vensterbank er altijd mee vol staan.Ook je blikjes vind ik mooie vondsten. Nu idd nog op zoek naar een paar mooie stolpen voor de maria beeldjes maar dat gaat vast lukken.
Fijne week,groetjes Ingrid.

Julianna zei

goede morgen

Je bent een schat!!maar dat kan ich echt niet aannemen, dat je mij stroopwafels stuurt.
Maar het is heel lief van je

Groetjes, Julianna

Anoniem zei

Lieveheersbeestje wat een gezellige post.Ik heb genoten en inspiratie opgedaan voor mijn vensterbanken. Die zijn nu nog een beetje kaal..
groetjes mirjam.R.