donderdag 29 oktober 2009

vondsten en maaksels van deze week..Vanmorgen heb ik dit schilderijtje (gewoon een gedrukt plaatje natuurlijk) op de kop getikt bij de kringloopwinkel..1 eurootje. Misschien ken je dit wel, vroeger zag ik het overal opduiken, speciaal bij , ik was zelf nog een klein meisje, 'oude opa's en oma's'. Ooit bezat ik twee van deze schilderijtjes, deze en nog één met een geel of roze dekentje en een babietje er op dat de andere kant op kijkt. Zouden er nog meer verschillende van zijn?Ik ben er erg mee in mijn sas, het roept iets op van vroeger of van een soort onbezorgd kind-zijn en ik herinner mij onze eigen babies die er ook zo schattig uitzagen... Maar helaas; de oudste lieveheersbeestkinderen vonden het oerlelijk! Helaas kinderen; mama niet, dus het blijft hier in Villa Stip! Ik denk dat het naar de slaapkamer verhuist, daar hebben we een lichtblauwe muur en zal het mooi staan. Kan ik nog even fijn verder dromen over vroeger...Op het blog van artprojects for kids (zie rechter kolom met links!) staan leuke ideetjes voor tekenactiviteiten. Ik heb deze blaadjes maar eens uitgeprobeerd, met een soort fineliners. Lekker meditatiewerkje...


En dit is onze herfst mobiel! Het jongste lieveheersbeestje heeft een vel wit papier met gele, rode, groene en bruine verf beklodderd en daarop hebben we een plastic showtas (van zo'n ordner) gelegd en het hele kliederzaakje aangedrukt. De kleuren liepen mooi in elkaar over! Leuk om zo iets te maken voor kleuters want het lijkt niets en dan plotseling heb je íets...
Het idee komt van de site Ramblings of a crazy woman.

Toen het hele vel droog was heb ik de bladvormpjes geknipt, naar het patroon uit het knutselblad voor kinderen dat ik laatst gekocht had, en de gezichtjes er op getekend. Voor ieder blad, twee vormpjes gebruiken; een voor- en een achterzijde. Hier tussen de op maat geknipte pijperaggers (midden door geknipt voor de been- en arm partij) en het touwtje voor boven op.


Het lieveheersbeest kind heeft hierbij geholpen en hij heeft de kraaltjes er aan vastgemaakt.

Al de touwtjes zijn bovenaan vastgeknoopt aan een stokje van de eikeboom!

Ook de andere lieveheersbeestjes hebben lekker herfstknutsels zitten maken.

En leuke 'spinnenwebben' gemaakt! (op de achtergrond de achtertuin, met mijn onmisbare moederfiets!)

Dit herfstblad (ja het is een blad, van plakplastic!) is beplakt door het jongste kevertje, met zelfgeknipte snippertjes.
Pff...en ik heb nog zoooooveel andere ideetjes!
Fijne herfstdagen toegewenst, mama lieveheersbeestje.

17 opmerkingen:

LiLi M. zei

Google maar eens op Bessie Pease, de maakster van je slapende hummeltje, en je vindt nog veel meer van die plaatjes. Jullie zijn weer heerlijk bezig geweest! Fijn weekend!

Something White zei

Jullie zijn echt een op-en-top creatieve familie!! Die afbeelding van het slapende kindje heeft echt iets liefelijks, onschuldigs, een beetje ´shabby chic´. Misschien krijg je ooit een leuke verzameling van dit soort schilderijtjes bij elkaar en kun je een mooie lijstjes-wand maken!
Een fijne dag voor jullie allemaal en tot gauw, lieve groeten,
Marjolijn

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Die schilderijtjes, heel erg mooi, hingen vroeger ook bij ons thuis op de slaapkamer!
Leuke herfstknutsels hebben jullie gemaakt.
Groet Thea

Miriam zei

Jullie herfstmobile is leuk!! Helaas is zoonlief nog wat te jong (2jaar) maar ik ga zoiets zeker nog eens met hem maken (over een jaar of 2)

Groetjes
Miriam

Crea Annemieke zei

Ik heb ook de twee baby-schilderijtjes in mijn slaapkamer hangen.Het zijn nieuwe, want die ik zelf vroeger had zijn helemaal verteerd,denk door kleine papieretertjes.
Verder hebben jullie er heerlijk op herfstgeknutseld.Heel leuk om te doen en de boel in huis te versieren.
Groetjes Annemieke

Monique zei

Wat leuk allemaal. Zoveel mooie knutsels !!
De schilderijtjes ken ik. Wij hadden ze vroeger thuis ook hangen. Eentje was wakker en eentje sliep voor zover ik weet ; )
Een heel fijn weekend.

Twa zei

Ja, en ook wij hadden vroeger van die schilderijtjes hangen. Wat zijn ze schattig he? En wat zijn jullie weer lekker in de weer geweest met knutselen. Het ziet er weer gezellig uit. Vooral de mobile is erg leuk.
Prettig weekend!
Groetjes Antoinette.

Brigitta zei

hihi, volgens mij is dat schilderijtje ook bij mijn oma of moeder te vinden (althans, was, kan best zijn dat het de kringloop ook al heeft gevonden hahaha)

Franca zei

Hoi Lieveheersbeestje,
Die lijstjes hingen vroeger bij mijn ouders op de slaapkamer. Ik vond ze altijd zo lief.
De knutsels zijn weer hartstikke mooi( om nog maar niet te spreken over de gezelligheid van samen knutselen). Heerlijk.
groetjes, Franca.

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
aan de reacties te lezen had volgens mij iedereen deze babietjes vroeger aan de muur hangen, mijn ouders dus ook maar of ze ze nog hebben weet ik eigenlijk niet.Jullie knutsels zijn ook weer helemaal leuk en nog even dan kunnen we weer lekker met sinterklaas knutsels aan de gang, ik wil nog eens zo'n pepernoten krans maken die Elly(my every day things)ooit eens op haar blog had staan.Weer genoeg te doen dus...
Groetjes, Ingrid.

willy zei

Leuk om al die herfstcreaties te zien. Ik zat onlangs nog te denken aan de kijkdozen die we vroeger maakten. Zo leuk. Maar de kinderen zijn er helaas te groot voor.
Het schilderijtje roept de herinnering aan een koude slaapkamer op. Zo koud dat het ijs in de winter op de ramen zat.
Fijne warme zondag.

Bellavien zei

Wat een mooie achtergrond heb je, heel leuk!

Het schilderijtje is toch eentje van een setje, die had ik als baby bijna 40 jaar geleden op mijn kamertje, ooooh wat heerlijk bij de 1 kom ik het behang van mijn ouderlijkhuis tegen en bij de ander.

Mooie mobieltjes zijn er ook gemaakt.

Liefs uit Zweden

rosabeer zei

Lidwien heeft je het antwoord al gegeven op je vraag over het schilderijtje.Ik heb er zelf ook twee, het zijn van die heerlijke zoete plaatjes, ook al begrijpt de rest van de familie het niet altijd. Wij vrouwen zijn misschien wat gevoeliger voor dit soort plaatjes !!!!!!!
Wat zijn jullie weer lekker aan het knutselen geweest. Leuk al die creativiteit.
groetjes en een fijne week.
Marja

Elly zei

Voor jou duurt de herfst veelste kort volgens mij! Wat zijn jullie weer heerlijk bezig geweest, die mobiel is echt superleuk zeg!
Dat schilderijtje van Bessie Pease heb ik ook, en ook die andere, dat het kindje de andere kant op kijkt. Ze blijven schattig. Volgens mij hingen ze vroeger ook bij ons op de babykamer.
Nog heel veel knutselplezier toegewenst, het is er echt weer voor!
Tot de volgende keer!
P.s ik lees net bij de reactie van Twa dat wij inderdaad die schilderijtjes thuis hadden! (Handig hè, een zus in blogland!)

Tineke zei

Wat een heerlijk ouderwets schilderijtje laat je zien. Ik ken hem volgens mij ook van vroeger. En wat een creativiteit in jullie huis. Enig om te zien wat jullie maakten. Ga zo door. Enne... extra dikke pluim voor je kleinste kevertje... Veel knutselplezier!

Mama en zo zei

Leuk he, die knutseltijdschriften?! Ik gebruikte ze vaak in m'n werk voor de klas :) Met mijn eigen kids moet ik nog even wachten, helaas.
Enne...Inderdaad: mijn moederfiets is ook onmisbaar (evenals mijn maxicosidrager voor achterop, zo kan ik ook met een niet-zittende baby fietsen)!!!
Groetjes Alies

Anoniem zei

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色