dinsdag 3 november 2009

knutselen, vijgen en eieren.

Ik heb nog geprobeerd om een échte pompoen te bemachtigen afgelopen zaterdag, maar dat is niet gelukt. Dus zijn we zelf maar aan de slag gegaan. Ik herinnerde mij dit knutseltje met een hekje pompoenen, dus hebben we (het kleinste kevertje en mam) er zelf nog een draai aan gegeven. Leuk geworden he? Trouwens, hier : http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/free_knitting_patterns/ vind je nog een leuk piepklein breiwerkje, voor kerst.

Mag ik jullie voorstellen aan onze nieuwste medebewoonster? Haar naam is Habiba! Het is een stekje van een echte Marokaanse vijgenboom die mijn vriendin meegenomen had en die het prima doet in de Nederlandse bodem. Zij zette afgelopen zomer een afgebroken tak in de grond en deze kreeg worteltjes...en wij mochten het stekje hebben! Nu staat Habiba nog in een pot, zodat ze deze winter nog even de schuur in kan, maar volgend jaar gaat ze de volle grond in. We zijn benieuwd... Mijn vriendin heeft de boom nu drie jaar en hij is al ongeveer twee meter hoog en heeft kleine vruchtjes. Hier is een link naar een site waar meer info staat over de vijg; http://nl.wikipedia.org/wiki/Vijgenboom en deze;http://www.detuingids.be/pages/detail.asp?Id=3350 . Heeft één van jullie toevallig ervaring met deze plant?

En dan nog even een vogeltjes update; na twee kapotte eitjes en drie dode babies, is er verder nog niets gebeurd. Behalve dat onze zebravink-moeder schijnt te denken dat zij een barnevelder hennetje is! Iedere dag legt ze een ei...nu een totaal van negen! Ik weet niet wat dit worden moet, maar we houden het in de gaten. De laatste keer dat er een jong vogeltje was geboren, hadden vader en moeder vink het weer uit het nestje gegooid. Maar ik heb het terug gezet. Daarna gingen ze niet meer bij het nest zitten en deden ook verder niets. Zo zielig! Ik heb het kleintje nog geprobeerd te voeden met een klein beetje nat eivoer, maar het is niet gelukt om het in leven te houden... Ik hoop dat op een keer het licht gaat branden bij ons koppel vinken en dat ze begrijpen dat er voer moet in die minibekjes van de jonge vogels! Pfff....
Groetjes van een bezorgde mama lieveheersbeestje.

6 opmerkingen:

Julianna zei

ach, misschien overleeft toch nog een vogeltjes.
Ik heb wel een vijgenboom gehad,maar die verloor ineens alle blaadjes. Hij stond in de woonkamer, mischien te warm??

een gezellige week, Julianna

ben tot 14.11 bij de kinders

Tineke zei

Wat een prachtig kunstwerk laat je zien. Ik kan wel heel goed zien dat je kleinste kevertje heel goed heeft meegeholpen. Vijgen ken ik vooral uit Egypte waar ik drie jaar woonde. Heerlijk!! Verzorg Habiba maar goed. En je vogeltjes. Ach lieve help. Daar is iets ernstig mis. Elke dag een eitje. Moedertje blijft er nog in, het kost heel veel kracht zo'n eitje te leggen. Ik hoop dat het goed afloopt.

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Jullie knutselen wat af in huize lieveheersbeetstje!
Ohhhh wat leuk een marokkaanse vijgenboom en de naam Habiba betekent liefje maar dat wist je natuulijk al. Wat jammer van al die eitjes van de zebravinkjes, ik hoop dat ze het een keer begrijpen.....
Groet Thea

my day zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
wat hebben jullie een mooi halloween tafereeltje gemaakt, echt heel knap gedaan hoor. En een vijgen boompje mmmmh lekker....nu maar hopen dat er ook echt vijgen inkomen. En ja eitjes genoeg zo te zien maar ga ze nu maar eens uitleggen wat echt de bedoeling is.... Hier maken onze vinkjes nog geen aanstalten om een gezinnetje te stichten en misschien maar goed ook want we hebben er al vijf.
Fijne avond,groetjes Ingrid.

Elly zei

Jeetje wat een nestje vol eitjes! Ben benieuwd of daar nog iets van uit gaat komen.
Jullie herfstwerkstukje is wederom helemaal geslaagd! Wat gezellig dat je kleine mannetje zo graag met je knutselt! Ik heb even bij dat patroontje geken, wat een schatje! Leuk voor een paar gestolen uurtjes.
Misschien zie ik die kleine beertjes hier nog wel eens voorbijkomen!
Groetjes Elly

Monique zei

Wat een leuk pompoenen tafereeltje !!! Perfect voor de Halloween.
Wat een mooi vijgenstekje. Helaas heb ik zelf geen vijg, dus kan ik geen advies geven.
Negen eitjes, dat zijn er nogal wat. Ik hoop dat het echtpaar nu weet wat ze moeten doen, dat zou heel mooi zijn.
Een heel fijn weekend !!!