dinsdag 19 januari 2010


Ja, het is weer zover, een nieuwe rippled afghan (golfjes deken, zo vertaal ik het maar...)is in de maak. Ik probeer een patroon te bedenken in het wit en rood (wibra acryl). Deze keer is het echt een hele grote want zoon-lief wit "em hebben" om lekker mee op de bank te luieren...


De vorige dekens die ik gehaakt heb, worden iets te kort voor meneertjes lange benen en schoentjes maat 42..(hij is net 13, wat moet dit nog worden?!). Dus deze deken moet toch mindstends 1 meter 80 lang worden en hij is iets meer dan een meter breed. Ik doe 13 minuten over het haken van één golfje of ripple...pfft! Dit gaat dus nog wel even duren!

En ondertussen ben ik bijna klaar met mijn andere ufo-tje; een lekker wollige sjaal voor mijzelf.

Van dochterlief kreeg ik drie bolletjes voor kerstmis en daar zijn er nu twee van op, dus nog een klein stukkie! Eigenlijk baalde ik vorige week wel een beetje; al die sneeuw en de sjaal nog op de pennen...

En dan nog deze leuke sneeuwman! Op de kleuterschool zijn de juffen helemaal uit hun dak gegaan met het winter thema. Eindelijk wéten de kindertjes wat sneeuw in het écht is! Ze hebben leuke sneeuwpoppen wedstrijden gehouden en op het plein stond een soort bord waar je sneeuwballen door kon gooien (met punten). Ook de slee bleef op school, dan konden ze daar lekker mee buiten spelen. Maar helaas, alle sneeuw is weg..nu maar wachten of er nog een volgende sneeuwperiode komt... Ondertussen gaan de juffen gewoon verder met het knutselen van sneeuwpoppen, wantjes, sjaaltjes en schaatsen. Heerlijk, eigenlijk zou ik zó willen blijven om mee te doen!

P.s. Ik heb een probleem met Blogger en mijn foto's! Ik kan ze niet op de juiste plek krijgen en ze worden in taal afgebeeld in plaats van in foto's...help! Wie weet wat ik hier aan moet doen??

PS 2; Het probleem is opgelost! Heel erg super bedankt voor de hulp!!!

22 opmerkingen:

Caro zei

Schuin naast je titel en rechtsboven je tekstvak staan 2 tabjes. 1 is voor HTML bewerken, die is bij jou waarschijnlijk zwart nu. Als je daarnaast klikt op Nieuw bericht (nu waarschijnlijk blauw en onderstreept) kom je weer op je normale tekst terecht, met de foto's die je kunt schuiven. Als dat niet werkt kun je het nogmaals vragen. Ik werk al weer heel wat jaren met blogger dus ik weet nog wel eens een oplossing.

Anoniem zei

Vreemd,ik heb dat probleem ook met de fotos!!

Mooi zijn je breikabels en die deken gaat heel wat tijd kosten,denk ik maar.
Wordt het je zeker niet langdradig :))

groetjes uit de sneeuw, Lilly

Anoniem zei

Heb het nu veranderd zoals Caro gezegd heeft...is weer okay

Lilly

~*~ saskia ~*~ zei

Hi hi,

wat een prachtige breiwerkjes! Hoop dat je fotoprobleem snel opgelost is....

Een leuke dinsdag!

Groetjes van Saskia

wilmi zei

Hee lieveheersbeestje,
wat een moed heb jij met je breiprojecten zeg!
heb ik echt geen geduld voor...
ik ben meer van de snel klaar projecten. Maar is wel gezellig om te doen dat breien.
jammer dat de jongere generaties niet eens meer weten wat breien is...
en eh.. ik dacht eigenlijk dat dat zo hoorde met die foto's in tekst, dus bedankt Caro!! voor de tip..
groetjes

Brigitta zei

Wat moedig van je die ripple, ik ben ooit eens begonnen maar heb het opgegeven, ligt nog ergens in de kast, dus misschien pak ik hem nog wel weer een keer op hihi.
Wel lekker zomers al, dat rood met wit.

Unknown zei

Wat een geduld heb jij met je gebrei, knap hoor, ik kan het niet eens, wil het toch nog eens leren, het ziet er zo mooi uit! En wat is leuker om een eigen gebreide deken en sjaal te hebben.

Lieve groeten Ilona

Anoniem zei

Ik zou er geen verdere deken van maken, vind het zo al een toffe sjaal! Haha..

crea annemieke zei

Heel mooi dat haak en breiwerk.Als ik zo lees in de reacties vind de één breien wel leuk en een ander weer niet.Maar wij blijven breien of niet?
Ik vind het zo'n gezellige bezigheid en huiselijk en dat is ook al heel wat in deze onrustige drukke tijd....laat mij maar ouderwets zijn hoor...Succes ermee,
daaaaag Annemieke

Muggensteekjes zei

Hoi mama lieveheersbeestje,
ooh geweldig die riple deken,ik heb het ook eens geprobeerd maar kom er niet uit in het engels. ben nog op zoek naar een nederlandse uitleg of ik moet eens op you-tube kijken. En wat leuk hè voor de kids al die sneeuw, maar het was de laatste tijd wel erg vies geworden door het verkeer dus ben nu wel weer blij dat het is weggesmolten. Misschien krijgen we in februari nog wel zo'n pak.
Groetjes, Ingrid

Anoniem zei

Hoi,
wat een handwerkjes weer. Ik vind de sjaal prachtig en het ripple kleed wordt vast prachtig. Die steek heb ik nog nooit geprobeerd. Zelf ben ik weer bezig met grannies, maar nu kleine blokjes. Dat wil niet echt opschieten en ik kan het alleen overdag doen, want zwart zie je niet zo goed ; )
Een hele fijne dag !!!

Anoniem zei

He de rode loper ligt daar uit dacht ik meteen toen ik je blog opende.

( was het maar een loper dan was ie al bijna klaar hihhi.)

Heeeeeeeeeeel veeeeeeel ripple plezier nog.

L. zei

Wat een mooie deken gaat dat worden met dat rood en wit!
(die jongens van tegenwoordig krijgen steeds grotere voeten ;)).

Ehm,even over mijn haar (jeweetwel van mijn 'bad hair day) het is ongeveer schouderlang en de pony net te lang om nog pony te zijn en net te kort om bij het lange haar te horen, zucht...
Daarbij heb ik ook nog eens fijn haar, maar eens kijken hoe het wordt!

groetjes,
Lilian

Annelies zei

Jaaaa.... zo'n deken wil ik ook gaan maken. Zeeman-acryl heb ik al, maar nu moet ik nog uit het patroon wijs zien te worden. Héél eenvoudig... dat zegt iedereen. Maar iemand moet het me maar even voordoen. Van een beschrijving ga ik het niet leren... :-(

Ingrid. zei

Wat weer een mooie creaties hier op je blog ; prachtige sneeuwpop !!!
Fijn weekeinde , groetjes van Ingrid.

Splashes of Pink and Mint zei

0Owww... die wordt ook mooi, je rood/witte deken!!! Hahaha, hier ook hoor, wat worden de mannen dan toch groot opeens hè! En m'n oudste heeft ook al zo leuk de baard in de keel, het wordt al een echte kerel (ook met schoenmaat 42! Nou ja als hij op z'n vader gaat lijken, dan wordt het nog wel 46!). Je sjaal wordt ook prachtig! Mooi met die kabels
En de wereld is weer wit vandaag! Er is in een korte tijd weer heel wat gevallen. Toch ongekend zo'n winter! Kunnen er toch weer poppen gemaakt worden.
Nog een fijne zondag!

Grietje zei

13 jaar en dan al maat 42. Aangezien hij nog lang niet uitgegroeid is, zal hij waarschijnlijk een reus van een kerel worden...of hij leeft gewoon op grote voet ;-)
Ik wens je veel plezier (en succes) met het haken.

Lieve groet,
Grietje

Corina zei

Via via , kom ik hier een kiojkje nemen, erg gezellig en je sjaal en plaid in wording is erg mooi!
Groetjes Corina

Splashes of Pink and Mint zei

Goedemorgen daar ben ik nog weer even! De kransjes heb ik gewikkeld om een strokrans. Dan neem je kleine stukjes eucalyptus en dat bind je dan dakpansgewijs over elkaar heen met een klos binddraad. Maar als je het nog nooit gedaan hebt is het lastig hoor, eigenlijk moet je dat eens leren van iemand die het al kan, "live" zeg maar, dat valt niet goed schriftelijk uit te leggen. Een makkelijkere manier is om een oasis kransje te nemen (die speciaal voor droogbloemen, sec heet dat, die zijn het stevigst en het eucalytus heeft toch geen water nodig en droogt gewoon mooi op). Daar kun je nl gewoon kleine stukjes insteken (niet die hele dikke grote bladeren van onderaan de steel, maar het mooie fijne groen. Dus je hebt wel wat afval, maar je kransje wordt er veel mooier en fijner van). Wel goed tegen elkaar aan steken, want bij het opdrogen krimpt het blad en anders kijk je zo tegen het kransje aan. Nou, ik hoop dat het zo duidelijk is, anders geef je maar weer een gil! Succes ermee!

esther zei

wat een mooie sjaal en deken ben je aan het maken. maar wat een lengte. daar ben je nog wel even zoet mee.
veel succes ermee.

Liselot Creatief zei

Wat knap!! Dat je het durft...

Ik moet er niet aan denken heb het geduld er niet voor, als ik iets in mijn kop heb moet het ook gelijk gebeuren ;).

Ga zo doormet bloggen met veel plezier lees ik het altijd.
Je zult trouwens wel denken, wie is dit.. Ik ben nieuw in blogland.

Liza

Jente zei

Je bent lekker aan de slag. Ik wil het ook ooit nog eens proberen om zo'n dekentje te haken, moet er eens voor zitten om het patroon te leren. Je sjaal wordt ook erg mooi.

Dank je voor je lieve reactie op m'n berichtje. Ik moest aan je denken vandaag, mensen moeten missen is moeilijk. Sterkte met alles. Lieve groet, Jente