vrijdag 5 februari 2010

Het is mij eindelijk gelukt! Ik heb ook eucalyptus blad gevonden bij een bloemist en een krans gemaakt, net als Elly (http://myeverydaythings.blogspot.com/2010/01/januari-boring.html )! Hij hangt in de gang en ik ben er zeer tevreden mee...al is hij wat rommeligger dan die van haar, maar dit is ook de eerste keer dat ik zo'n krans maak. Hij mag nu mooi indrogen.

Deze hele week waren we superdruk...en dus geen spannend nieuwe foto's. Wel deze ijverige jongens die lekker aan het tekenen waren terwijl er buiten een dik pak sneeuw lag, afgelopen zondag...


Deze sneeuwfamilie was nog niet helemaal af, er moesten nog twee popjes bij, maar de sneeuwpoppenbouwers waren moe (zeg maar; uitgeput..zwaar werk voor de rug), dus die zouden er nog bijkomen op maandag. Helaas...het begon te dooien. Overdag althans. Ze staan er nog wel, maar alsof er een ijseter aan heeft zitten knabbelen.

Ja, eigenlijk is de sneeuw hier bijna niet weggeweest sinds 13 december. En ik heb het gevoel dat er nog meer komt, misschien eind volgende week? Tussen alle bedrijven door, ben ik ook nog aan het voorlezen geslagen op de basisschool van de kleinste lieveheersbeestjes. Daar zochten ze een voorleesouder voor kinderen uit groep 1 en 2...en dat leek mij echt heel erg leuk! Dus, ik aan de slag. Op donderdag middag mocht ik met een aantal groepjes van 6 tot 8 kinderen het speellokaal in, op leuke kleedjes zitten en een spannend prentenboek voorlezen. Het was echt heel leuk! Natuurlijk ben ik ook nog aan het haken van mijn rood-wit deken (rippled afghan), en ik zit nu op 1/3 deel! Volgende post laat ik jullie het resultaat wel even zien.
Morgen mag ons één na jongste kevertje proefzwemmen voor zijn C-diploma en ga ik met de jongste naar het voorlees uurtje in de bibliotheek, dus weer een drukke dag...

Fijn weekeind toegewenst!

18 opmerkingen:

Tineke zei

Wat een heerlijk logje weer. De gezelligheid straalt er vanaf. Volgens mij ben je een supermoeder en hebben de kinderen het enorm met je getroffen! Fijn weekend.

LiLi M. zei

Ik vind je krans super mooi gelukt! Ik hoop niet dat je gelijk gaat krijgen met die sneeuw. Hoewel ik jullie sneeuwfamilie geweldig vind en het jammer was dat het stelletje nog niet helemaal compleet was, moet ik zeggen dat ik persoonlijk wel genoeg sneeuw gezien heb dit jaar! Maar ik ga er niet over! Ik ben ook jaren voorleesmoeder geweest. Ik vind het trouwens nog steeds leuk, maar onze kids 13 en 16 hebben mij wat dat betreft niet meer zo nodig. Fijn weekend!

Granny's Place zei

Nou hij is toch perfect je krans.. Ik wens je een fijn weekend,
Groetjes Madelon

Heleen zei

De krans is mooi geworden! en die sneeuwfamilie, zo leuk... jammer dat ze maar even kunnen blijven.
Hoewel het heerlijk zal zijn als de lente start.

Franca zei

Je krans is hartsikke mooi.
Maar die sneeuw mag van mij wegblijven. Behalve een kappote knie(en broek) van jongste zijn we er wellenswaar goed door gekomen tot nu toe. Maar vannacht ga ik weer in de wacht, en ik ben die gladheid zo beu! Voorlezen is super! Ik heb het nog lang gedaan bij onze kinderen, zelfs toen ze zelf al lang konden lezen vonden ze het nog heel fijn. Een van de dierbaarste jeugdherinneringen die ik heb, is dat mijn moeder me voorlas uit pipo de clown, toen ik me zo ziek voelde( en ik was al 13). Het gevoel van veiligheid en knusheid is me altijd bijgebleven . Zeg, is dat misschien de reden dat ik zo graag een pipowagen zou willen? Zo ontdek je nog eens wat!
groetjes, Franca.

Granny's Place zei

Hoi,
Dank voor je leuke berichtje, ik koop de JDL via internet, zelfs in Rotterdam is het anders moeilijk te vinden.
Groetjes Madelon

plukdedagsandra zei

Geniet van je weekend.

Groetjes, Sandra.

Atelier Keet Angelique zei

leuke foto's en wat fijn dat je krans zo mooi geworden is. Je kan ook een krans omwikkelen met wol en daar dan wat in maken

THEA zei

Ik heb even gekeken naar die andere eucalyptus kransen, maar ik kan niet zeggen dat die van jou minder is!
Ik vind hem goed gelukt, en ik spreek uit ervaring!!

Hij droogt mooi in en je hebt er nog heel lang plezier van!

Fijn weekend, groetjes Thea

Corina zei

Ik vind je krans ook erg mooi geworden en je sneeuwpoppen zijn helemaal top!!
Fijn weekend!
Groetjes Corina

Atelier de Vier Jaargetijden zei

Ik vind je krans prachtig geworden, het schijnt dat je met eucalyptes prachtig kunt eco verven !
Voorlezen doe ik iedere avond aan mijn oudste dochter en we zijn net begonnen aan Harrie Potter en de orde van de feniks.
Groet Thea

~*~ saskia ~*~ zei

Je krans is prachtig! Leuk zo met dat eucalyptus blad.
Een gezellige zondag!
Saskia

Anoniem zei

Hallo ,

Die krans is je echt goed gelukt hoor.
En lekker veel sneeuw ligt er nog bij jullie,meer als hier :)

een gezellig weekje wenst Lilly

scrappy jen d zei

Hallo mama Lieveheersbeestje,
Wat hebben we inderdaad een hoop sneeuw gehad! Wel genieten, maar toch ook wel lastig op de weg....
Was wel erg glad hier in het noorden en ik denk in Drenthe ook wel!
Vind je kransje zooo mooi! Goed gelukt, hoor!
Verder die gezellige pittenzakjes! Ik (als kleuterleidster van "geboorte") zou er een "moord"voor doen! Geweldig, met die cijfertjes!
Gezellig om alles weer te lezen! Kleine kevertje geslaagd voor het C-diploma?
Lieve groetjes, Jen.

Elly zei

Wat is je kransje móói geworden!!!! En niet zo bescheiden hoor, hij is echt prachtig! Ik weet uit ervaring dat een heleboel mensen het heel moeilijk vinden om een krans te maken. Het lijkt wel of jij nooit anders gedaan hebt!
Leuke sneeuwfoto's, vooral het vrouwelijke sneeuwpopje is een schatje! Hier geen sneeuw meer te bekennen, het is een druilerige dag.
Leuk dat je op school bezig bent. Ik heb morgen m'n laatste middag "atelier" op school. Dan komt er een klein groepje een geurzakje maken bij me. Heel leuk, maar ook best wel intensief. Het ene kind is nou eenmaal handiger dan het andere. Maar ik doe het graag en ik vind het ook wel belangrijk dat er meer gehandwerkt wordt. Het lijkt wel een vergeten onderdeel te zijn.
Veel plezier met het haken en een fijne zondag!

Maureen zei

Ik vind de krans mooi gelukt!
Een van de dingen waar ik niet aan durf te beginnen....

Fijne week!
Maureen

moeke Vera zei

wat een zalig mooie foto's!!! leuke sneeuwfamilie en superleuke blog. Ik ga hier nog veel komen kijken !!!

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuke sneeuwpop familie zeg!